Kauden pohjoisimmat vieraat: JJK – AC Oulu

11.06.2014

2014-06-04_jjk-pk35_0024

Kettupaidat pelasivat viime viikolla poikkeuksellisesti kaksi ottelua PK-35 Vantaata vastaan – nyt vuorossa on vieraita vastakkaisesta ilmansuunnasta, kun AC Oulu saapuu vieraaksi ensimmäistä kertaa tälle kaudelle.

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet kauden 2010 tiukkaakin tiukemmilla syyskierroksilla, kun JJK taisteli liigapaikastaan muun muassa juuri oululaisia vastaan. Molemmat pitivät tuolloin lopulta paikkassa Veikkausliigassa, mutta AC Oulu tuomittiin kuitenkin lisenssiepäselvyyksien takia Ykköseen vielä ennen kauden 2011 alkua.

Molemmat joukkueet ovat ehtineet edellisen kohtaamisen jälkeen luonnollisesti muuttua melkoisesti, mutta jotkin asiat ovat pysyneet ennallaan – esimerkiksi Janne Korhonen vartioi edelleen JJK:n maalia, AC Oulun keskikentällä taas häärii yhä vain Mika Nurmela. Jo poikansa Anselminkin vierelleen joukkueeseen saanut ”Nure” tosin on ilmoittanut kuluvan kauden jäävän viimeisekseen pelaajana.

Tasainen keskikasti

JJK on kerännyt toistaiseksi seitsemän pistettä, joilla Kettulauma löytyy kahdeksannelta sijalta. AC Oululla pisteitä on kaksi enemmän ja sijoituskin on pari pykälää ylempänä. Edelliset ottelut ovat molemmilla samankaltaiset: JJK hävisi niukasti yhdellä maalilla PK-35:lle ja samaisella marginaalilla taipui myös AC Oulu Ilvekselle.

Etukäteen äärimmäisen tasaiseksi arvioitu Ykkönen on todella sitä: keskikastissa on viisi joukkuetta muutaman pisteen sisällä toisistaan, samoin kärkipäässä ollaan tasapisteissä. Taulukkoa tosin osaltaan vääristää se, että JJK:lla ja PK-35:lla on viime viikolla pelatun, heinäkuulta siirretyn ottelun takia yksi ottelu muita enemmän plakkarissa.

Paluu kokoonpanoon

Jasin Abahassine joutui edellisessä ottelussa Vantaalla tulemaan vaihtoon jo avausjakson lopulla. Mitään pahempaa ei miehelle kuitenaan sattunut ja Jaska onkin jälleen pelikunnossa.

Mukana on jälleen myös toivottu paluumuuttaja sairastuvalta: kauden avauskierroksella loukkaantunut Robert Taylor nähdään jälleen kokoonpanossa!

JJK – AC Oulu, torstaina 12.6. klo 18:30, Harjun Stadion