JJK isännöi FC Vaajakoskea kauden ensimmäisessä derbyssä

26.08.2021

Perjantai-iltana on vihdoin aika odotetun paikalliskamppailun, kun JJK isännöi FC Vaajakoskea Harjulla klo 19 alkaen. Ottelua isännöivät Jyväskylän kaupunki ja Paytrail.

Vahvan kotipelisaldon siivittämä JJK saa perjantaina vastaansa naapureita Vaajakoskelta kauden ensimmäisen derbyn merkeissä. Joukkueiden oli määrä pelata tämän kauden ensimmäinen paikallisottelunsa Vaajakoskella, mutta ensin vaajakoskelaiset siirsivät ottelua kertaalleen ja seuraavalla yrityksellä puolestaan JJK oli asetettu terveysviranomaisten toimesta karanteeniin ja kamppailua jouduttiin jälleen siirtämään. Nyt kohdataankin siis ensin Harjulla ja heti ensi viikolla sitten Vaajakosken liikuntapuistossa. Näin jyväskyläläisyleisölle on tarjolla derbyherkkua reilun viikon sisään peräti kahdesti.

Viime kaudella joukkueet ottivat mittaa toisistaan hieman erikoisesta sarjajärjestelmästä johtuen kolmesti. JJK vei kaksi kotiottelua nimiinsä lukemin 2-1 ja 3-1. FCV piti puolestaan oman kotitaikansa kukistamalla vierailijansa maalein 3-2. Jalkapallo kiinnostaa jyväskyläläisiä, sillä kaudella 2020 pelattua Jyväskylän kolmea paikalliskamppailua oli paikan päällä Harjulla ja Vaajakoskella seuraamassa yleisörajoituksistakin huolimatta yhteensä noin 4 500 silmäparia.

JJK pelasi viime sunnuntai-iltana Oulussa OLS:n vieraana 1-1-tasatulokseen päättyneen ottelun. JJK:n maalin teki jo 5.minuutilla komealla laukauksella Vertti Lepo, isäntien tasoituksen puolestaan laukoi Kevin Larsson 77.minuutilla. JJK aloitti ottelun hyvin ja iski maalin jo 5.minuutilla. Tilanne lähti kulmapotkusta, jota OLS ei saanut purettua turvallisille vesille. Kulmuri pelattiin lyhyenä alaspäin Juho Luomalle, joka keskitti maalille. OLS-puolustus purki keskityksen puskemalla ja pallon nappasi rangaistusalueen kaarella vaaninut Lepo. Ensimmäinen laukaus kilpistyi kulmatilanteeseen nousseen Tatu Hoffrenin jalkoihin, mutta toinen kuti painui komeasti suoraan ylänurkkaan jättäen OLS-vahti Juhani Pennasen maalillaan voimattomaksi!

OLS:n tasoitus nähtiin 77.minuutilla. Keskitys tavoitti Larssonin isäntien vasemmalta laidalta, tämä pelasi nopean seinäsyötön ja laukoi vastustamattoman vedon Aati Riihimäen selän taakse. 1-1-tasoituksen jälkeen molemmat hakivat vielä johto-osumaa. Lähimmäksi maalia jäi lopulta Robin Saastamoinen, joka laukoi vaihtomies Jaakko Björnin esityöstä tolppaan viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Näin pisteet jaettiin 1-1-tuloksella ja samalla peli oli JJK:lle jälleen jo viides peräkkäinen ilman tappiota.

Selkävaivoista pitkin vuotta kärsinyt Saastamoinen johtaa JJK:n sisäistä maalipörssiä kuudella osumallaan, jotka mies on iskenyt kahdeksassa tällä kaudella pelaamassaan ottelussa. Perässä seuraa neljästi maalipuiden väliin osunut, asepalvelustaan parhaillaan suorittava Joel Pasanen. Armeijan harmaat verottanevat miehistöä ja lisäksi pari pelaajaa parantelee kolhujaan, mutta kettulauma pääsee siitäkin huolimatta hyvällä kokoonpanolla perjantain odotettuun kamppailuun.

