Kettupaitojen pelit jatkuvat sunnuntaina Kuopiossa

30.08.2020

Kettupaidat matkustavat parin viikon pelitauon jälkeen sunnuntaina 30.8. KuFu98:n vieraaksi Kuopion Keskuskentälle.

JJK:n ja isäntäjoukkue KuFu:n edellinen kohtaaminen on vielä varsin tuoreessa muistissa, sillä joukkueet kohtasivat toisensa juuri pari viikkoa sitten Harjun sametilla. Erittäin kovalla ja KuPS:n Veikkausliigapelaajienkin vahvistamalla kokoonpanolla mukana ollut KuFu oli tyly vieras ja haki Jyväskylästä mukaansa täyden pistepotin ansaitusti lukemin 3-0. Loppunumeroista huolimatta ottelu oli hyvätasoinen ja vauhdikas kamppailu, jossa myös kotijoukkue JJK:lla oli omat paikkansa pistää pallo reppuun. Robin Saastamoisen ylärimatykitystä lähemmäs ei kuitenkaan päästy vaan Kettupaidat jäivät lopulta maaleitta toisessa ottelussa peräkkäin.

Viime kauden sarjakakkonen KuFu on jälleen kaikessa hiljaisuudessa kiilannut itsensä sarjan piikkipaikkaa sinnikkäästi pitävän JIPPO:n kantaan kakkoseksi ja on JJK:ta viisi pistettä edellä, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. Kuopiolaisten kausi käynnistyi varsin yskähdellen, sillä kahden ensimmäisen ottelun jälkeen oli takana kaksi tappiota maalierolla 0-8. Alkukankeuden jälkeen otteet ovat kuitenkin parantuneet huomattavasti ja joukkue on marssinut voitosta voittoon menettäen pisteitä ainoastaan kärsimällä tappion sarjakärki JIPPO:a vastaan sekä jäämällä tasapeliin FCV:tä isännöidessään.

Janne Kasurisen valmentaman KuFu:n ottelut ovat olleet varsin värikkäitä ja runsasmaalisia sillä se on tehnyt pelaamassaan kymmenessä ottelussa peräti 24 maalia, mutta myös omissa on soinut lähes yhtä usein. Joukkueen parhaana maalintekijänä tilastoissa keikkuu yhä Harjullakin osunut hyökkääjä Eetu Rissanen viidellä osumallaan, mutta mies siirtyi juuri lainapestillä Ykkösessä pelaavan VPS:n rivistöön, joten Rissasesta ei ole tällä kertaa uhkaamaan kettumaalia sunnuntain ottelussa. JJK:n miehistön tehokkain maalintekijä on puolestaan ollut viime kauden tapaan Robin Saastamoinen yhdeksässä ottelussa tekemällään seitsemällä osumalla, joka oikeuttaa C-lohkon maalipörssissä jaetulle kolmostilalle.

JJK:n viettäessä väliviikonloppua otteluista KuFu kävi viime sunnuntaina hakemassa 2-3 -vieraspelivoiton Kokkolasta GBK:n kustannuksella. Kuopiolaiset pyörittivät isäntiään mielin määrin ja johtivat ottelua reilun tunnin pelin jälkeen jo lukemin 0-3, usemman tuhlatunkin maalipaikan jälkeen. KuPS:n farmijoukkueena toimiva KuFu oli KuPS:n juniorijoukkueiden sekä Veikkausliigan otteluiden vuoksi kovasta avauskokoonpanosta huolimatta liikkeellä varsin kapealla miehistöllä, eikä suorittanut ottelussa lainkaan vaihtoja ja GBK hyödynsi tilanteen kaunistamalla lopussa lukemia. Vaihtomiehinä oli mukana varamaalivahdin lisäksi ainoastaan KuPS:ssa valmentajana viime vuosina kunnostautunut 47-vuotias Veikkausliiga-legenda Tero Taipale. KuPS:n ottelut sanelevatkin pitkälti KuFu:n kulloisessakin ottelussa käytettävissä olevan materiaalin, joten nähtäväksi jää millaisen nipun pienoisesta tappioputkesta irti haluava kettulauma saa sunnuntaina vastaansa.

Sarjan alun viivästymisen vuoksi otteluissa ollaan ylitetty elokuun lopulle tultaessa vasta niin sanottu puolivälin krouvi, sillä 17:sta kierroksesta JJK on pelannut yhdeksän. Vahvan alkukauden pelanneen kettulauman kone on hieman yskähdellyt viime kierroksilla, sillä viimeisestä kolmesta ottelusta saldona on nolla pistettä ja maalinteon kanssa on ollut vaikeuksia. Kyseisten otteluiden vastustajat on kuitenkin tiedetty etenkin vieraskentällä ennakkoonkin vaikeiksi, joten syytä suurempaan paniikkiin ei kuitenkaan tässä vaiheessa kautta nuorella miehistöllä ole.

– Vaikka viime peleistä ei olekaan tulosta tullut, niin mielestäni siihen on joukkueen sisällä suhtauduttu positiivisella tavalla ja tarkasteltu kriittisemmin meidän omaa pelaamista sekä pyritty kehittämään sitä, jotta voidaan taas palata voittojen tielle. Viime pelistä tulos jätti varmasti sen fiiliksen, ettei meillä ollut siinä mitään palaa, mutta nyt onkin heti hyvä sauma parantaa omaa peliä samaa vastustajaa vastaan. Koko joukkueesta paistaa halu näyttää, että me voidaan pelata paremmin ja uskon, että tehdään se tänään, päävalmentaja Basam Elfadl kuvailee tunnelmia ottelun alla.

 

30.8.2020 klo 17:00 ||  KuFu98 – JJK   ||  Kuopion Keskuskenttä

KuFu:n kotiottelut striimataan KuPS:n YouTube -kanavalla

JJK:n Twitter seuraa tuttuun tapaan ottelun kulkua ja Palloliiton virallisen liveseurannan löydät täältä.