JJK ja TPV päätyivät tasatulokseen

16.04.2016

jjk-tpv-harjoitusottelu-16042016

Kenraaliharjoitus tosipelien alla päättyi sopuisiin 1-1-lukemiin. Vieraiden maalin teki Tommi Smeets rangaistuspotkusta, isäntien tasoituksesta taas vastasi Topi Järvinen.

Vierasjoukkue aloitti ottelun terävästi vikkelän Mohamed Koroman johdolla. Kärkimies oli päästä pahantekoon jo aivan alkuminuuteilla, mutta Severi Ikäheimo kettumaalilla pelasi tilanteen loistavasti ja esti Koroman aikeet.

Hetken päästä asialla oli kuitenkin jälleen sama mies: Niko Markkula joutui rikkomaan karkuun pääsemässä ollutta Koromaa ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Kippari Tommi Smeets ei erehtynyt vaan vei vierasjoukkueen 0-1-johtoon.

Vain parin minuutin kuluttua JJK oli äärimmäisen lähellä tasoitusta: niinikään varsin vikkelä Markkula puolestaan aiheutti vaikeuksia TPV:lle ja Marsu kaadettiin hyvän nousun päätteeksi vapaapotkun arvoisesti. Pallon taakse asettui Saku Leppänen, jonka upea kierteinen laukaus kolahti ylärimaan ja siitä kotijoukkueen harmiksi kentälle väärälle puolelle maaliviivaa.

JJK:lla oli kokoonpanossa mukana sekä jo joulukuussa kentällä nähty irakilaislähtöinen Bahaa Al-Faywz että muutama oma juniori. A-nuorista mukana oli Roope Ervasti ja B-nuorista 2000-ikäluokkaan kuuluvat Vertti Lepo ja Sami Nissinen – harjoitusottelussa AC Kajaanin vieraana viimeisen puolituntisen pelannut Lepo on ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt kettupaita, joka on pelannut edustusjoukkueessa!

Nyt Lepo oli avauskokoonpanossa ja pelasikin varsin mallikkaan ottelun keskikentän keskustassa. Parinkymmenen minuutin kohdalla nuorukainen alusti mainiosti vetopaikan Topi Järviselle, mutta JR:n veto painui vielä hienokseltaan tolpan väärälle puolelle.

Kotijoukkue otti peliä enemmän haltuunsa, mitä pidemmälle puoliaika eteni. Reilun puolen tunnin jälkeen oli Settyslas Loutelamion vuoro käyädä lähellä tasoitusta – tällä kertaa TPV-vahti Mikko Kruuti sai kuitenkin hanskaansa juuri sen verran vedon eteen, että sai ohjattua pallon pois maalista.

Pari minuuttia ennen taukoa nähtiin viimein tasoitus. Topparintontiltaan mukaan hyökkäykseen noussut Antto Tapaninen sai pallon Mikko Manniselta ja syötti aivan päätyrajan tuntumasta Järviselle maalin eteen. Kruuti sai torjuttua vielä Järvisen ensimmäisen yrityksen, mutta toinen oli liikaa ja näin kettulauma pääsi viimein juhlimaan ansaittua tasoitusta!

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi: JJK hallitsi ja sai myös luotua paikkoja. Vajaan tunnin kohdalla oli Matti Kohosen vuoro kokeilla maalintekoa: Midin veto oli jo ohittanut Kruutin, mutta puolustus ehti viime hetkellä väliin ja pallo siivottiin aivan maaliviivalta pois.

Painostus jatkui ja heti Kohosen tilanteen perään Järvinen puolestaan nosti pallon yli vastaan tulleen Kruutin – mutta jälleen puolustaja ehti viime hetkellä putsaamaan pallon pois.

Tunnin kohdalla Juha Pasoja teki kolme vaihtoa ja loputkin mukana olleet kettunuoret pääsivät kentälle, kun juuri jälleen U16-maajoukkueeseen kutsuttu Nissinen otti Tapanisen paikan ja Ervasti tuli puolestaan Markkulan tilalle laitapakiksi. Manninen puolestaan vaihtui Samu Suoraniemeen.

Suoranimen vuoro kolistella maalipuita tulikin seuraavaksi – nousu päättyi komeaan vetoon, joka kuitenkin Leppäsen vaparin tavoin kimposi rimasta takaisin peliin.

Loppua kohti TPV:kin pääsi jälleen enemmän peliin mukaan ja vieraat saivat muutamia kulmapotkuja. Kertaalleen pallo kävi myös kettumaalin ristikossa, mutta muutoin kettupuolustus selvitti tilanteet.

JJK taas sai vielä kertaalleen pallon maaliin aivan viime hetkillä – Järvinen oli kuitenkin tällä kertaa paitsiossa eikä näin saanut tililleen toista maalia. Lisäajallakaan ei maaleja nähty, joten kenraaliharjoitus päättyi 1-1-lukemiin.

Harjoituspelit on siis nyt tämän kevään osalta pelattu ja seuraavaksi vuorossa on Suomen cupin kuudennen kierroksen ottelu, kun FC Jazz saapuu tulevana tiistaina 19.4. JJK:n vieraaksi. Ottelu alkaa Viitaniemessä klo 17!

JJK - TPV 1-1 (1-1)

Maalit:

0-1 12' Tommi Smeets

1-1 43' Topi Järvinen

 

JJK:n kokoonpano: Severi Ikäheimo, Matti Kohonen, Honar Abdi (46' Itkonen), Antto Tapaninen (60' Sami Nissinen), Niko Markkula (60' Ervasti), Settyslas Loutelamio, Vertti Lepo (81' I.Järvinen), Saku Leppänen, Mikko Manninen (c) (60' Suoraniemi), Topi Järvinen, Toni Tahvanainen

 

Vaihdossa: Ville Viljala (mv), Matti Lähitie, Samu Suoraniemi (60'), Bahaa Al-Faywz, Iiro Järvinen (81'), Sami Nissinen (60'), Roope Ervasti (60').

 

jjk-suomencup-FBevent-851x315-16042016