JJK – VPS: Pisteet matkasivat Vaasaan

09.05.2013

JJK jäi nollille kauden toisessa kotiottelussaan, kun VPS vei pisteet mukanaan Vaasaan. Ottelun ainoan maalin teki Jordan Seabrook parikymmentä minuuttia ennen loppua.

 

VPS aloitti ottelun aktiivisesti ja alkuminuutit mentiin pitkältikin vieraiden komennossa. VPS sai ensimmäisen vartin aikana myös useammankin erikoistilanteen, mutta ne eivät tuottaneet isännille vaikeuksia. Pian hallinta tasaantuikin ja lopulta ottelun kulku olikin odotettu: VPS antoi kotijoukkueen pitää valtaosin palloa ja puolusti tarkasti.

 

Toisin kuin viime sunnuntaina Turussa, JJK:lla oli suuria vaikeuksia saada hyökkäyspeliään rullaamaan, eikä palloa saatu liikkeelle. VPS:n topparit pitivät Babatunde Wusun tiukasti pihdeissään ja hallitsivat muutenkin vaasalaisten maalinedustan – Janne Henrikssonilla olikin maalissaan varsin helppo ilta.

 

Puolen tunnin kohdalla Henriksson joutui kuitenkin torjuntatöihin, kun Benno Hanslianin nosto olu sujahtaa etuyläkulmasta sisään. Henriksson oli kuitenkin hereillä ja nosti pallon yli riman kulmapotkuksi. Erikoistilanteita JJK saikin tasaiseen tahtiin: VPS:n puolustus kuitenkin luuti kulma- ja vapaapotkun toisensa perään.

 

Muutamia kaukovetoja ja heppoisia kokeiluja lukuunottamatta Hanslianin nosto jäi käytännössä ensimmäisen jakson vaarallisimmaksi paikaksi. Tauolle mentiin ottelutapahtumia vähintäänkin osuvasti kuvaavissa 0-0-lukemissa.

 

JJK tuli toiselle jaksolle vahvasti. Tauolla vaihdosta kentälle tullut Jani Virtanen piristi Kettupaitojen aneemista hyökkäyspeliä ja JJK saikin rakennettua hyvää painetta VPS:n maalille ja nipun kulmapotkuja. Vaarallisin paikka aukesikin juuri Virtaselle, kun reilu kymmenen minuuttia toista jaksoa oli takana. Jamppa sai pallon kuin varkain VPS:n boksissa, mutta tuloksena lopulta oli vain kulmapotku. Sitten oli vain senteistä kiinni, ettei Mikk Reintam pääse nikkaamaan takatolpalta palloa maaliin – pallo viuhui kuitenkin topparin päätä viistäen yli.

 

Noin tunnin kohdalla käy JJK jälleen lähellä maalintekoa. Mikko Innanen nappaa pallon keskialueella ja lähtee painelemaan sen kanssa määrätietoisesti kohti VPS-maalia. Tony Björk ei pysy perässä vaan joutuu niittämään Innan kumoon saaden palkkioksi keltaisen kortin ja JJK:lle vaparin. Vaparia asettui ampumaan vahvan alkukauden JJK:n keskuspuolustuksessa pelannut Jordi van Gelderen ja tänäänkin hyvin pelanneen hollantilaisen veto on tulinen – mutta menee kuitenkin rimaa hipoen yli maalin.

 

Hetken kuluttua nähtiin myös kettupaidoittain illan ikävin hetki, kun Hanslian satutti itseään kamppaillessaan JJK:n boksissa Jarno Parikan kanssa. Laitapakkilupaus joutui lopulta tulemaan tilanteen seurauksena vaihtoon – vamman laatu ja vakavuus selviää myöhemmin.

 

Parikymmentä minuuttia myöhemmin Innanen ja Mikko Manninen olivat juonimassa hyökkäystä oikealla ja JJK:lta jälleen pirteimmin esiintynyt, Patrick Poutiainen, tälläsi keskityksestä vedon – joka nousi kuitenkin yli maalin.

 

Kun JJK ei onnistunut toisen jakson alun hallintaansa hyödyntämään, rankaisivat puolestaan vieraat. Kellossa oli 71. minuutti kun hyvän ottelun pelannut Sebastian Strandvall rynni väkisin läpi laidaltaan ja keskitti takatolpalle, jonne vaihtomies Jordan Seabrook oli unohtunut vapaaksi. Seabrookin pusku oli niin kova ja tarkka, ettei Janne Korhoselle jäänyt saumoja torjua, vaikka tämä hyvin tilanteessa mukana olikin.

 

Maali sekoitti JJK:n pelin hetkeksi täysin ja vaikka Kettupaidat saivat loppua kohti taas hieman otetta, oli VPS:n puolustus rautainen, eikä Henrikssonin maalia päästy kunnolla hätyyttelemään. JJK:n kuluvan kauden avausvoitto antaakin siis yhtä odottaa itseään – seuraavaksi sitä lähdetään jahtaamaan Rovaniemeltä, jonne JJK matkaa kohtaamaan RoPS:n sunnuntaina 12.5.

 

 

 

JJK – VPS 0-1 (0-0) Seabrook 71′

 

Korhonen; Hanslian (67′ Virén), Reintam (v), van Gelderen (85′ Järvinen), Latikka (v); Innanen, Tuomanen, Ahola (46′ Virtanen), Manninen; Poutiainen, Wusu.

 

Viljala (mv), Nieminen, Järvinen, Virén, Virtanen.