Laitapuolustaja Hindrek Ojamaa loppukaudeksi JJK:hon

20.07.2017

hindrek-ojamaa-katsomo-20170720-940x529

JJK on solminut loppukauden kattavan sopimuksen virolaisen laitapuolustaja Hindrek Ojamaan kanssa.

Vuonna 1995 syntynyt Ojamaa on käynyt läpi Viron nuorten maajoukkueikäluokat ja noussut myös A-maajoukkueen rinkiin debytoiden viime vuonna ystävyysottelussa Ruotsia vastaan. Seurajoukkuetasolla Ojamaa on tahkonnut Viron Meistriliigaa Levadian, Nõmme Kaljun ja Tammekan riveissä.

Ojamaa on monelle Veikkausliigaa seuranneelle tuttu nimi Hindrekin isoveljen Henrikin myötä – muutama vuosi vanhempi Henrik nähtiin liigassa RoPS:n paidassa kaudella 2011. Nyt Henrik edustaa Skotlannin pääsarjaseura Dundee FC:ta lainasopimuksella hollantilaisesta Go Ahead Eaglesista ja myös Hindrek oli aiemmin Dundeen mukana.

– Tuntui, että on aika lähteä Virosta uusien haasteiden pariin. Treenasin pitkään Dundeen edustusjoukkueen mukana ja tuntui, että opin sinä aikana paljon uutta.

Sopimusta ei kuitenkaan syntynyt ja Ojamaan agentti kuuli JJK:n etsivän laitapuolustajaa – Kettupaidat ovat tuskailleet pitkin kautta loukkaantumisten kanssa ja ne ovat verottaneet kipeästi myös laitapelaajistoa. Niinpä Ojamaa päätyi kettuleiriin try outille, joka johti sopimukseen.

– Loistavat fiilikset ja on todella mukavaa olla täällä! Tuskin maltan odottaa, että pääsee pelaamaan!

harjoitukset-hippos-jjk-20170719

Hindrek on ollut mukana kuluvan viikon ajan, kun kettuleirissä valmistaudutaan sunnuntaiseen VPS-vierasotteluun.

”Ennen kaikkea puolustaja”

– Ihan pienenä aloitin pelaamisen maalivahtina, mutta pidemmän päälle se ei ollut mun juttu, Ojamaa naureskelee.

Ojamaan pelipaikka on vakiintunut nyt oikean laitapuolustajan tontille.

– Kenttäpelaajaksi siirtyessäni kävin ensin keskikentän laidalla ja sitten paikka löytyi puolustuslinjasta. Olen pelannut topparinakin, mutta lopulta päädyin laitapakiksi, koska tykkään paljon osallistua myös hyökkäyspeliin ja nousta tukemaan hyökkäyksiä. Haluankin tarjoilla keskityksiä hyökkääjille ja laukoa myös itse aina kun mahdollista!

– Olen kuitenkin ennen kaikkea puolustaja eli kaikkein tärkeintä on hoitaa hommat puolustussuuntaan.

Veikkausliigassa on nähty ja nähdään tälläkin kaudella useita virolaisia pelaajia ja sen myötä sarja on tullut Ojamaallekin tutuksi.

– On tullut seurattua varsin paljon Veikkausliigaa – veljen lisäksi kavereita on pelannut Suomessa. Sarja on siis siinä mielessä tuttu ja myös JJK:n pelejä olen nähnyt jo ennen kuin tulin tänne.

Pelilupa-asiat pyritään saamaan kuntoon niin, että tuore Kettupaita olisi edustuskelpoinen jo sunnuntain VPS-vierasottelussa. Mikäli paperit eivät ennätä ajoissa kuntoon, on Ojamaa ensimmäistä kertaa JJK:n mukana seuraavassa kotiottelussa, kun Vaajakoskelle vieraaksi saapuu RoPS maanantaina 31.7.!

20170731-JJK-ROPS-ottelumainos-www