JJK saa torstaina vieraakseen FC Lahden

06.09.2017

jjk-fclahti-valmistavat-harjoitukset-20170906_154026

Veikkausliigassa vedettiin hieman henkeä pienen maaottelutauon myötä, mutta nyt ottelut jälleen jatkuvat ja JJK isännöi kotikentällään FC Lahtea.

Taukoa vietettiin myös JJK:n treeneistä ja Kettupaidat palasivat harjoituksiin lauantaina.

– Viime viikolla vietettiin pientä lomaa ja treeneissä on ollut nyt todella hyvää tekemistä. Hieman jopa kaavasta poiketen, sillä monesti loman jälkeen ensimmäisissä treeneissä on pientä hakemista. Nyt keskittyminen ja sen myötä koko treenien taso oli alusta asti todella hyvää, päävalmentaja Juha Pasoja kehuu.

– Osittain se varmasti johtuu viime aikojen tuloksista, jotka ovat antaneet virtaa. Varmasti sekin vaikuttaa, että nyt kun on maalivahteineen yli parikymmentä tervettä pelaajaa, se luo sopivaa kilpailua pelipaikoista ja tuo myös treeneihin tietynlaista oikeaa virinää.

JJK lähtikin tauon viettoon upeimmissa mahdollisissa tunnelmissa, sillä SJK kaatui vieraskentällä vakuuttavan esityksen myötä selvin 0-4-lukemin! Tasaisen ja vähätapahtumaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen JJK meni toisella jaksolla menojaan, eikä jättänyt isännilleen mahdollisuuksia. Kettupaitojen maaleista vastasivat Samu Nieminen, Patrick Poutiainen, Tomi Petrescu sekä Sasa Jovovic – eikä kettulaumasta heikkoa lenkkiä löytynyt, vaan JJK:n esitys oli yhteinäinen ja tasaisen vahva.

– Ensimmäisellä puoliajalla vähän haettiin askelmerkkejä. Toiselle sitten saatiin hyvä startti ja sitten lyhyen ajan sisään kaksi maalia – ne käytännössä tappoivat pelin. Ottelun lopussa saatiin vain nautiskella, Pasoja kertaa komeaa voittoa.

– Juhannuksen jälkeen meillä on ollut treeneissä tosi hyvää tekemistä, se on näkynyt myös viime aikojen tuloksissa.

JJK onkin voittanut nyt kaksi kolmesta viimeisimmästä ottelustaan. Kautta alusta asti hallinnut HJK kaatoi JJK:n Harjulla, mutta ennen Klubille koettua tappiota JJK otti niinikään kotikentällään voiton PS Kemistä Matti Lähitien ja Gaël Etockin maalien myötä.

2017-07-01_jjk-fclahti_0008

Pisteet ovatkin äärimmäisen tärkeitä, sillä JJK taistelee tiukasti sarjapaikkansa puolesta. Mitalikamppailussa mukana olevan SJK:n murskaaminen olikin jälleen hyvä osoitus siitä, että kettulaumaa ei kannata aliarvioida! Nyt vieraaksi saapuva FC Lahti on myös mitalikahinoissa mukana ja tällä hetkellä sarjataulukossa toisena HJK:n jälkeen.

Viimeisimmissä otteluissa Toni Korkeakunnaksen joukkojen kone on kuitenkin yskinyt, sillä ennen taukoa lahtelaiset kokivat tappiot juuri JJK:n vastikään voittamille PS Kemille sekä SJK:lle. Viimeisin voitto on elokuun puolivälistä Vaasasta, jossa VPS kaatui Stenion ja Fareed Sadatin maaleilla.

– FC Lahti oli kesällä todella kovassa iskussa ja saivat melko pitkä tappiottomien otteluiden putken. Viimeisimmät pelinsä he ovat kuitenkin hävinneet ja meidän tavoitteena on tietenkin jatkaa sitä putkea.

FC Lahti vieraili Harjulla myös heinäkuun alussa ja JJK:lla on tuosta ottelusta kalavelkoja maksettavana: Kettupaidat menivät johtoon Tommi Karin komealla puskumaalilla, mutta vierasjoukkue kiri toisella puoliajalla takamatkalta voittoon.

– Varmasti tasainen matsi on tulossa – tasaisia ovat olleet kaksi aiempaakin. Kyllä meillä on kuitenkin kaikki avaimet kotivoittoon!

JJK - FC LAHTI TO 7.9.