JJK-KuPS: Waari ennakoi energistä ottelua

11.06.2012

Veikkausliiga palaa maanantaina maajoukkuetauolta yhden ottelun voimin, kun JJK ja KuPS kohtaavat Harjun kesäisessä illassa. Molemmat joukkueet ovat ladanneet akkunsa täyteen ja maanantaina kentällä nähdään kaksi energistä ryhmää.

 

KuPS alkukausi on ollut vaikea. Päävalmentaja Esa Pekonen pyrki muuttamaan joukkueen pelitapaa pelaavampaan suuntaan, mutta talven harjoituskausi osoittautui liian lyhyeksi ajaksi uuden peliajatuksen sisäänajoon. Taukoa edeltävissä peleissä KuPS palasi viime kaudelta tuttuun suoraviivaisempaan pelitapaan. Tauon aikana joukkue ja valmennusjohto ovat käyneet kehityskeskusteluja sekä peli- että johtamistavasta. Tavallisesti KuPS on fyysisesti voimakkaampana pelannut JJK:ta vastaan erittäin fyysisesti ja kaksinkamppailuita hakien. Todennäköisesti maanantaina KuPS tulee heittämään paljon pitkiä avauksia ja pyrkii saamaan maksimaalisesti painetta JJK:n rangaistusalueelle. Tauon aikana käydyt keskustelut antavat joukkueelle extralatausta, joten varsinkin ottelun alussa JJK:n täytyy olla hereillä.

 

JJK keräsi taukoa edeltävällä viikolla hienosti seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Joukkueen pelissä on paljon hyviä elementtejä, mutta helpot henkilökohtaisista virheistä johtuneet takaiskut ovat verottaneet pistesaalista alkukaudella. JJK tekeminen harjoituskentällä on tauon jälkeen ollut energistä, joten joukkue pääsee maanantain otteluun hyvistä lähtökohdista.

 

KuPS on maanantaina arvoituksellinen vastustaja: joukkueen kokoonpanoa on vaikea ennakoida. JJK:lle on tärkeää pakottaa prässillä ja syöttösuuntien sulkemisella KuPS avaamaan peliä mahdollisimman syvältä, jolloin kotijoukkueelle jää aikaa reagoida kakkospalloihin. KuPS on vaarallisimmillaan silloin jos se pääsee heittämään pitkiä avauksia keskikentältä suoraan vastustajan rangaistusalueelle. Erityisesti JJK:n täytyy pitää pallosta pois keskikentältä peliä avaava Paul Obifule ja keskikenttää ja hyökkäystä linkittävä Ilja Venäläinen.

 

JJK on joukkueista laadukkaampi ja Harjun kotiedun myötä ottelun suosikki. Todennäköisyysarvio JJK 49%, tasapeli 26% ja KuPS 25%.

 

 

 Waari1