Kirittäret ja JJK rajoja rikkovaan yhteistyöhön: ”Me haluamme liikuttaa ihmisiä niin urheilukentillä kuin työpaikoillakin.”

10.12.2010

Kirittäret ja JJK rajoja rikkovaan yhteistyöhön: ”Me haluamme liikuttaa ihmisiä niin urheilukentillä kuin työpaikoillakin.”

Lajien välien kilpailu on entistä enemmän menneen maailman kauraa, kun miesten jalkapallon uusi komeetta JJK ja naisten pesäpalloa hallitseva Kirittäret lähtevät laajamittaiseen yhteistyöhön.

Jo pitkään kulissien takana suunniteltu yhteistyö konkretisoitui tänään ensimmäistä kertaa myös suuren yleisön silmien edessä, kun Kirittäret ja JJK astuivat ulos kaapista yhteistyöohjelmansa kera. Monipuolisessa suunnitelmassa on palasia niin työhyvinvointiohjelmista, markkinointiyhteistyöstä, ja kulttuuritapahtumien järjestämisestä päätyen aina hankkeisiin joilla tähdätään nuorten työllistämiseen Keski-Suomen alueella.

”Me ei olla ikinä ajateltu että tässä ollaan vaan jalkapalloväkeä ja muut on sitten toista leiriä, vaan täysin päinvastoin haluamme rummuttaa mahdollisimman laaja-alaisen, oikean yhteistyön puolesta,” JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen analysoi nyt julkistettua uutista joka kastelee monen vanhakantaisemmin ajattelevan urheiluihmisenkin korvantaukset. ”Laji kuin laji, urheilulla on koko maailmassa uniikki asema yhdistää ihmisiä ja vaikuttaa heihin,” Vesalainen jatkaa viitaten samalla myös JJK:n uuteen tunnuslauseeseen ”Enemmän kuin jalkapalloa.”

Kirittärien markkinointipäällikkö Nalle Viljanen on yhtälailla riemuissaan kahden suuren urheilutoimijan lähentymisestä. ”Meillä ja JJK:lla on yhdessä maakunnan laajin yhteistyöverkosto takanamme ja nyt kun yhdistämme myös omat voimamme vain taivas on rajana,” Viljanen visioi. ”Kirittärien pelaajistossa on paljon niin liikunnan kuin muidenkin alojen ammattilaisia, ja yhteistyössä JJK:n kanssa saamme nämäkin voimavarat täysimittaisesti hyödynnettyä,” myös Kirittärien pelinjohtajana vuosikausia toiminut pitkän linjan urheilumies Viljanen jatkaa.

Yksi konkreettisista yhteistyömuodoista onkin heti alussa käynnistyvä laadukas tyky-ohjelma. ”Haluamme ottaa vastuuta ihmisten työssä jaksamisesta mahdollistamalla työnantajille joukkueiden sisällä olevan liikuntapuolen ammattitaidon käyttämisen henkilökunnan hyvinvoinnin edistämiseen. Pystymme tuottamaan lisää laatua ja mielenkiintoa esimerkiksi yritysten liikuntapäiviin kun pelaajamme toimivat tapahtumien ohjaajina,” Nalle lupaa.

”Sen lisäksi että liikutamme yleisöä Harjulla ja Hippoksella, haluamme tuoda liikunnan ja hyvinvoinnin läsnä myös työpaikoille,” Vesalainen komppaa Viljasta, ja lisää vielä loppukaneetinomaisesti: ”Kaiken kaikkiaan tämä on taas vahva merkki jyväskyläläisten urheilutahojen kyvystä tehdä yhteistyötä. Me JJK:lla olemme täysin rinnoin mukana Hippoksen uudistuksissa ja täyttämässä Kirittärienkin katsomoita.”

Seurat eivät tietenkään toteuta yhteistyötään missään norsunluutornissa, vaan haastavat yhteistyötahonsa, yleisönsä ja koko Keski-Suomen ideoimaan ja kehittämään toimintaa yhdessä. Kirittärien pelaaja Inga Lamberg tekee käynnistyneestä yhteistyöstä myös lopputyönsä Jyväskylän ammattikorkeakoululle. Viljanen ja Vesalainen toteavatkin yhteen ääneen, että molemmille seuroille on elintärkeää saada toiminnasta korkeakoulutasoista tutkimustietoa ja palautetta.

Kaikki yhteinen toiminta tulee myös osaltaan tähtäämään molempien seurojen junioripuolten toimintaedellytysten parantamiseen. ”Tämä on erittäin luonteva osa yhteiskuntavastuuohjelmaamme ja on hienoa että Kirittäret on yhtä lailla mukana,” Vesalainen kommentoi yhteistyön syvimpiä motiiveja Viljasen nyökytellessä vieressä.

PaakkonenLatikkaTotaalinen