JJK:n maalivahtitilanne erinomaisella tasolla – tervetuloa Teppo!

15.01.2014

JJK Teppo MarttinenViime kaudella edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon noussut maalivahti Teppo Marttinen on solminut kaksivuotisen pelaajasopimuksen JJK:n edustusjoukkueen kanssa.

JJK:n oma kasvatti teki liigadebyyttinsä viime vuoden lokakuussa vierasottelussa FC Interiä vastaan ja oli samalla kaikkien aikojen nuorin Veikkausliigassa pelannut maalivahti vain 16 vuoden ja viiden kuukauden ikäisenä – ja samalla myös nuorin JJK:ta liigassa edustanut pelaaja. Nuorukainen ei hätkähtänyt ensiaskeleista miesten peleissä ja esittikin heti lukuisia huipputorjuntoja. Vuoden aikana Tepolle kertyi Veikkausliigassa myös toiset täydet 90 minuuttia kauden viimeisessä liigaottelussa Myllykoskella.

Ensimmäisten liigapelien ohella Teppo on jo konkari maaotteluiden saralla, sillä 187-senttinen maalivahtilupaus on pelannut urallaan jo toistakymmentä maaottelua sinivalkoisten riveissä. Lisää kansainvälistä kokemusta on luvassa hyvin pian Tepon matkatessa jo ylihuomenna perjantaina 17.1. U17-maajoukkueen mukana Minskiin kymmenenpäiväiseen turnaukseen. Pikkuhuuhkajat kohtaavat alkulohkossa Moldovan ja isäntämaa Valko-Venäjän.

Päävalmentaja Juha Pasoja on iloinen Marttisen kiinnittämisestä edustusjoukkueen mukaan.

– JJK:n urheilumenestys ei tulevina vuosina kaadu ainakaan maalivahtityöskentelyyn. Tepolla on jo nyt huippumaalivahdin raamit ja nuorukaisella on pääkin kunnossa.

JJK:n toimitusjohtaja Petro Punnan on helppo kompata ”Pason” pohdintoja.

– Strategian mukainen kiinnitys. Oma poika, joka tulee suurella todennäköisyydellä pelaamaan useita pelejä jo tulevalla kaudella. Teppo ja Janne (Korhonen) muodostavat erittäin kiinnostavan ja tasokkaan maalivahtikaksikon, Petro toteaa tyytyväisenä.

Hymyyn yhtyy luonnollisesti myös nuori maalivahti itse.

– Fiilis on hyvä. Nyt oli sopiva aika tehdä sopimus ja uskon että tämä tukee hyvin kehitystäni, Teppo kertoo.

Mitkä ovat raamikkaan nuorukaisen omat odotukset tulevalle kaudelle – entä suunnitelmat ja tavoitteet pidemmällä aikavälillä?

– Totta kai sitä haaveilee ulkomailla ammatikseen pelaamisesta. Oma keskittyminen on kuitenkin joka päivä siinä että harjoittelen kovaa ja sen eteen tehdään töitä. Tulevan kauden tavoite on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, sitä kautta sitä parhaiten kehittyy.

JJK-perhe toivottaa Tepon lämpimästi tervetulleeksi edustusjoukkueeseen! Voit lukea lisää nuorukaisen mietteitä Tepon pelaajakortista.