JJK-KPV päättää kesäkuun kotiotteluputken

27.06.2023
📸 Ile Salminen

JJK:n kolmen ottelun mittainen kotipeliputki tulee päätökseensä keskiviikkona, kun Kettupaidat saavat Harjun sametille vieraita Kokkolasta.

Hyvään vireeseen viime kierroksilla päässyt kotijoukkue JJK lähtee hakemaan keskiviikkona jatkoa kolmen pelin pisteputkelleen. Ykkösen runkosarjaa on nyt takana puolet ja JJK löytyy tasaisesta taulukosta sijalta 10 plakkarissaan myös saman verran sarjapisteitä. Vaikka Ykkönen on tähän mennessä tarjonnut ennakko-odotuksiin nähden myös yllätyksiä, on sarja myös äärimmäisen tasainen etenkin keskikastissa ja sen alapuolella, sillä sijat 6.-11. mahtuvat neljän pisteen sisään.

Keskiviikon vierasjoukkue KPV sijoittui kaudella 2022 Ykkösessä viidenneksi ja kuului myös tähän kauteen lähdettäessä monen papereissa ylempään kuusikkoon, mutta sen kausi on ollut toistaiseksi vaikea ja Christian Sundin valmentama nippu löytyy tällä hetkellä sarjan viimeiseltä sijalta 7 pisteellään. Kokkolalaisjoukkue esiintyi vakuuttavasti talven Ykköscupissa etenkin puolustussuuntaan, mutta sarjakauden käynnistyessä sillä on ollut isoja vaikeuksia maalinteon kanssa. Sen pelaamat ottelut ovat olleet kuitenkin läpi alkukauden yhä vähämaalisia eli vahva puolustuspelaaminen on jatkunut siitä mihin keväällä jäätiin. Keinot ovat sen sijaan jääneet vähiin hyökkäyspäässä ja maaleja on syntynyt toistaiseksi pelatussa 11 ottelussa kaiken kaikkiaan 6. JJK ja KPV kohtasivat toisensa sarjan avauskierroksella ja tuolloin peli päättyi maalittomaan pistejakoon. JJK painoi etenkin toisella jaksolla vahvasti päälle, mutta kokkolalaisten puolustus ei murtunut ja tolppaa lähemmäs maalia ei kettulauma lopulta päässyt.

Jumbosijalle valahtamisesta huolimatta myös KPV on esittänyt viime kierroksilla piristymisen merkkejä ja saapuu Harjulle JJK:n tapaan kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Edelliskierroksella se oli kiinni yllätysvoitossa sarjakakolmosen EIF:n kotikentällä vielä viitisen minuuttia ennen loppua, kunnes Ketupaitojakin rankaissut kotijoukkueen ranskalaispelaaja Kante Abdoulaye tasoitti loppulukemiksi 2-2. Kokkolalaisten yläkertaan on tuonut piristystä muutaman viikon takainen hankinta Juuso Liukkonen, joka on isokokoisena kärkipelaajana helpottanut joukkueen hyökkäyspelaamisen ongelmia.

Myös JJK:lla on kolmelta edelliseltä kierrokselta saldonaan voitto ja kaksi tasapeliä. Viime torstaina JJK ja sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva TPS tarjoilivat juhannuksen alkajaisiksi varsin tapahtumarikkaan kamppailun Harjulla. Lopulta pisteet jaettiin jännittävien vaiheiden jälkeen 2-2-lukemin. Oskar Pihlaja vei ensin JJK:n johtoon pilkulta ja Robin Saastamoinen lisäsi johtoa. Kasper Hämäläinen toi kuitenkin TPS:n maalin päähän komealla laukauksellaan ja loppulukemat vierasjoukkue pääsi niittaamaan pilkulta käsivirheen seurauksena.

Maalinteon kanssa alkukaudesta tuskastelleet jyväskyläläiset ovat löytäneet viime kierroksilla kadoksissa olleen maalijyvän ja viimeisessä neljässä pelissä verkko onkin soinut peräti yhdeksän kertaa. Huippuvireeseen päässyt Saastamoinen nousi torstaina iskemällään kauden viidennellä osumallaan samalla myös Ykkösen maalipörssissä jaetulle kakkossijalle Gnistanin Eero Markkasen perään.

Vaikka viime torstain TPS-ottelussa ei erityisen kovia otteita nähtykään, oli toinen puoliaika loukkaantumisten sävyttämä ja rikkonainen ja useampikin pelaaja joutui tulemaan vaihtoon ennen aikojaan. JJK pelasikin viimeisen kympin lopulta vajaalla, kun päähän osumaa saanut kettukapteeni Juho Luoma otettiin varotoimenpiteenä huilaamaan penkin puolelle. Myös 30-vuotissyntymäpäiväänsä TPS-pelin päivänä viettänyt Saastamoinen loukkasi itseään ottelun toisella jaksolla ikävän näköisesti ja joutui jättämään kentän. Hyökkääjän vamman vakavuudesta ei vielä tätä kirjoittaessa ole tietoa.

JJK:lta on keskiviikkona varmuudella sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi pelikieltoaan kärsivä Aatu Manninen. KuPS Akatemiassa määräaikaisella lainasopimuksella muutaman pelin verran Kakkosta pelanneet Luka Savela ja Arttu Leivonen palaavat puolestaan kotiin ja ovat käytettävissä jo KPV-pelissä. Alkukaudesta kettujen puolustuspään loukkaantumisia määräaikaisella sopimuksella paikkaamaan saapuneen topparin Gentrit Kovaqin pelaajasopimus JJK:n kanssa päättyi sopimuksen mukaisesti toissaviikkoiseen FF Jaro -otteluun.

Ennakkoliput KPV-matsiin ovat myynnissä jjk.fi sivun oikean reunan ”JJK Shop” painikkeesta. Ennakkolipun ostamalla nopeutat sisäänpääsyä ja vältät jonottamisen lippuluukulle.

JJK – KPV || ke 28.6. klo 18:30 || Harjun Stadion

Ottelu on katsottavissa myös Ruutu+ palvelussa suorana (maksullinen palvelu)

Tapahtuman portilla suoritetaan turvatarkastuksia, varaathan riittävästi aikaa saapumiseen. Huomioithan, että minkäänlaisia juomapulloja ei saa tapahtumaan tuoda Palloliiton turvallisuusmääräysten mukaisesti. Stadionin vesipisteeltä (pääkatsomon alta kulkevassa pelaajatunnelissa) sekä kioskeilta saa vettä veloituksetta. Katso kiellettyjen esineiden ja aineiden lista kokonaisuudessaan täältä.