JJK:n harjoituskausi täysillä käynnissä ja kettupaidan pukeminen kiinnostaa myös lukuisia testipelaajia

14.12.2010

JJK:n harjoituskausi täysillä käynnissä, oma kettunuttu kiinnostaa myös lukuisia testipelaajia

Suomen toiseksi suurin järvi ei ollut vielä jäätynytkään kun Päijänteen Barcelonanakin tunnettu JJK-leiri aloitti harjoittelunsa marraskuun loppupuolella. Harjoitusten tahti ei ole hiipunut nyt pirteillä pakkasillakaan, vaan eteenpäin on menty vauhdikkaalla kahdeksan treenin viikkotahdilla.

”Moni manaa Suomen pitkää talvitaukoa kausien välissä, mutta itse asiassa Vapun tietämät ja Veikkausliigakauden 2011 alku ovat melkein jo tuossa ovella. Siihen kun ynnätään päälle treenipelit ja Liigacup, niin kyllä tässä syystäkin ollaan täydessä työn touhussa jo nyt,” JJK:n valmentaja Kari Martonen valottaa omaa näkemystään treenitahdin tärkeydestä. ”Martsi” kertoo että tavallisten pallo- ja fysiikkatreenien lisäksi on välillä käyty kokeilemassa ”kaikkea muutakin”, joten JJK:n pelaajien hikikarpalot ovat virranneet esimerkiksi spinning-salillakin. ”Pallon kanssa tehtävät harjoitukset ovat tietysti kaiken A ja O, mutta olennaista harjoittelun monipuolisuuden ja pelaajien mielenterveydenkin kannalta on myös löytää mukavaa vaihtelua päivittäiseen tekemiseen.”

Jyväskyläläisleirin pelaajatilanne on jo tässä varhaisessa vaiheessa erittäin hyvä, sillä sopimusnivaska Harjun toimistolla koostuu tällä hetkellä 21 lahjakkuuden puumerkeistä. Valmennusportaassa pidetään kuitenkin jatkuvasti silmät auki ja kettupaitojen hyvä imu on näkynyt myös runsaslukuisena testipelaajien rintamana.

Edellisellä viikolla JJK:n treeneissä olivat mukana nurmijärveläinen lupaava 92-syntynyt hyökkääjä Joni Murtomaa ja alunperin HJK-organisaatiossa oppinsa ammentanut puolustaja Samuel Carter. Kovan pakkasen takia viikonlopulle suunniteltu harjoitusottelu jäi kuitenkin valitettavasti väliin, joten kavereita ei tällä kertaa ehditty näkemään varsinaisissa tositoimissa.

Tällä viikolla ringissä ovat olleet mukana mikkeliläislähtöinen, nuorten maajoukkueissakin esiintynyt Arttu Uotila, Pohjanmaalta Jyväskylään suunnannut Jan Berg, Oulusta kotoisin oleva Sami Hyvärinen sekä FC Lahden rivejä aikaisemmin edustanut Toni Huuhka. Kaverit treenaavat tämän viikon JJK:n kanssa ja perjantaina päästään myös pelikentille kun viininpunainen bussi rullaa kohti etelää treenimatsiin FC Honkaa vastaan.

Uusien testipelaajien lisäksi JJK:n omat lupaavat juniorit ovat harjoitelleet tiiviisti edustusjoukkueen kanssa. Taitojaan ovat olleet näyttämässä mm. Topi Järvinen, Robert Taylor, Janne Kuhmanen, Eero Markkanen, Niko Kautto ja Samuli Ala-Kasari. Sen sijaan tällä hetkellä näyttää, että viime kauden loppupuoliskolla JJK:hon lainalle tullut Kim Alonen ei jatkane enää ensi vuonna jyväskyläläisleirissä.