JJK isännöi perjantai-illan derbyssä FC Vaajakoskea

19.05.2022

JJK pääsee vihdoin korkkaamaan tämän kesän osalta myös aina aurinkoisen Harjun nurmen, kun se isännöi paikallisvastustaja FC Vaajakoskea perjantai-iltana klo 19 pelattavassa kamppailussa.

Tänä vuonna jyväskyläläisjoukkueiden välillä pelataan Miesten Kakkosessa peräti kuusi derbyä, kun JJK, FCV ja Komeetat kohtaavat kaikki toisensa kahdesti. Perjantaina nähdään näistä ensimmäinen.

JJK ja FCV pelaavat samassa Kakkosen C-lohkossa nyt kolmatta kauttaan ja kahden edelliskauden osalta niin sanottu kaupungin herruus on kääntynyt tiukkojen taistojen jälkeen kettulaumalle. Kaudella 2020 JJK pääsi pelaamaan vaajakoskelaisia vastaan peräti kaksi kotiottelua, joista se vei nimiinsä molemmat ja Vaajakoskella pelattu kamppailu päättyi niin ikään kotijoukkueen voittoon. Viime kaudella palattiin taas normaaliin kaksinkertaiseen sarjaan, missä molemmat saivat yhden kotiottelun. JJK vei oman kotiottelunsa Ville Kirvesojan viimeisten minuuttien vapaapotkuosumalla lukemin 1-0 ja viikkoa myöhemmin Vaajakoskella pelattu mittelö päättyi puolestaan maalittomaan tasapeliin.

Kettupaidat ovat aloittaneet kautensa voitoilla niin OTP:n (0-3) kuin JBK:nkin (1-2) vieraina. Varakentällä Viitaniemessä pelattu kotiavaus Rovaniemen Palloseuraa vastaan päättyi 2-2-tasapeliin. Seitsemän sarjapistettä oikeuttavat tällä hetkellä sarjan kakkospaikalle yhden ottelun verran enemmän pelanneen VIFK:n perässä. FC Vaajakoski on kerännyt kolmesta ottelusta neljä pistettä ja on sarjassa sijalla 8. Ensimmäisellä kierroksella se kärsi tappion Närpes Kraftin vieraana, mutta Kokkolassa kaatui GBK maalein 1-3. Viime kierroksella vaajakoskelaiset pelasivat niin ikään varakentällä Viitaniemessä maalittoman tasapelin sarjanousija Kajaanin Hakan kanssa. Yksikään C-lohkon joukkue ei ole vielä onnistunut voittamaan kaikkia pelaamiaan otteluita.

Siinä missä JJK:n joukkueen runko on pysynyt lähestulkoon samana viime kauteen verrattuna, on FCV kokenut isoja muutoksia. Punapaitoja parin edellisen kauden ajan luotsannut Sami Okkonen siirtyi JIPPO:n peräsimeen ja vastuun otti JJK:n B-nuoria viime kaudella valmentanut Sami Mustalampi. Myös pelaajaosastolla on nähty paljo liikehdintää, kun iso osa joukkueen kokeneemmasta osastosta on joko vaihtanut kokonaan paikkakuntaa tai keskittyy pelaamisen sijasta jo muihin asioihin. FCV:n luottovahtina vuosien ajan pelannut Ville Viljala palasi tälle kaudelle jälleen vanhaan tuttuun Kettupaitaan.

Lähtijöitä on paikattu kaupungin ulkopuolelta ja uusina niminä joukkueeseen ovat liittyneet mm. ranskalaiskaksikko Stephane Blanc ja Killian Denoual sekä Blancin tapaan Kemistä siirtynyt Ayoub Sadki. JJK-paidasta useamman vuoden takaa tuttu keskikentän työmyyrä Janne ”Nasu” Kuhmonen liittyi myös täksi kaudeksi vaajakoskelaisten rivistöön. Useita tuttujakin nimiä joukkueessa kuitenkin yhä on, sillä mm. Niilo Pirttinen, Eetu Kuusrainen, Saboor Salim, Matias Sarlin ja Antoine Lemarié jatkavat yhä punapaidoissa.

JJK on kunnostautunut pelaamassaan kolmessa ottelussa erityisesti ottelun lisäajalla, sillä tekemästään seitsemästä osumasta peräti neljä on syntynyt otteluiden lisäaikaminuuteilla. Pari viikkoa sitten Viitaniemessä vaihtomies Jimi Saarikko tykitti JJK:n 2-2-tasoituksen, kun pelattiin jo viidettä lisäaikaminuuttia ja edelliskierroksella puolestaan Mikko ”Manu” Manninen sinetöi kettulauman voittolukemat aivan ottelun viime hetkillä suoraan volleysta.

Toinen huomionarvoinen seikka otteluissa on ollut jo viime kaudella JJK:ssa vahvaa esiinmarssia tehnyt 2004 syntyneiden ikäluokka. Nuori keskikenttämies Roope Salo on vakuuttanut otteillaan päävalmentaja Toni Lehtisen ja vakiinnuttanut kevään aikana avauksen paikkansa. Salon ikätoverit Saarikko ja Shirman Osso ovat myös onnistuneet erinomaisesti ja olleet rakentelemassa ratkaisevia osumia vaihdosta sisään tullessaan.

JJK:n sisäisessä maalipörssissä juhlivat puolestaan sukunimikaimat Aatu ja Manu Manninen. 25-vuotias Aatu teki paluun Kettupaitaan vietettyään pari vuotta Mikkelin Palloilijoissa ja on kantanut paluustaan lähtien isoa vastuuta joukkueessa ja myös tehoja on tullut mukavasti. Muutamien paluumuuttajien lisäksi JJK on vahvistunut parilla uudella tulokkaalla, kun KuPS-taustainen puolustaja Reetu Räsänen ja SJK:sta siirtynyt nuori laitapelaaja Daniel Säily pääsevät kirmaamaan ensimmäistä kertaa Harjun nurmelle kotijoukkueen paidassa.

Alva tarjoaa derbyotteluun vapaan pääsyn

JJK:n pääyhteistyökumppani Alva juhlistaa 120-vuotista taivaltaan tekemällä pieniä hyviä ja iloa tuottavia tekoja pitkin vuotta. Juhlavuotensa kunniaksi Alva tarjoaakin vapaan sisäänpääsyn perjantain paikalliskamppailuun JJK – FC Vaajakoski!

Stadionin portit avataan klo 18 ja ottelu potkaistaan käyntiin klo 19. Luethan tapahtuman päivitetyt yleisöohjeet ennen paikalle saapumistasi osoitteesta: jjk.fi/ottelu/tapahtumainfo

Porteilla suoritetaan turvatarkastuksia, joten saavuthan paikalle ajoissa sisäänkäynnin sujuvoittamiseksi