JJK ja Vejle BK seurayhteistyöhön

08.06.2010
JJK ja Vejle BK seurayhteistyöhön

JJK on solminut laajan seurayhteistyösopimuksen perinteikkään tanskalaisseura Vejle BK:n kanssa. Sopimus pitää sisällään muun muassa pelaajavaihtoon, valmennusyhteistyöhön ja markkinointiin liittyviä kokonaisuuksia.

– Vejle BK on JJK:n kannalta loistava kumppani, sillä seura on todella perinteinen toimija Tanskassa. Vejle on ollut aina hyvä kasvattajaseura ja he hoitavat kouluyhteistyön eri tasoilla erinomaisesti. Myös markkinointiasioissa he ovat Tanskan eliittiä. Voimme oppia heiltä paljon, JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen sanoo.

Sopimus on tarkoitus konkretisoida välittömästi.

– Tanskassa pelataan eurooppalaisessa rytmissä, joten heillä on kausi käynnissä eri aikaan kuin meillä, mikä mahdollistaa pelillisen yhteistyön erinomaisesti. Pelaajavaihtoa on tarkoitus käynnistää jo heti syksyllä. Samoin syksyllä on tarkoitus lähteä tutustumaan heidän markkinointitoimintaansa.

Yhteistyö ei ole yksipuolista, vaan myös JJK pystyy antamaan tanskalaisseuralle välittömästi käytännön apua.

– Heillä ei ole maalivahtivalmennusta lainkaan, ja Jori (Särkkä) on siinä työssä Suomen huippua.

 

Järkevä askel

Myös JJK:n edustusjoukkueessa uudesta yhteistyökumppanista ollaan mielissään.

– Näen yhteistyön hyvin mielekkääksi. Siellä ollaan askel edellä meitä, ja tekeminen on hyvällä tasolla, muttei kuitenkaan kaukana siitä mitä me voidaan tulevaisuudessa olla. Se on minusta järkevä steppi, päävalmentaja Kari Martonen sanoo.

– Nyt kun nimet on paperissa, on hyvin tärkeää että yhteistyö konkretisoituu heti tavalla tai toisella. Ettei se jää vain paperiksi. Olen sopimuksesta tosi innoissani, siinä on paljon mahdollisuuksia.

Viisi Tanskan mestaruutta voittanut Vejle BK pelaa tällä hetkellä maan 1. divisioonassa. Seura pelaa kotiottelunsa uudella, 10 418 katsojaa vetävällä Jokri Park -stadionilla.

 

Laaja oppilaitosyhteistyö

Suoran seurojen ja edustusjoukkueiden välisen yhteistyön lisäksi sopimus pitää sisällään laajaan oppilaitosyhteistyöhön liittyviä suunnitelmia.

– Olemme tehneet yrittäjyysopinnoissa jo viisi vuotta yhteistyötä Vejlen kauppaoppilaitoksen kanssa. Lisäksi Vejlessä on käytössä äärimmäisen hyvä yhteistyömalli, joka mahdollistaa ammattimaisen jalkapallon harjoittamisen ja opiskelujen yhdistämisen. Me etsitään sieltä toimivia malleja, joita voitaisiin itse ottaa käyttöön, kertoo kaupan ja palvelun yksikön opettaja Antti-Pekka Nikula Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

– Monenlaista yhteistyötä on suunniteilla.

 

http://www.vejle-boldklub.dk/

JJK