Korte innoissaan lauantain finaalista

02.04.2013

lc_finaali_korte

 

 

 

Kauden alkuun on enää pari viikkoa aikaa! Ennen 15.4. pelattavaa Veikkausliigan avausottelua JJK:n talvikausi huipentuu kuitenkin tulevana lauantaina pelattavaan Liigacupin finaaliin.

 

Kello 15 alkaen Lahden Kisapuistossa vastaan asettuu FC Lahti. Yksi Kettupaidoista onkin kohtaamisesta erityisen innoissaan: keskikentän kapellimestari Eero Korte on lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti ja kohtaa nyt synnyinkaupungissaan jälleen vanhan seuransa, jota ehti edustaa koko liigauransa ennen siirtymistään JJK:hon kauden 2010 päätteeksi. Korte myöntääkin, että Lahdessa pelaaminen on aina erityistä.

 

– Odotan peliä kyllä todella innolla! Muutaman kerran olen jo FC Lahtea vastaan pelannut JJK-paidassa ja kyllä silloin on itsellä aina erityisen paljon latausta kentällä.

 

– Kenties joskus jopa hieman liikaakin, lisää keskikenttämies sitten nauraen.

 

Loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Korte on saanut nyt alleen ehjän talven harjoituskauden ja se luonnollisesti tuntuu hyvälle.

 

– Niin, pitkästä aikaa! Tosi hienoa, kun on päässyt taas tekemään muun jengin kanssa töitä päivittäin, eikä tarvitse itsekseen vääntää, kuten loukkaantumisista kuntoutuessa. Mutta on sen eteen tehty töitäkin, että pysyisi kunnossa – olen alkanut tekemään tiettyjä asioita toisin kuin aiemmin ja tehnyt muutenkin ylimääräistä työtä sen eteen, että paikat pysyisivät jatkossa ehjänä, Korte kertoo.

 

2_Korte_ja_Tuomanen_hoitivat_keskustan_tyylikkaasti

 

 

JJK:n peli on alkuvuoden aikana ollut varsin hyvin uomissaan – josta oman osansa kertoo tien raivaaminen Liigacupin finaaliin, vaikka vastaan ovat asettuneet kaikki hallitsevat liigamitalistit. Korte sanoo, että niin pelaaminen kuin muukin tekeminen on tuntunut aiempaa valmiimmalta jo talvikauden aikana.

 

– Tuntuu kyllä, että ollaan menty eteenpäin ja että peli on vuodenaikaan nähden nyt valmiimpaa kuin aikaisempina JJK-vuosinani. Kaikilla on nyt varsin selkeä näkemys siitä, mitä kunkin pitää kentällä tehdä – ollaan käyty sitä treeneissä nyt läpi aiempaa enemmän. Se sitten näkyy myös pelikentällä ja tuloksissa.

 

Tulokset ovatkin olleet hyviä ja JJK on osoittanut olevansa todella vaikea voitettava – tämän ovat saaneet huomata joukkueet hallitsevasta mestarista HJK:sta lähtien.

 

– Ollaan pelattu hyviä pelejä Liigacupissa. TPS:aa vastaan pelattiin tasaisia otteluita, joista sitten kolmas kerta toden sanoi meille ja menimme välierässä jatkoon…Lahteakin vastaankin olemme pelanneet nyt kaksi todella tasaista ottelua, kaksi tasapeliä – taas on se kolmas kerta edessä!

 

Jatkopaikka niin puolivälierässä kuin välierässäkin tuli lopulta rangaistuspotkukisassa ja ensimmäisenä vetäjänä JJK:lta pilkulle asteli juuri Korte. Kummallakin kerralla tuloksena oli varmasti viimeistelty maali ja Korte on valmiina astumaan pilkulle myös lauantaina FC Lahtea vastaan, jos rangaistuspotkuille mennään.

 

– Jonkun verran pilkkuja on tullut uran aikana vedeltyä…JJK-paidassa kaikki on menneet maaliin. Totta kai sitä on aina valmiina vetämään! Ja saisipahan siinä yleisö ainakin rahoilleen vastinetta, jos pilkkukisaan asti päädytään, Korte tuumaa.

 

 

JJK:n kannattajaryhmä Harjun Pojat järjestää launtaina finaalimatkan Lahteen. Matkaan lähtee – ainakin! – kaksi bussia, joten mukaan mahtuu! Lähtö kello 12 – ilmoittautumiset osoitteeseen harjunpojatreissaa@gmail.com. Lähde mukaan kannustamaan JJK voittoon!

 

 

lc_finaalireissu_horisontti