Sami Okkosen luotsaama FCV nappasi puolestaan viime kierroksella kotonaan täydet kolme pistettä kukistettuaan JBK:n värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 3-2. Vierasjoukkue JBK ehti karata jo 0-2-johtoon kymmenen minuuttia ennen taukoa, mutta vaajakoskelaiset kirivät lopulta toisella jaksolla rinnalle ja ohitse. Vierasjoukkueen parhaana maalintekijänä on kunnostautunut Ilveksestä JJK:n kautta punapaitoihin kauden 2019 jälkeen päätynyt Matias Sarlin kuudella osumallaan. Kakkosena joukkueen sisäisessä maalipörssissä keikkuu puolestaan hyvän kauden pelannut, 2002 syntynyt hyökkääjä Saboor Salim neljällä maalillaan. Vierailijoiden pelaajalistasta löytyy toista kymmentä JJK-taustaista pelaajaa ja joukkueiden pelaajat tuntevatkin varsin hyvin toisensa. Kamppailusta ei siis varmasti tule latausta puuttumaan. JJK:sta lainasopimuksella FCV:n riveissä pelaava ranskalainen Antoine Lemarié ei sen sijaan sääntöjen puitteissa saa omaa sopimusseuraansa vastaan perjantaina pelata.

FCV saapuu Harjulle hienoisessa etulyöntiasemassa, sillä se löytyy sarjataulukosta pykälän verran Kettupaitoja ylempää, sijalta 4. Tätä kirjoittaessa Veikkauksen antamat kertoimet ovat kuitenkin kotijoukkueen voiton kannalla, sillä JJK ei ole hävinnyt kotikentällään vielä otteluakaan. Eroa joukkueiden välillä on neljä pistettä, mutta vierailija on pelannut kaksi ottelua JJK:ta enemmän. Sarjakärki SJK Akatemia on kirinyt kaulaa lähimpiin uhkaajiinsa, mutta hoitamalla niin sanotut rästipelit kunnialla JJK:lla on mahdollisuus hätyytellä sarjan kärkisijoja. Sarjassa pelataan kaiken kaikkiaan 22 ottelua, joten hieman vajaa puolet kautta on kuitenkin vielä pelaamatta, kun elokuu vaihtuu syyskuuksi. Tulevina viikkoina pelataankin tiiviiseen tahtiin, kun derbyn jälkeen seuraavana torstaina 2.9. kylään saapuu Kemi City FC ja sunnuntaina 5.9. matkustetaan Vaajakoskelle. Syyskuun puolella otteluita kertyy kaiken kaikkiaan kuusi.

Kettupuolustaja Juho Luoma on ollut tälläkin kaudella yksi tärkeistä palasista JJK:n tiiviissä puolustuslinjassa. Harjulla omiin on päästetty vain kaksi maalia. Mies odottaakin koko muun joukkueen tavoin perjantain derbyä nälkäisenä ja malttamattomana.

– Se on aina helpompi voittaa, kun itse päästää vähän maaleja. En pidä myöskään sitä mitenkään sattumana, että näin on päässyt käymään. Meillä on hyviä pelaajia ja osataan omakin maali pitää välillä puhtaana, siitä on ihan hyvä lähteä. Odotan tietysti ensisijaisesti voitokasta peliä, mutta toivon myös, että saadaan hyvää viihdettä järjestettyä katsojille. Kuumaa ja tulista paikalliskamppailua. Semmoinen vinkki, että jos yhden peli tulee katsomaan tällä kaudella niin perjantaina voisi olla just se peli! Luoma vinkkaa.

JJK – FCV 27.8.2021, klo 19:00 (ovet 18:00), Harjun Stadion

Liput: 12e/7e (liput ennakkoon jjk.fi, oikean reunan ”Osta lippuja” painikkeesta)

Harjurokin pääsylippua tai VIP-passia näyttämällä vapaa pääsy niin kauan kuin tilaa riittää.

HUOM! Ottelussa on edelleen voimassa vahva maskisuositus. Huolehdi myös riittävistä turvaetäisyyksistä niin katsomossa kuin muuallakin tapahtuma-alueella. Älä tule otteluun mikäli tunnet olosi sairaaksi tai epäilet altistuneesi koronavirukselle.

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille, Kettupaitojen kaikki kauden kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions. Ottelukoosteet tarjoaa Kuljetusapu Korhonen.

Myös JJK:n Twitter seuraa ottelun kulkua osoitteessa: twitter.com/jjk1923