JJK-KuPS: Hegemoniataisto!

17.08.2013

jjk-rops_cama_ketut_300613

 

 

Nyt on vihdoin sen aika! Ottelu, josta ei panosta tahi tunnetta puutu: JJK ja KuPS kohtaavat Suomen Cupin välieräottelussa ja panoksena on näin paikka finaalissa – ja finaalipaikan myötä panoksena on mahdollisuus lunastaa paikkansa eurokentillä kaudella 2014. Syyskuun lopussa pelattavassa finaalissa vastaan tulee asettumaan joko RoPS tai IFK Mariehamn.

 

JJK pääsi hyvän Liigacup-menestyksensä ansiosta aloittamaan Suomen Cupin kuudennelta kierrokselta, jolla Kakkosessa pelaava BK-46 kaatui lopulta rangaistuspotkuilla. Seuraavaksi tie vei Vaasaan, jossa seitsemännellä kierroksella eli puolivälierässä kaatui VPS kypsän esityksen päätteeksi Babatunde Wusun ja Patrick Poutiaisen maaleilla 2-0.

 

Välieräottelusta muodostuikin mitä herkullisin, kun JJK saa nyt kotikentälleen vieraakseen aina rakkaan vastustajan KuPS:n. Omassa puolivälieräottelussaan KuPS sai tehdä täyden iltapuhteen Ykkösessä pelaavan Valkeakosken Hakan vieraana – vasta lisäajalla Ilja Venäläisen maali toi KuPS:lle jatkopaikan.

 

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden Veikkausliigassa kahdesti: ensin keväisellä Harjulla päädyttiin maalittomaan tasapeliin, sitten KuPS vei katkeralla lisäajan maalilla täyden pistepotin heinäkuun puolivälissä Kuopiossa pelatussa ottelussa. Tuo ottelu oli JJK:lta varsin aneeminen esitys ja jo revanssihenki siitä riittäisi varmasti kannustamaan Kettupaitoja laittamaan nyt parastaan.

 

JJK ja KuPS ovat kohdanneet myös cupin merkeissä kaudella 2010. Tuolloin Vaajakoskella pelatussa ottelussa kuopiolaiset olivat 2-1-lukemin vahvempia – ja JJK:n kavennusmaalista vastasi muuan Juha Pasoja.

 

Nyt Pasoja luotsaa yhdessä Ville Prihan kanssa kettulaumaa kauden merkittävimpään otteluun. Panokset ovat suuret ja tunnelma varmasti sen mukainen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin!

 

JJK saa tärkeään koitokseen jalkeille varsin vahvan ryhmän. Babatunde Wusun siirto Arabiemiraatteihin varmistui torstaina ja mies on jo uuden joukkueensa mukana, Santeri Ahola on lainassa Ilveksessä ja Anssi Virén puolestaan pelikiellossa, mutta muutoin kaikki ovat pelikunnossa ja käytettävissä – lukuunottamatta kahta pitkäaikaistoipilasta, Janne Sakselaa ja Jordi van Geldereniä.

 

Monilla on hyvässä muistissa Harjun Stadionilla kaudella 2007 koettu cup-tunnelma. Tuolloin Ykkösessä pelannut JJK eteni sensaatiomaisesti puolivälierään asti passittamalla laulukuoroon liigajoukkueista niin TPS:n kuin MYPA:nkin, kunnes joutui taipumaan HJK:lle. JJK onkin jo nyt tehnyt oman ennätyksensä: koskaan aiemmin eivät Kettupaidat ole yltäneet Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon.

 

Välierä ei kuitenkaan riitä – ketut janoavat finaalipaikkaa ja voittoa!

 

 

Suomen Cup: JJK – KuPS, lauantaina 17.8. kello 16:00, Harjun Stadion. Portit auki klo 15:00, saavuthan ajoissa paikalle. Ennakkoliput Lippupalvelun verkkopalvelusta klikkaamalla tästä. Muista myös JJK-piste Kävelykadulla klo 11-13 – pääsylippujen lisäksi tarjolla mm. ajatonta jalkapallomuotia viininpunaisen fanipaitamme muodossa. Tervetuloa!

 

 

20130817-jjk-kups-scup-920w