Kettupaidat vierailulla vanhainkodissa

06.12.2015

JJK_vanhainkoti_2_04122015

JJK:n Niko Markkula ja Jasin Abahassine kävivät itsenäisyyspäivän tunnelmissa vierailemassa Akseli ja Elina- kodissa.

Asukkaat asuvat pääosin kotonaan omaishoidontuen turvin, mutta viettävät osan kuukaudesta yhdessä vanhainkodissa.  Tämän lisäksi kodissa on myös asukkeja, jotka odottavat pysyvää palvelutaloasumisen paikkaa.

JJK_Vanhainkoti_6_04122015

Kettupaitojen vierailun ajatuksena oli ilahduttaa kodin asukkaita, vaihtaa kuulumisia sukupolvien välillä ja tuoda erilainen hetki molempien osapuolten arkeen. Ajatus lähti markkinointipäällikkö Jami Palsan mukaan itämään pelaajilta itseltään ja käytännön toteutus sovittiin yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

– Mietimme itsenäisyyspäivän merkitystä ja halusimme huomioida sen jotenkin. Ajatus jalostui lopulta suunnitelmaksi tehdä vierailu vainhainkotiin ja otimmekin sitten yhteyttä kaupungin väkeen, jotta löytäisimme sopivan vierailukohteen – ja se löytyikin sujuvasti.

JJK_Vanhainkoti_4_04122015

Ajatus osoittautui kaikin puolin napakympiksi. Markkula ja Abahassine olivat etukäteen innoissaan vierailusta – ja jälkikäteen vieläkin paremmilla fiiliksillä.

– Oli todella hauskaa, siellähän olisi helposti mennyt vaikka koko päivä. Asukkaat olivat hyväkuntoisia ja loistotyyppejä. Juttua riitti!, Kettupaidat toteavat yhdestä suusta.

– Olihan se erilainen kokemus normaaliin arkeen verrattuna. Urheilustakin tietenkin juteltiin, eräänkin rouvan mies oli nuorempana pelannut Tanskassa jalkapalloa.

JJK_Vanhainkoti_5_04122015

Akseli ja Elina-kodin asukkaat vaikuttivat myös varsin tyytyväisiltä kodin toimintaan.

– Paikka vaikutti kaikin puolin mukavalta. Asukkaat olivat iloisia, henkilökunta todella ystävällistä ja hyväntuulista ja ruoka hyvää.

Asukkaat ovat pelaajien samaa sukupolvea pelaajien omien isovanhempien kanssa. Heistä vierailijoiden mieleen nousi päällimmäiseksi yksi asia:

– Parhaimmat ruuat ikinä!

Pelaajat lähettävät myös terveisiä nuoremmille itsenäisyyspäivän viettäjille.

– Käykää moikkaamassa kaikki isovanhempianne!

Kettuperhe toivottaa kaikille hyvää itsenäisyyspäivää!