JJK-MYPA: Sihvolan hattutemppu kaatoi JJK:n

11.08.2012

MYPA-kärki Pekka Sihvolan tehot olivat JJK:lle liikaa ja pisteet matkasivat Sihvolan kolmen maalin myötä 0-3-tuloksella kohti Kouvolaa. Maalit syntyivät 51., 64. ja 88. minuutilla

JJK aloitti vahvasti ja saikin ensimmäisen kulmapotkunsa jo toisella minuutilla – mitään sen vaarallisempaa siitä ei kuitenkaan syntynyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin JJK koki kolauksen, kun Babatunde Wusu liukastui ja venäytti nivustaan. Wusu yritti vielä jatkaa peliä, mutta joutui lopulta tulemaan vaihtoon vain 14 minuutin pelin jälkeen. Tunden tilalle kentälle meni Eero Markkanen, ja näin Markkanen pääsi ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen lähes koko ottelun ajaksi.

Yhdeksännellä minuutilla JJK:lle avautui hyvä paikka, kun Tamás Gruborovics pääsi karkaamaan läpiajoon MYPA-puolustukselta. Loisto-ottelun vieraiden maalilla pelannut Antti Kuismala kuitenkin veti pidemmän korren. Seuraava paikka tuli vain hetkeä myöhemmin: Mikko Manninen keskitti toiselle laidalle kaimalleen Innaselle, jonka vedon tiellä on jälleen Kuismala, joka torjui pallon eteensä. Palloon säntäsivät sekä Gruborovics että Markkanen, mutta Kuismala ehti kuitenkin jälleen hätiin ja kaappasi pallon haltuunsa.

24. minuutilla puolestaan Markkanen oli lähellä vielä kotijoukkueen johtoon, mutta pallo päätyi hiuksenhienosti tolpan väärälle puolelle.

Kuismalan lisäksi myös Janne Korhonen kotijoukkueen maalilla esitti loistavia torjuntoja. Yksi näistä nähtiin 35. minuutilla, kun Korhonen tuli maaliltaan hyvin vastaan ja torjui hienosti Sihvolan yrityksen kulmapotkuksi. Vielä hetki ennen taukoa kapteeni esitteli jälleen taitojaan venyttämällä Sasha Anttilaisen komeaan kaukovetoon vähintäänkin yhtä komean torjunnan.

Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas, mutta hyvistä maalipaikoista huolimatta maaliton ja niinpä tauolle mentiinkin 0-0-lukemissa.

Toista puoliaikaa oli takana viisi minuuttia, kun Sihvola iski ensimmäisen kerran. Keskialueelta lähtenyt syöttö näytti menevän yli päätyrajan, mutta Sihvola ehti kuin ehtikin syöksyä samaan palloon, jota lähtivät tavoittelemaan myös Korhonen ja Juha Pasoja. Sihvola sai survaistua pallon kohti JJK-maalia, jonne se lopulta painuikin ja näin vieraat siirtyivät 0-1-johtoon.

JJK sai tasoituspaikan heti avausmaalin jälkeen, kun Markkanen alusti vetopaikan Gruborovicsille – vedon tiellä oli kuitenkin jälleen kerran Antti Kuismala. Sama mies oli myöskin Innasen ja Markkasen vetojen tiellä, kun nämä pääsivät vuorollaan kokeilemaan tunnin pelin jälkeen.

JJK ei onnistunut ottelua tasoittamaan ja 64. minuutilla iskikin jälleen Sihvola – lukemat 0-2. Tämä jälkeen JJK haki kavennusmaalia, mutta MYPA pelasi puolustussuuntaan hyvin, viimeisenä lukkonaan kapteenina toiminut Kuismala. Kari Martonen reagoi toiseen takaiskuun tekemällä tuplavaihdon ja 65. minuutilla kentälle tulivat Antto Hilska Innasen ja HJK:sta lainalla oleva Janne Saksela Jordi van Gelderenin tilalle.

78. minuutilla kotijoukkueen ilta synkkeni entisestään. Pallo osui maassa liukuvan Pasojan käteen tämän yrittäessään katkaista MYPA:n vastaiskua ja Antti Munukka näytti tästä hyvästä Pasolle keltaista toistamiseen illan aikana. Lopun ajasta JJK pelasi kolmen puolustajan alakerralla Jukka-Pekka Tuomasen stuntatessa tarvittaessa toisena topparina.

MYPA saikin ylivoimalla luotua vaarallisia tilanteita JJK-päätyyn ja 88. minuutilla nähtiin Sihvola-show’n kolmas ja viimeinen osa, kun mies viimeisteli hattutemppunsa tekemällä ottelun viimeiseksi jääneen kolmannen maalinsa. Näin MYPA vei Sihvolan knallin turvin pisteet mukanaan.

JJK – MYPA 0-3 (Sihvola 51′, 64′, 88′)

Korhonen; van Gelderen (v) (65′ Saksela), Reintam, Pasoja (v+v=ua), Markkula; Innanen (65′ Hilska), Korte, Tuomanen (v), Manninen; Gruborovics, Wusu (14′ Markkanen).

Szeróvay, Nieminen, Tapaninen, Hilska, Turpeenniemi, Saksela, Markkanen.