Kettupaidat leireilee Barcelonan nurmilla

17.02.2011
Kettupaidat leireilee Barcelonan nurmilla

JJK matkustaa tänään viikon mittaiselle harjoitusleirille Barcelonan lähistölle Espanjaan. Joukkue majoittuu 200 metrin päässä viimevuotisesta hotellistaan, joten olosuhteet ovat suurimmalle osalle ryhmästä tutut. Kyseessä on harjoitusleiri, mutta joukkue pelaa sen aikana kaksi harjoitusottelua. Sunnuntain vastustaja on Madridin alueen pelaajayhdistyksen joukkue, joka koostuu sopimuksettomista pelaajista. Keskiviikkona vastaan tulee Espanjan kolmannella sarjatasolla (Segunda División B) pelaava ja lohkoaan johtava katalonialainen CF Badalona.

– Meillä on aika tiivis viikko tiedossa. Eilinen Liigacup mukaan lukien meillä on kolme peliä viikon sisällä, ja lisäksi 8-9 harjoitustapahtumaa. Tietysti osa harjoituksista on palauttavia ja yksilökohtaisia, mutta kyllä tässä päästään joukkuepelaamista kehittämään, päävalmentaja Kari Martonen sanoo.

Pelaamisen kehittämiseksi iso asia ovat tietenkin olosuhteet, Barcelonassa kun käytössä on täysimittainen nurmikenttä – utopistinen haave Suomen paukkupakkasissa. Samalla harjoittelun painopisteessä siirrytään uuteen vaiheeseen. Liigacupissa maaleja on ropissut molempiin suuntiin, jatkossa joukkue keskittyy harjoittelussa nimenomaan pelin kontrollointiin.

– Tähän asti ollaan painotettu joukkueen puolustuspelaamista, eikä sitä vasten tietysti tunnu valmentajasta hyvältä, että ollaan päästetty noin paljon maaleja. Leirillä olisi kuitenkin tarkoitus alkaa kiinnittämään selkeämmin huomiota omaan pallolliseen pelaamiseen. Pallokontrollin onnistuminen näkyy myös siinä millaisia hyökkäyksiä meitä vastaan tulee.

-Yhteishengen luominen on tietenkin tärkeä osa leiriä myös. Ollaan viikko yhdessä ja saadaan paljon yhteisiä tapahtumia niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Tämä aika täytyy hyödyntää mahdollisimman hyvin, Martonen sanoo.

VIimevuotiseen tapaan joukkue hahmottelee leirillä tulevan kauden tavoitteitaan ja valitsee kapteenistonsa.

– Vaalit ovat käynnissä. Nyt on mahdollisuus antaa näyttöjä jos haluaa kapteenistoon, Martonen naurahtaa.

Mukaan leirille lähtee 20 pelaajaa, jotka kaikki ovat täydessä harjoitusvahvuudessa. Sopimuspelaajista sivuun jäävät polveaan kuntouttava Touko Tumanto ja sitkeän alavatsavamman vuoksi harjoittelukiellossa oleva Lasse Linjala. Vakavasta loukkaantumisestaan vahvaa paluuta tekevä Antto Tapaninen puolestaan on harjoitellut joukkueen mukana jo viikon verran ja on mukana leirimiehistössä.

– Anton tekeminen on näyttänyt hyvältä. Iso henkinen kynnys hänellä on ylitettävänä jalkaan luottamisen kanssa ja nilkan liikkuvuudessa on tekemistä, mutta positiiviselta näyttää, Martonen kertoo.

JJK palaa Suomeen varhain ensi viikon torstaina Barcelonasta lähtevällä lennolla.

JJK-logo-nobg-100x95pix