JJK ja KuPS kohtaavat keskiviikkona Harjulla

30.05.2023

Suomen Cupin 5. kierros tuo kettujen luo kylään rakkaan vihollisen, Veikkausliigan kärkijoukkueisiin kuuluvan Kuopion Palloseuran! JJK isännöi KuPS:ia Harjulla keskiviikkona 31.5.23 klo 18:30.

Vuonna 1923 perustettu KuPS viettää jyväskyläläisen seurapalloilun tapaan tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan. Kuopiolaisseura on Suomen Cupin hallitseva mestari kahdelta edelliseltä vuodelta ja on tiukasti mukana myös Veikkausliigan kärkitaistossa. Kovempaa vastustajaa ei siis olisi voinut arvonnasta Kettupaidoille napsahtaa!

Joukkueet ovat kohdanneet Suomen Cupissa useammankin kerran, mutta kovin taisto jatkopaikasta käytiin varmastikin kymmenen vuotta sitten Harjulla, kun panoksena oli paikka Cupin finaaliin. Sateisella kentällä käyty kamppailu kääntyi vieraille ja KuPS eteni finaaliin Chris Jamesin viimeisteltyä kotiyleisön kannalta murheellisen 0-1-osuman aivan pelin lopussa. Kyseinen välieräpaikka onkin kettujen paras saavutus Suomen Cupissa.

JJK:n tie tämän vuoden Suomen Cupissa alkoi muiden Ykkösen joukkueiden tapaan suoraan kolmannelta kierrokselta, kun se kohtasi vieraskentällä Kolmosessa pelaavan Imatran Palloseuran. JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen antoi ottelussa reilusti vastuuta vähemmille peliminuuteille jääneille pelaajilleen ja nuorekkaalla kokoonpanolla liikkeellä ollut joukkue vei kovavauhtisen kamppailun lopulta lukemin 2-0.

Neljännelle kierrokselle arpa heittikin astetta kovemman vastustajan, mainiosti kautensa Ykkösessä aloittaneen MP:n. Otteluun valmistautuminen sai ikävän käänteen, kotijoukkueen saatua suru-uutisia vain pari päivää ennen kohtaamista. Peli päätettiin kuitenkin MP:n toiveesta pelata alkuperäisen aikataulun mukaisesti ja kummankin miehistössä nähtiin kierrätystä edelliskierroksen tapaan. Kotijoukkue MP siirtyi ottelussa nopeasti johtoon ja hallitsi peliä aina toisen jakson puolivälin tienoille saakka. JJK pääsi kuitenkin jakson loppua kohti paremmin peliin mukaan ja onnistui kuin onnistuikin lopulta tasoittamaan lukemat 17-vuotiaan Lauri Rutasen komealla puskuosumalla. Tasapeliin päätyminen tarkoitti Cupin sääntöjen mukaisesti ratkaisun hakemista rangaistuspotkuilta. Kettupaidat etenivät jatkoon, kun JJK:n kaikki neljä laukojaa onnistuivat pilkulta ja kettujen maalia vartioinut, niin ikään 17-vuotias Jerry Kananen nousi rankkarikisan sankariksi torjumalla kaksi kotijoukkueen yritystä.

KuPS:n taival tämän vuoden Suomen Cupista alkaa puolestaan suoraan viidenneltä kierrokselta Jyväskylästä. Suosikkina keskiviikon kohtaamiseen lähteville kuopiolaisille kilpailu on ollut viime vuosina varsin menestyksekäs ja he ovatkin päässeet nostamaan kahtena edellisenä vuonna Antero Nymanin muistopalkintona tunnettua Cupin voittopokaalia. Viime vuonna finaalissa kaatui turkulainen FC Inter lukemin 1-0. Tämän kauden Veikkausliigassa KuPS on puolestaan parhaillaan kolmannella sijalla sen hävittyä viime perjantaina käydyn kärkitaiston SJK:n vieraana.

Vastikään uudistunut Suomen Cup on saanut hyvän vastaanoton seuroilta ja tämän vuoden kilpailussa onkin ollut mukana kaiken kaikkiaan 333 joukkuetta, joista viidennelle kierrokselle on selvinnyt 32 parasta. Kilpailun voittaja saa 50.000 € palkintorahaa ja hävinnyt finaalijoukkue 10.000 €. Suomen Cupin voittaja palkitaan myös paikalla seuraavan kauden UEFA seurajoukkueiden Konferenssiliigan kilpailussa. Tulos tai ulos -periaatteella pelattavassa kilpailussa voittaja etenee jatkoon ja varsinaisen peliajan päättyessä tasan mennään suoraan rankkareille.


Suomen Cup 5. kierros: JJK – KuPS || Harjulla 31.5.23 klo 18:30

Otteluisäntänä toimii Jyväskylän kaupunki

Ottelun televisioi Ruutu+

Ottelun ennakkoliput ovat nyt myynnissä, ostoksille pääset sivun oikean reunan keltaisesta ”JJK Shop” -painikkeesta. Ennakkolipunmyynnin perusteella otteluun on odotettavissa runsaasti yleisöä ja porteilla suoritettavat turvatarkastukset hidastavat jonkin verran sisääntuloa, joten ennakkolipun ostamalla nopeutat sisäänpääsyä stadionille ja vältät jonotuksen lippuluukulle.

JJK:n kausikorttiin sisältyy pääsy Suomen Cupin kotiotteluihin. Mikäli kausari on vielä hankkimatta, myös ne ovat myynnissä samaisesta painikkeesta alennettuun 99€ hintaan. Tilatun kortin voi noutaa stadionin lippuluukulta peliin saapuessaan.

Luethan tapahtumainfon ennen otteluun saapumistasi täältä.

Ryhmävaraukset: lippupaketteja otteluun voi tiedustella joni.vesalainen(at)jjk.fi