Kuka JJK:n vastustajaksi UEFA Europa Leaguen mahdollisella kolmannella kierroksella?

20.07.2012

Minne vie JJK:n tie?

 

Komean kotivoiton montenegrolaisesta FK Zetasta juuri metsästänyt Kettulauma matkaa heti ensi torstaina Balkanin niemimaalle puolustaakseen 3-2 johtoasemaansa UEFA Europa Leaguen toisen kierroksen toisessa osaottelussa.

 

Euroopan jalkapalloliitto UEFA arpoi tänään Sveitsin Nyonissa tulevat otteluparit myös Europa Leaguen kolmannelle kierrokselle. Jos – ja toivottavasti kun – JJK taistelee itsensä upeasti jatkoon, kolmannella kierroksella jo historiaa tehneen keskisuomalaisnipun tielle asettuu voittaja otteluparista FK Sarajevo (Bosnia-Herzegovina) vs. Levski Sofia (Bulgaria.)

 

Levski Sofia voitti tämän otteluparin ensimmäisen osaottelun kotonaan Bulgariassa lukemin 1-0 ja toinen ratkaiseva ottelu pelataan samana päivänä kun myös JJK:n jatkopaikka selviää eli torstaina 26.7. Molemmat joukkueet ovat kokeneita euromenestyjiä ja esimerkiksi Levski on pelannut kaiken kaikkiaan hämmästyttävät 191 euro-ottelua, selviten kerran UEFA Champions’ Leaguen lohkovaiheeseen ja uskomattomat kolme kertaa UEFA Europa Leaguen tai sen edeltäjän UEFA Cupin lohkovaiheeseen.

 

Selvittäessään tiensä UEFA Europa Leaguen kolmannelle kierrokselle JJK aloittaa vierasottelulla torstaina 2.8. ja kotiottelun vuoro on torstaina 9.8. Mahdollinen pelipaikkakunta kotiottelulle varmistuu myöhemmin.