JJK lähtee hakemaan revanssia Salon Palloilijoista

14.07.2023

Lauantain alkuillassa kaksi sarjanousijaa ottaa mittaa toisistaan, kun JJK isännöi aina aurinkoisella Harjulla Salon Palloilijoita. Joukkueita erottaa tällä hetkellä sarjataulukossa vain yksi piste, joten kyseessä on niin sanottu kuuden pisteen ottelu.

JJK ja SalPa ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kertaalleen, tuolloin seurahistorian ensimmäinen kohtaaminen päättyi vahvasti kotinurmellaan esiintyneen salolaisjoukkueen selkeään 3-0-voittoon. Etenkin ensimmäisellä jaksolla kauden ensimmäisiä minuuttejaan luonnonnurmella pelanneella vierailijalla oli isoja vaikeuksia pysyä salolaisjoukkueen tahdissa ja Ville Viljalan huippupelin ansiosta tauolle mentiin vain 1-0-tilanteessa.

Toiselle jaksolle asetelmat kääntyivät ja Toni Lehtisen miehistö otti komennon ollen myös lähellä onnistua tasoituksessa. Kesken hyvän painostusjakson SalPa karkasi kuitenkin vastaiskusta 2-0-johtoon ja hetken päästä vielä Roope Pyyskänen viimeisteli illan toisensa vapaapotkusta ratkaisten lopullisesti pelin.

Sarjanousija SalPa aloitti kautensa muutenkin vahvasti ja nappasi ensimmäiseltä viideltä kierrokselta peräti 10 pistettä. Sen jälkeen salolaisten kone on kuitenkin yskähdellyt eikä se ole onnistunut voittamaan Ykkösessä yhdeksään otteluun. SalPa löytyy sarjataulukosta sijalta 9 ja JJK hengittää niskaan pisteen päässä sijalla 10.

SalPa oli lähellä isoa yllätystä Suomen Cupissa, kun se pudotti ennen juhannusta jatkosta FC Interin maalivahtinsa Halil Bağcin johdolla rankkarikisan päätteeksi ja eteni puolivälieriin. Puolivälierässä matka kuitenkin tyssäsi FC Hongan osoittauduttua liian kovaksi vastukseksi. Vielä toukokuisessa kohtaamisessa SalPa:n maalilla torjui entistä seuraansa vastaan JJK-kasvatti Tatu Österlund, mutta turkkilaisvahti on napannut kauden edetessä ykkösveskan paikan.

Tappioputkeen kesä-heinäkuussa ajautuneessa SalPa:ssa on reagoitu vaikeuksiin ja seura on vahvistanut rivejään, sillä kovaa jälkeä TPS:n paidassa viime kaudella Ykkösessä nakutellut Olli Jakonen saapui FC Interistä lainasopimuksella salolaisten miehistöön. Olli täydentää Jakosten veljeskaksikon, sillä nuorempi veli Oskari pelaa niin ikään ”Joutsenlaumassa”. Lisäksi heinäkuun aikana joukkueeseen on liittynyt mm. MP:ssä Ykköstä pelannut nuori laitapuolustaja Nuutti Laaksonen sekä ghanalainen Thomas Agyiri.

Sisuuntunut JJK lähtee hakemaan revanssia salolaismiehistöstä allaan katkera tappio viime lauantailta. Harjun myöhäisillassa nähtiin maalirikas, värikäs ja tunteellinenkin taisto, kun sarjakärki Gnistan vei pisteet lukemin 2-3. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa nähty 18-vuotias hyökkääjä Eetu Venäläinen kiitti vastuusta ja iski JJK:n molemmat osumat. 2-0-johto ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka, vaan tunnin kohdalla vaihtojen myötä rutinoitunut vastustaja laittoi vielä uuden vaihteen silmään käänsi lopulta ottelun väkisin itselleen.

Vaikka huippuiskussa oleva ja kokeneita nimimiehiä vilisevä Gnistan lähti lauantain otteluun selvänä suosikkina, on JJK juurikin yksi niistä harvoista joukkueista, joka on tällä kaudella aiemminkin laittanut yhä tappioitta sarjan kärjessä porskuttavan helsinkiläismiehistön tiukoille. Näin kävi myös lauantaina Harjulla suurilukuisen kotiyleisön edessä. Tappiosta huolimatta JJK esittikin lauantaina kenties kauden parastaan ja tehtyjen maalien arvoa nostaa vielä se seikka, että pelaamassaan 12:sta Ykkösen ottelussa Gnistan oli päästänyt ennen lauantain kohtaamista vain viisi maalia, joista ainoastaan kaksi oli mennyt huippukautta keltapaitaisten maalilla pelaavan JJK-kasvatti Jiri Kosken taakse.

Lauantain SalPa-ottelun jälkeen JJK:lla onkin edessään peräti kolmen vierasottelun putki ja seuraavan kerran Harjulla pelataan vasta perjantaina 18.8., kun vieraaksi JyP100 -juhlaotteluun saapuu MP. Elokuun MP-pelin jälkeen tahti on tiivis ja Harjulla pelataan vielä kahtena peräkkäisenä tiistaina 22.8. ja 29.8. ennen kuin runkosarja tulee päätökseensä.

JJK – SalPa || la 15.7. klo 16 (portit 15) || Harjun Stadion

Ottelun ennakkoliput ovat nyt myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa.