JJK-VPS: Markkula ja Tapaninen avaavat puolustuksen laidoilla

09.06.2011

090611JJK_VPSKettupaidat tuo avauskokoonpanoonsa illan VPS-otteluun kerralla nälkäistä jyväskyläläisverta, kun seuran omat kasvatit Niko Markkula ja Antto Tapaninen avaavat puolustuslinjassa laitapuolustajan rooleissa. Molemmille kyseessä on liigakauden ensimmäinen ottelu avauskokoonpanossa.

– Antto on ollut treeneissä energisellä tavalla aggressiivinen ja terävä. Marsu taas on pelannut minuutteja kaikissa meidän peleissä, mutta nyt tulevat ensimmäiset alusta asti. Mielenkiintoista nähdä miten kaverit esiintyvät, valmentaja Jori Särkkä sanoo.

Aiemmissa peleissä kahdeksaa vaille täydet minuutit pelannut Tuomas Latikka kärsii alavatsavaivoista ja on siksi sivussa, Anssi Virénilläkin on ollut pikkuvaivoja. Toppariparina häärii kokenein mahdollinen (PasojaOkkonen), tiistaina Viron U21-joukkueessa Latviaa vastaan pelannut Mikk Reintam huilaa. Keskikentän ja hyökkäyksen osalta miehitys on tuttua tutumpi.

– Tärkeintä on päästä tauon jälkeen heti sisään pelin ytimeen, pelata sitä meidän peliä. Yritetään hyökätä monipuolisesti ja puolustaa kurinalaisesti, Särkkä sanoo.

Vastaan tulee yhtenäinen ja nousukuntoinen VPS. Särkkä odottaa vieraiden satsaavan terävään vastaiskupeliin.

– Lisäksi heillä on hyviä erikoistilannepelaajia, kokoa ja näköä löytyy, ja lisäksi on pallollista taitoa.

JJK:n avauskokoonpano: Korhonen; Tapaninen, Okkonen, Pasoja, Markkula; Gruborovics, Korte, Tuomanen, Manninen; Virtanen, Hyyrynen

Vaihtopenkki: 31 Viljala, 2 Nieminen, 7 Virén, 10 Kari, 11 Tumanto, 15 Hilska, 23 Poutiainen

JJK-VPS Harjulla kello 18.30.