Kauden 2013 avausottelu sunnuntaina – vihdoin!

16.04.2013

Avauskierrokselle aiotun JJK-FF Jaro-ottelun siirryttyä olosuhteiden pakosta lämpöisemmille kesäsäille on Kettupaitojen kauden 2013 startti vihdoin käsillä tulevana sunnuntaina, kun JJK matkaa Ahvenanmaalle kohdatakseen IFK Mariehamnin. Jokaisena aiempanakin liigavuonna Kettupaidat ovat avanneet kautensa vierasottelulla.

 

Kauden avausottelut ovat Kettupaidoilta menneet Veikkausliigassa hyvin: neljältä vuodelta avauskierroksilta saldona on kolme tasapeliä ja yksi voitto, kertaakaan ei siis JJK ole avausottelussaan jäänyt pisteittä.

 

Maaleilla ei avausotteluissa ole mässäilty vaan täyspsumia on nähty keskimäärin 1,5 per ottelu – eli hieman vähemmän kuin JJK:n kuluvan vuoden Liigacupissa, jossa syntyi keskimäärin 1,7 maalia ottelussa.

 

Viime kausi alkoi Kuopiossa KuPS:n vieraana ja tuolloin JJK:n huikea loppuminuuttien nousu Lasse Linjalan ja Babatunde Wusun maaleilla toi avauspisteen Keski-Suomeen. Viime vuosi on myös ainoa, jolloin JJK on päästänyt avausottelussaan maaleja – kolmena aiempana vuonna maali on pysynyt puhtaana.

 

 

14-tunde-murtautui

    Tunden viimehetken maali toi vuosi sitten pisteen Kuopiosta – miten käy sunnuntaina saarella?

 

 

Kettupaitojen miehistö on ehtinyt jo liigavuosien varrella muuttua, mutta yksi on ollut avaamassa sarjakautta joka kerralla: Jukka-Pekka Tuomanen on paiskinut töitä keskikentän keskustassa täydet minuutit jokaisena neljänä vuonna – eikä talvikauden perusteella muutosta tähän ole tulossa vaan Harjun Gattuso löytyneekin avauksesta myös tulevassa IFK-ottelussa.

 

Edelleen Kettupaitoja edustavista lisäksi Tuomas LatikkaAnssi Virén ja nyt valmennuspenkin päähän Kari Martosen avuksi siirtynyt Juha Pasoja ovat puolestaan luutineet puolustuksessa kolmena vuonna.

 

Nyt käsillä on kuitenkin jälleen uusi kausi ja uudet kujeet – ja entistä yhtenäisempi, nälkäinen kettulauma on valmiina käymään tositoimiin!

 

 

 

JJK:n avauskierroksen ottelut Veikkausliigassa 2009-2012:

 

27.4.2009 TPS-JJK 0-0 (0-0)

Mihály Szeróvay, Jukka-Pekka Tuomanen, Tuomas Latikka (v) (66′ Janne Hannula), Niko Markkula (46′ Tommi Kari), Nam Ik-Kyung, Christian Sund, Toni Koskela, Mika Lahtinen (90′ Zakaria Abahassine), Matti Lähitie, Jukka Sinisalo, Anssi Virén (v).

 

23.4.2010 TamU-JJK 0-2 (0-1) (Christian Sund 16′, Mika Lahtinen 66′)

Mihály Szeróvay, Jarkko Okkonen, Juha Pasoja, Jukka-Pekka Tuomanen (v), Anssi Virén, Mika Lahtinen, Tommi Kari (v), Touko Tumanto (62′ Matti Lähitie), Antto Tapaninen (58′ Tuomas Latikka), Zakaria Abahassine (76. Niko Markkula), Christian Sund (v).

 

6.5.2011 Honka-JJK 0-0 (0-0)

Janne Korhonen, Jarkko Okkonen, Juha Pasoja (v), Jukka-Pekka Tuomanen (v), Anssi Virén, Eero Korte, Mikko Manninen, Tamás Gruborovics, Tommi Kari (89′ Touko Tumanto), Tuomas Latikka (82′ Niko Markkula), Jani Virtanen (69′ Mikko Hyyrynen (v)).

 

15.4.2012 KuPS-JJK 2-2 (0-0) (Ilja Venäläinen 56′, Paul Obiefule 63′ – Lasse Linjala 87′, Babatunde Wusu 88′)

Janne Korhonen, Samu Nieminen, Juha Pasoja (v), Jukka-Pekka Tuomanen, Mikko Innanen, Mikko Manninen (18′ Babatunde Wusu), Tamás Gruborovics, Antto Tapaninen (73′ Lasse Linjala), Antto Hilska (64′ Niko Markkula), Janne Turpeenniemi, Jani Virtanen.

 

 

Kauan odotettu kauden 2013 avaus IFK Mariehamn – JJK sunnuntaina 21.4.2013 kello 18:30 alkaen Maarianhaminassa Wiklöf Holding Areenalla!

 

 

 

8-jipi-pelasi-paremmin-kuin-gattuso-konsanaan

    JJK:n liiga-aikana avausotteluissa 4 x 90min – nyt viides kerta?