Korte kaipasi ympäristönvaihdosta

12.11.2010
Korte kaipasi ympäristönvaihdosta

Synnyinkaupunkinsa lippulaivan FC Lahden kahdeksan vuoden jälkeen JJK-nuttuun vaihtanut keskikenttäpelaaja Eero Korte odottaa ympäristönvaihdosta hyvillä mielin.

– Paikkakunnan vaihto on tässä tilanteessa iso plussa, tosi innolla odotan tulevaa. Kaupungista olen kuullut pelkkää hyvää, ja pelillisesti odotan paljon. Joukkue on jo entuudestaan hyvä, mielestäni JJK:n sarjasijoitus ei ollut se mihin taidot olisivat riittäneet, uusi JJK-mies miettii.

Korte muuttaa Jyväskylään syksyn aikana. Hänen sopimuksensa FC Lahden kanssa päättyi tähän kauteen ja mies olisi katsellut uutta seuraa, vaikka Lahti olisi sarjassa säilynytkin. Kortteen perässä oli muitakin liigaseuroja.

– Muutaman vaihtoehdon välillä siinä tein ratkaisuni. JJK:lla on hyvä runko ja kuulin, että Wusu on tulossa ja että jatkoon satsataan muutenkin. Lisäksi tunnen Martsin (päävalmentaja Kari Martonen) nuorten maajoukkuekuvioiden kautta.

Päättynyt kausi oli koko Lahden joukkueelle henkisesti raskas.

– Putoaminen oli iso pettymys. Meillä oli vähän samat ongelmat kuin ilmeisesti JJK:llakin, eli pelattiin paljon tasaisia pelejä ja hallittiin matseja, mutta ei saatu käännettyä niitä voitoiksi. Uusia haasteita oli tarkoitus etsiä joka tapauksessa, mutta varsinkin nyt uusi kaupunki, uusi ilmapiiri ja uudet naamat ovat iso henkinen plussa.

Korte tuntee JJK:n joukkueesta entuudestaan Tommi Karin, sekä Lahden vuosilta Matti Lähitien, jonka jatko kettupaidassa on auki.

Kortteella on varsin hyvä käsitys siitä, mitä päävalmentaja Martonen häneltä ja joukkueelta odottaa.

– Kunhan nyt saadaan treenit käyntiin, näkee paremmin mitä haetaan. Mutta perusajatukset on tiedossa. Oman pelin suhteen saatiin puolustuspäätä Lahden vuosina kuntoon, nyt on enemmän odotuksia hyökkäyspelin suhteen. Lähtökohta on että pystyn joukkuetta maalipaikkojen rakentamisessa auttamaan.

Korte valmistuu syksyn aikana urheiluneuvojaksi Vierumäen urheiluopistolta. Ainakin lähitulevaisuus menee kouluttautumisesta huolimatta puhtaasti jalkapallon ehdoilla.

– Haaveissa tietysti on, että ulkomaille jossakin vaiheessa pääsisi pelaamaan. Mutta lyhyen aikavälin tavoitteet ovat ne, mihin keskitytään nyt täysillä. Mennään JJK:n ehdoilla, muille ajatuksille en nyt anna sijaa.

JJK