JJK:n lokakuu on jälleen roosa!

17.10.2012

jjk-markkanen-tuulettaa-roosaa-maalia

 

 

JJK on ylpeänä Syöpäsäätiön Roosa nauha-kampanjan virallinen yhteistyöseura. Tämän takia JJK pelaakin jo toista kauttaan Veikkausliigan vierasottelunsa roosassa paidassa. Yhteistyö on osa JJK:n yhteiskuntavastuuohjelmaa.

 

Roosa nauha-kampanjalla kerätään varoja rintasyövän tutkimukseen ja myös potilaiden ja omaisten neuvontaan. Vuosi 2012 on kampanjan juhlavuosi – Roosa nauha-kampanja täyttää komeat kymmenen vuotta. Lokakuu on maailmanlaajuisesti virallinen Roosa nauhan kampanja- ja keräyskuukausi ja siksi JJK pelaa roosalla paidallaan myös kotiottelunsa.

 

Rintasyöpä on Suomessa naisten yleisin syöpä ja siihen sairastuu vuosittain 4 700 naista. Hoitomenetelmien kehittymisen ja aiempaa varhaisemman syövän toteamisen ansiosta toipumisennuste on jatkuvasti parantunut ja tällä hetkellä jo noin 88 prosenttia potilaista on elossa viiden vuoden kuluttua sairauden toteamisesta. Kuten sairaudet aina, myös rintasyöpä ei kosketa ainoastaan potilasta vaan aina myös läheisiä – perhettä, sukulaisia ja ystäviä, toisaalta myös esimerkiksi työyhteisöä.

191012_jjk-ffjaro_roosaottelu_fbevent

– Noin joka kahdeksas suomalaisnainen sairastuu jossain vaiheessa rintasyöpään, joten sairaus koskettaa vuositasolla todella monia. Myös miehiä, sanoo toimitusjohtaja Joni Vesalainen.

 

– Potilaiden lisäksi sairaus koskettaa aina myös läheisiä ja varmasti esimerkiksi jokaisella työpaikalla onkin kokemusta siitä, mitä taistelu rintasyöpää vastaan on – niin myös meillä JJK:ssa. Olemmekin todella ylpeitä siitä, että saamme olla yhteistyökumppaneina mukana tukemassa tätä tärkeää asiaa.

 

JJK-FF Jaro perjantaina 19.10. virallinen Roosa nauha-ottelu

 

JJK kerää ja lahjoittaa Roosa nauha-kampanjalle toista vuotta putkeen 10 000 euroa. Varoja kerätään kauden mittaan eri tavoin ja osa niistä saadaan huutokauppaamalla kauden päätyttyä JJK:n vaaleanpunaiset vieraspelipaidat, jotka ovat uniikkikappaleita.

 

– Roosat paidat on tehty Jyväskylässä käsityönä tätä varten, ne ovat siis aivan ainutlaatuisia, kertoo Vesalainen.

 

Roosan lokakuun kunniaksi JJK pelaakin myös kotiottelunsa komeat, roosanväriset uniikkipaidat yllään.

 

Perjantaina pelattava JJK – FF Jaro on kauden virallinen Roosa nauha-ottelu ja paikalla Harjun ELY-stadionilla on myös Keski-Suomen Syöpäyhdistys. Syöpäyhdistyksellä on stadionilla piste, josta Sinäkin voit ostaa Roosan nauhasi ja näin tukea hyvää asiaa!

 

Lisätietoa Roosa nauha-kampanjasta: http://www.cancer.fi/roosanauha/