Lähitie palasi JJK:hon – useampaankin rooliin

15.03.2015

matti-lahitie-2015-1

Matti Lähitie palasi Seinäjoella vietettyjen vuosien jälkeen talvella JJK:hon valmennuspäälliköksi. Sittemmin paluumuuttaja teki myös tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen ja valittiin saman tien joukkueen kapteenistoon.

Lähitie palasi tuttuun seuraan, sillä Masse puki kettunutun ensimmäistä kertaa ylleen talvella 2006. Tuolloin etupäässä keskikentän keskustassa viihtynyt Lähitie pelasi JJK:ssa neljän kauden ajan ja opiskeli myös Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteitä.

Nyt Lähitie palasi JJK:hon maisterina ja useampaa pelivuotta, paria sarjanousua ja Veikkausliiga-mitaliakin kokeneempana. Edustusjoukkueen päävalmentaja Juha Pasoja totesi, että JJK sai valmennuspäällikön pestin kylkiäisenä myös loistavan ja monipuolisen vahvistuksen edustusjoukkueeseen.

– Täällä pelasin aikaisemmin lähinnä keskikentällä, mutta Seinäjoella topparin tontti tuli varsin tutuksi ja nyt kumpikin paikka tuntuu sujuvan – joko topparina tai puolustavana keskikenttänä, Lähitie toteaa.

Uusvanhana pelaajana mukaan

Lähitie palasi tuttuun seuraan, mutta edustusjoukkue on muuttunut edellisen visiitin jälkeen melkoisesti.

– Aika lailla on jengi nuorentunut viime kerrasta. Olen kuitenkin tuntunut sopeutuvan joukkoon oikein hyvin, vaikka olenkin jo vähän tämmöinen vanha jarru, hetki sitten 30 vuotta täyttänyt Masse naurahtaa.

– Todella kiva oli joka tapauksessa tulla takaisin tuttuun paikkaan!

Lähitie on ollut JJK:n mukana otteluissa FC Vaajakoskea ja PK-37:a vastaan. Maalilitilikin aukeni saman tien, sillä Lähitie viimeisteli kulmapotkun jäljiltä komean maalin FCV:n verkkoon.

– Joo, maaleja on tullut yleensä suunnilleen se yksi kaudessa, että en ihan osannut odottaa tuota vielä ensimmäisessä ottelussa, Masse nauraa.

– Ennen peliä kyllä kieltämättä hieman jännitti. Se oli kuitenkin ensimmäinen pelini melko pitkään aikaan ja samalla ensimmäinen peli nyt JJK:ssa – ja olihan se vähän hakemista vielä.

Kapteenistokomennus

Lähitie ei olekaan ehtinyt paluunsa jälkeen olla joukkueen mukana vielä kovin kauaa, mutta ehti  vakuuttaa joukkuetoverinsa jo niin, että tämä valittiin saman tien joukkueen kapteenistoon.

– Se yllätti itsenikin, olen kuitenkin sen verran uusi pelaaja joukkueessa. Mutta hyvältä se tuntuu, tietenkin, Lähitie kiittää kunniasta.

Joukkuettaan varakapteeni kehuu.

– Meillä ei ehkä ole se nimekkäin nimilista, mutta meillä on todella hyvä joukkue. Luulen, että se yllättääkin monet.

– Ykkösen tasokin on kova, mutta luotto tähän joukkueeseen on vahva – meillä on mahdollisuudet mihin vain.

Valmennuspäällikön tehtävän, treenaamisen ja siviilielämän yhdistäminen vaatii ajoittain tasapainoilua ja Lähitien päivät ovatkin joskus melkoista minuuttiaikataulua. Massen mukaan yhtälö on kuitenkin saatu toimimaan.

– Kyllähän se vähän joustoa vaatii itse kultakin. Mutta aikataulut on saatu sovittua niin, että ehdin valmennushommista treeneihin – ja toisin päin.

Entä millainen pelaaja on vuoden 2015 Matti Lähitie omin sanoin?

– Ainakin paljon kypsempi kun viimeksi täällä ollessani. Hyvä joukkuepelaaja, jonka vahvuudet on puolustussuuntaan pelaamisessa – oli paikka sitten keskikentällä tai puolustuksessa.