Ketuille kolme uutta sopimusta – Nissinen, Liukkonen ja Ervasti jatkavat JJK:ssa

17.03.2019

JJK on vahvistanut rivejään solmimalla tärkeät pelaajasopimukset kolmen lupaavan oman kasvatin, topparin tontilla viihtyvän Sami Nissisen sekä keskikenttämiesten Eeli Liukkosen ja Rasmus Ervastin kanssa.

Raamikas puolustaja Sami Nissinen on nuoresta iästään huolimatta kerännyt kokemusta miesten peleistä niin Ykkösen, Kakkosen kuin Kolmosenkin tasolta ja on tärkeä palanen JJK-puolustukseen.
Nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva vuonna 2000 syntynyt toppari on pelannut JJK:ssa 6-vuotiaasta saakka ja nousi viime kaudella miesten edustusjoukkueeseen. Jo kaudella 2017 Nissinen pelasi isoja minuutteja Kakkosessa, kun JJK-Villiketut taisteli tuolloin Kakkosen pohjoislohkossa ja menneellä kaudella kertyi kokemusta edustuksen mukana muutaman ottelun verran Ykkösestä sekä Suomen Cupista, jossa vastuuta tulikin reilusti. Kaudella 2018 Nissinen kuului myös Villikettujen luottopuolustajiin Kolmosessa pelaten 12 ottelussa päästen iskemään topparin paikaltaan pari osumaakin.

Niinikään koko uransa Kettupaidassa pelannut Eeli Liukkonen nousi kaudella 2018 mukaan JJK:n edustusmiehistöön pelaten debyyttikaudellaan peräti kymmenessä Miesten Ykkösen ottelussa. Lisäksi pelejä Kolmosessa Villikettujen riveissä kertyi 17, joissa taitava keskikenttäpelaaja pääsi maalin makuun 9 kertaa. Erikoistilanneosaamisestaankin tunnettu 18-vuotias keskikenttäpeluri pääsi iskemään päättyneellä kaudella Ykkösessä myös maalin FF Jaron verkkoon osuen ensimmäisenä 2000-luvulla syntyneenä JJK:n edustusjoukkueen paidassa virallisessa sarjapelissä.

Eeli Liukkonen hassuttelee pallon FF Jaron maalivahdin taakse Harjulla toukokuussa 2018

Vuonna 2001 syntynyt Rasmus Ervasti on JJK:n juniorimyllyn läpi käyneenä myöskin entuudestaan tuttu valmennettava päävalmentaja Basam Elfadlille. Keskikentällä viihtyvä Ervasti on aiemmin kunnostautunut maalinteossa nuorten joukkueissa ja viimeisimpänä B-nuorten otteluissa syntyi kahden kauden aikana 44 ottelussa 25 osumaa. Ervasti pelasikin jo viime kaudella iästään huolimatta peräti 12 miesten peliä Kolmosessa ja kuului joukkueen runkomiehistöön.

Päävalmentaja Elfadl on tyytyväinen sopimusten syntymiseen ja uskoo, että uransa alkutaipaleella olevat nuoret pelurit tulevat olemaan JJK:n ilonaiheita vielä pitkään. Näin Elfadl kuvailee tuoreita sopimuspelaajiaan:

– Sami on oleellinen kiinnitys meille puolustuslinjaan. Hän on vahva maassa sekä ilmassa ja tuo rauhallisuutta joukkueen pelaamiseen.

– Eeli omaa huikean laukaisutekniikan ja laajan syöttövalikoiman sekä tuo joukkueeseen erikoistilanneosaamista. Viime vuonna hän oli keskikentältä käsin myös isossa maalintekijän roolissa Kolmosen otteluissa.

– ”Rampe” (Rasmus) on vauhdikas ja näppärä hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka pystyy antamaan ratkaisevia syöttöjä sekä liikkuu fiksusti kentällä. Hänen toimintansa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin on esimerkillistä ja minulla on kova luotto, että Rampe tulee ensi kaudella ottamaan vielä isoja askeleita eteenpäin urallaan.

 

Rasmus Ervasti iski viime kaudella Kolmosessa Äänekoskella pelatussa ottelussa kaksi osumaa Huiman verkkoon