JJK-KuPS: Jatkopaikka vieraille Jamesin maalilla

17.08.2013

KuPS vei Suomen Cupin jatkopaikan Chris Jamesin loppuhetkien maalilla. 

 

JJK:lla oli ottelussa selvästi enemmän hyviä maalipaikkoja ja kotijoukkue hallitsikin etenkin ensimmäistä jaksoa. Jo toisella minuutilla Eero Markkanen ahdisteli Mika Hilanderin vartioimaa maalia ja pallo siivottiin aivan maaliviivalta kulmapotkuksi.

 

Seuraava tiukka tilanne nähtiin 20. minuutilla: Patrick Poutiainen veti tulisen vedon, jonka Hilander nyrkkeili – irtopallossa oli ensimmäisenä Markkanen, jonka veto painui kuitenkin ohi takatolpalta.

 

23. minuutilla nähtiin vierasjoukkueen ensimmäisen jakson vaarallisin paikka. Ats Purje keskitti kohti maalilla vaaniva Dudua, mutta kärkimies ei saanut jalkaansa väliin ja Janne Korhonen nappasi pallon lopulta helposti.

 

Reilun puolen tunnin kohdalla rakensi JJK jälleen hyvän tilanteen KuPS:n maalille ja Hilander joutui maalinsa nurkallaan jälleen tosissaan töihin – selviten hässäkästä kuitenkin vain kulmapotkulla.

 

JJK sai aivan puoliajan loppuun vielä yhden paikan, mutta pallo ei maaliin päätynyt – niinpä tauolle mentiin 0-0-tilanteessa. Kaiken kaikkian JJK:n esitys ensimmäisellä jaksolla oli vahva: puolustussuuntaan peli oli jämäkkää ja hyökkäyssuuntaan tilanteita saatiin luotua.

 

Toiselle jaksolle KuPS tuli ryhdistäytyneenä ja olikin puoliajan alussa vahvempi. Pääosin nähtiin kuitenkin tasaista painia keskialueella sateen kastelemalla kentällä.

 

JJK puolestaan koki takaiskun tunnin kohdalla, kun paluunsa jälkeen loistavasti pelannut Niko Markkula jouduttiin ottamaan vaihtoon nivusvaivan takia – Marsun paikan vasempana laitapakkina otti Benno Hanslian. Ensimmäisten arvioiden mukaan mistään vakavammasta ei kuitenkaan pitäisi olla kyse.

 

76. minuutilla JJK sai seuraavan loistotilanteensa KuPS:n maalille: Markkanen kunnostautui tällä kertaa tilanteen rakentajana ja laittoi hienon syötön kohti maalin eteen hyvin juossutta Mikko Innasta. Inna ei kuitenkaan aivan ehtinyt palloon ja seurauksena oli näin vain maalipotku.

 

Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä nähtiin jälleen yksi huikea paikka isänniltä: Markkanen laittoi jälleen loistavan pallon maalille, jossa tällä kertaa oli vaanimassa Eero Korte – Eepikään ei kuitenkaan saanut päätään väliin, vaan pallo lipui jälleen karvan verran ohi takatolpalta.

 

Heti perään mentiinkin toiseen päähän: Korhonen teki huikean yhden käden gamesaverin ja piti numerot vielä nollilla.

 

86. minuutilla nähtiin kuitenkin ottelun ainoa maali: Chris James pääsi lähietäisyydeltä laittamaan pallon maaliin.

 

JJK ei luovuttanut vaan haki ahneesti tasoitusta. Vielä loppuhetkillä tunteetkin kuumenivat ja Miikka Ilo lähti suoralla punaisella suihkuun myöhästyneen taklauksen seurauksena.

 

Loppuhetkien myllytyksissä oli mukana jokainen Kettupaita kapteeni Korhosesta lähtien, mutta tasoitusta ei silti nähty. JJK:n cup-taival päättyikin siis välierään – mikä on paras cup-saavutus Kettupaitojen historiassa!

 

JJK:n ottelut jatkuvat Veikkausliigan osalta keskiviikkona vierasottelulla Maarianhaminassa – taistelu jatkuu!

 

 

JJK – KuPS 0-1 (0-0)

 

Korhonen; Markkula (60′ Hanslian), Reintam, Nieminen (89′ Virtanen), Latikka; Innanen, Tuomanen (v) (89′ Hilska), Korte, Manninen; Poutiainen, Markkanen.

 

 

Viljala, Järvinen, Hilska, Taylor, Hanslian, Vielma, Virtanen.