JJK veti pidemmän korren hallin avajaisderbyssä

20.02.2015

20150220_150257

Vehkalammen hallin avajaisotteluna pelattu paikalliskamppailu päättyi vahvasti läpi ottelun pelanneiden Kettupaitojen 4-2-voittoon. JJK:n maalintekijöinä Aram Hasanzada ja Matti Lähitie ensimmäisellä ja Benno Hanslian ja Oskari Peltonen toisella puoliajalla, FC Vaajakoskelta taas Niko Kiiveri viimeisteli molemmat.

Aivan ottelun alku oli hieman tunnustelevampaa, eikä huippupaikkoja syntynyt. Reilun 20 minuutin pelin jälkeen nähtiin kuitenkin ottelun avausmaali – molemmissa päissä.

Ensin kuparinen rikkoutui FCV-päässä, kun Honar Abdi keskitti mainiosti oikelta laidalta ja vapaana takatolpan edustalla vaaninut Aram Hasanzada niittasi pallon maaliin suoraan ilmasta. Vaajakoskelaiset kuittasivat miltei seuraavasta hyökkäyksestä, kun Kimmo Huisman vapautti pitkällä syötöllä Niko Kiiverin kärjestä: 1-1.

Hetki ennen taukoa JJK meni johtoon komealla maalilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Kulmapotku tavoitti kevään aikana joukkueen mukana harjoitelleen ja nyt pelikamatkin jälleen ylleen vetäneen Matti Lähitien, joka näyttävien harhautusten jälkeen tykitti pallon voimalla FCV:n maaliverkkoon.

JJK oli avausjaksollakin enemmän niskan päällä, mutta toisella FCV oli alituiseen vastaanottavana osapuolena. Kettupaitojen hyökkäykset vyöryivät jatkuvasti niin keskeltä kuin laidoiltakin, kun sekä Benno Hanslian vasemmalla että Niko Markkula oikealla olivat jatkuvana riesana FCV:n päässä.

Hanslian saikin kruunun omalle ottelulleen kun tunnin verran ottelua oli takana. Robert Taylorin oivallinen keskitys löysi boksista Hanslianin, joka otti rauhassa pallon haltuun ja sijoitti sen varmasti maaliin.

Viimeisellä kymmenminuuttisella puolestaan tauolla vaihdosta kentälle tullut Oskari Peltonen esitteli huimaa maalivainuaan: käytännössä ensimmäisestä paikastaan Peltsi viimeisteli todella kliinisesti JJK:n jo 4-1-johtoo.

FCV taas rokotti jälleen käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä, kun Kiiveri teki illan toisensa. Kavennus jäi kuitenkin varsin kosmeettiseksi osumaksi ja JJK otti selvän ja ansaitun 4-2-voiton.

Joukkue viettää vielä viikonlopun mittaisen kotimaanleirin Piispalassa ja vetäytyy sitten ensi viikoksi viettämään hiihtolomaa.

JJK - FC Vaajakoski 4-2 (2-1)

1-0 Aram Hasanzada

1-1 Niko Kiiveri

2-1 Matti Lähitie

3-1 Benno Hanslian

4-1 Oskari Peltonen

4-2 Kiiveri

JJK:n kokoonpano: Janne Korhonen; Benno Hanslian, Teemu Vaarakallio (Aleksis Lehtonen), Antto Tapaninen, Honar Abdi (Niko Markkula); Matti Lähitie; Aram Hasanzada (Oskari Peltonen), Janne Kuhmonen (Tommi Kari), Robert Taylor, Mikko Manninen (Saku Leppänen); Antto Hilska.