JJK ja KPV väänsivät maalittoman tasapelin

29.06.2023
Kuva: Tatu Hoffren ilmatilan herrana

JJK:n kolmen kotiottelun putki päättyi keskiviikkona, kun Harjulle vieraaksi saapui KPV. Ottelussa oli paljon samaa kuin kauden avauskierroksen kohtaamisessa Kokkolassa ja myös lopputulos oli sama: 0-0. JJK nousi tasapelipisteellä sarjataulukossa sijalle yhdeksän.

KPV oli pelin ensimmäisellä puoliajalla kuskin paikalla ja hallitsi tuttuun tyyliinsä palloa. JJK puolusti kuitenkin vierailijansa tapaan hyvin ja kettuveska Ville Viljala viimeisenä lukkona napsi tarvittavat torjunnat, eikä Christian Sundin miehistö päässyt juuri luomaan suurempaa uhkaa yksittäisiä tilanteita lukuun ottamatta, joista suurin osa painui joko selvästi yli maalin tai päätyi Viljalan hanskoihin.

Kotijoukkueen omakin hyökkäyspeli jäi kuitenkin vain hetkittäisiin väläyksiin ja ensimmäinen jakso muistuttikin kovasti kauden avausottelua Kokkolassa, jolloin KPV hallitsi ensimmäistä ja JJK puolestaan toista jaksoa. Avausjakso toi myös jobinpostia loukkaantumisrintamalta, kun jo valmiiksi muutamista poissaoloista kärsinyt kettumiehistö harveni entisestään. Vahvaa kautta JJK:n keskikentällä pelaava Ville Kirvesoja joutui jättämään kentän jo reilun vartin pelin jälkeen satutettuaan itseään laukauksen yhteydessä.

Toni Lehtisen taukopuheenvuoron jälkeen toiselle puoliajalle kotijoukkue JJK marssi toisenlaisella ilmeellä ja alkoi saada pikku hiljaa hyökkäystäänkin taas paremmin käyntiin. Etenkin 71.minuutin tuplavaihto toi yläkertaan lisää vauhtia, kun kentälle tuli tuoreita jalkoja Eetu Venäläisen ja Kuopiosta lainalta palanneen laitahyökkääjän Arttu Leivosen muodossa.

Kuva: Ossolle aukeni yksi ottelun parhaista maalipaikoista, mutta maalivahti Seppä esitti komean torjunnan

Lopussa juuri JJK olikin lähempänä maalintekoa, mutta Ville Seppä KPV-maalilla venyi pitämään maalinsa puhtaana. Kirvesojan paikan keskikentällä ottanut Lari Liukkonen laukoi 77.minuutilla Shirman Osson syötöstä ja hetkeä myöhemmin puolestaan tarjoili itse Ossolle takatolpalle varsin kauniin vasemman ulkosyrjän keskityksen – Seppä kuitenkin sai torjuttua molemmat. JJK ei onnistunut ohittamaan Seppää ja näin pisteet jaettiin Harjulla toisessa peräkkäisessä ottelussa.

JJK on pelannut nyt neljä tappiotonta ottelua, kun aika on seuraavaksi suunnata vieraskentälle SJK Akatemian vieraaksi tulevana tiistaina. Kotikentällekin palataan pian, sillä Kettupaidat isännöivät lauantaina 8.7. yhtä kauden odotetuimmista kohtaamisista, kun Eero Markkasen ja Topi Järvisen edustama sarjan kärkijoukkue Gnistan saapuu Helsingin Oulunkylästä vieraaksi aina aurinkoiselle Harjulle klo 19 alkaen. Liput Gnistan-otteluun ovat nyt myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa.