JJK yrittää tehdä kauden toisen ryöstöretken Valkeakoskelle

05.10.2018

Taistelu sarjapaikan puolesta jatkuu todella jännittävänä! JJK matkaa lauantaina kauden kolmanneksi viimeiseen otteluun FC Hakan vieraaksi. Tällä kaudella JJK ei ole Hakalle hävinnyt. Lisäksi JJK on tehnyt loppukaudeksi uuden pelaajasopimuksen oman lupauksensa kanssa.


JJK ja FC Haka kohtasivat viimeksi 4. elokuuta Harjulla.

JJK matkaa lauantaina Valkeakoskelle kauden 2018 kolmanneksi viimeiseen otteluun. Isäntänä Tehtaan kentällä toimii valkopaitainen FC Haka. Valkeakosken reissun jälkeen JJK:lla on jäljellä enää kaksi ottelua; kotimatsi AC Kajaania vastaan 20.10. sekä vierasottelu Oulussa 27.10. Lähtökohdat kauden kolmeen viimeiseen otteluun ovat tutut – eli panoksia ei puutu! JJK on pisteen perässä AC Kajaania, Klubi 04 taasen pisteen JJK:n takana. Kolmikosta kaksi heikointa putoaa Kakkoseen. Muut Ykkösen joukkueet ovat putoamisen suhteen itsensä pelanneet jo turvallisille vesille.

JJK:lla on tältä kaudelta hyviä muistoja Tehtaan kentästä. Kettupaidat nimittäin hakivat FC Hakan kustannuksella kesäkuun alussa kauden ensimmäisen voittonsa. Silloin JJK piti oman maalinsa puhtaana, ja kun Saku Leppänen sekä Tomi Petrescu iskivät toisella puoliajalla komeat häkit, päästiin juhlimaan tyylikästä 0-2 vierasvoittoa. Toisen kerran kuluvalla kaudella joukkueet kohtasivat elokuun alussa Harjulla. Silloin pisteet jaettiin värikkään matsin päätteeksi lukemin 2-2; JJK:lta osuivat Leppänen ja Ilves-laina Martti Haukioja, FC Hakalta John Fagerström sekä Erkka Helminen.


Saku Leppänen on iskenyt maalin molemmissa kauden aiemmissa kohtaamisissa Hakaa vastaan – tosin tässä Saku on tehnyt jotain koiruuksia, kun erotuomari Kalle Mäkinen näyttää varoitusta.

Valkeakoskelaiset voivat pelata loppukauden ilman kummempia paineita. Joukkue on turvallisesti keskikastissa, sijalla kuusi, ja piste-ero niin kärkipäähän kuin häntäpäähän on ratkaisevan suuri. Tasaisesti Haka on esiintynyt myös edelliskierroksilla pelattuaan 0-0 tasapelin KTP:tä vastaan, voitettuaan Kajaanin ja hävittyään KPV:lle.

Myös maalintekovastuu on jakaantunut Hakan riveissä todella tasaisesti. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa John Fagerström vain viidellä osumalla. Neljä maalia ovat iskeneet Ben Gerald ja Anton Popovitch, kolme maalia Erkka Helminen ja Joona Tapani.

Tutuin kasvo jyväskyläläisille FC Hakan riveissä on JJK:ta 2011-2015 edustanut Antto Hilska. Tällä kaudella Hilska on pelannut 15 ottelua ja iskenyt yhden maalin. Kokemustahan valkeakoskelaisten riveihin siirtyi vielä kesken kauden, kun joukkue hankki keskikentälleen Pekka Lagerblomin. 35-vuotias ”Power-Pekka” on voittanut hienolla urallaan muun muassa Bundesliigan mestaruuden Werder Bremenin paidassa.

Pelikieltoja kummallakaan joukkueella ei ole rasitteena. Loukkaantumisista JJK sen sijaan on alkusyksystä kärsinyt ihan riittämiin. Puolustuslinjaan ovat onneksi tervehtyneet Väinö Vehkonen ja Gentrit Kovaqi, jotka avasivat HIFK:ta vastaan. Myös Severi Vielma palannee nyt kokoonpanoon kärsittyään HIFK:ta vastaan pelikiellon.


JJK-puolustus saa olla tarkkana esimerkiksi FC Hakan väkivahvan kärkipelaaja Ben Geraldin kanssa – tässä pysäyttäjänä toimii Felix Gustavsson.

Päävalmentajakaksikosta Mikko Manninen kommentoi FC Hakaa seuraavasti pitäen vastustajaa arvaamattomana ja hieman kysymysmerkkinä:

-Hakalla ei ole kauheasti panoksia ja se näkyy paineettomana pelaamisena. He ovat rohkeita pallon kanssa ja se tekee Tehtiksen isolla tekonurmella puolustamisen heitä vastaan todella vaikeaksi. Toisaalta he saattavat turhautuakin nopeasti, jos saamme hallinnan. Haka on vaihdellut kenttäryhmitystään melko paljon, ja me olemmekin tällä viikolla keskittyneet enemmän oman pelin kehittämiseen. Treeniviikko oli hyvä, mutta tarvitaan tietenkin todella hyvä päivä, jotta Haka voi kotikentällään taas kaatua.

Loppukaudeksi pelaajasopimus Niklas Kauppisen kanssa


Vasemmalla Niklas Kauppinen, oikealla päävalmentaja Janne Korhonen.

JJK on täydentänyt loppukaudeksi rivejään hyökkäyspään lupauksella, 2001-syntyneellä omalla kasvatilla, Niklas Kauppisella. Tällä kaudella Kauppinen on pelannut reservijoukkue Villiketuissa sekä JJK:n B-junioreissa. Villiketuissa hänet on nähty kentällä yhdeksässä ottelussa. B-juniorien Ykkösessä Kauppinen on pelannut yhteensä 27 ottelua talven karsintaottelut ja kesän ottelut yhteenlaskettuna. Noissa matseissa hän on iskenyt komeat 19 maalia!

Lisää Kauppisesta ja JJK:n B-juniorien kaudesta ensi viikolla. Kauppinen on kokoonpanossa mukana jo FC Hakaa vastaan.

FC Haka – JJK Valkeakoskella, Tehtaan kentällä, lauantaina 6.10. klo 17:00. Ottelun näet suorana luonnollisesti Elisa Viihde Sportin kautta. Ottelun jälkeen raportti ja kooste JJK:n kanavissa.