JJK-IFK Mariehamn: Komea 3-2-voitto – Markkanen jälleen sankarina!

01.10.2012

JJK taisteli maanantaina hienosti 3-2-voiton IFK Mariahmnista. Ottelun hahmo – jälleen – oli Eero Markkanen, joka sekä aloitti että lopetti maalitehtailun: ensimmäinen osuma tuli 19. minuutilla ja voittomaali 82. minuutilla! Tässä välissä Mikko Innanen iski 2-0-osuman, kun 37. minuuttia oli takana. IFK:n maaleista vastasivat Robin Östlind ja Aleksei Kangaskolkka.

Molemmat joukkueet olivat alussa terävinä. IFK sai heti ensimmäisten minuuttien aikana kaksi kulmapotkua ja myös JJK:lle aukesi loistopaikka heti parin minuutin jälkeen, kun koko illan hyvin yhteen pelanneet Markkanen ja Jani Virtanen väläyttivät yhteistyötään. Markkanen alusti paikan Virtaselle, jonka veto karkasi kuitenkin niukasti yli maalin. Jo kuudennella minuutilla joutui myös Janne Korhonen torjumaan, kun Östlind nykäisi tiukan vedon, jonka Korhonen nosti yli maalin.

Alkuminuuttien jälkeen peli tasoittui hetkeksi – kunnes maalinteko alkoi vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla. Jo edellisessä kohtaamisessa mahdottomaksi pideltäväksi IFK:lle osoittautunut Markkanen veti jälleen pidemmän korren koko maarianhaminalaispuolustuksesta ja vei Innasen komeasta esityöstä kylmänviileällä viimeistelyllään JJK:n 1-0-johtoon!

Hetkeä myöhemmin Markkanen laittoi pallon uudelleen maaliin, mutta tällä kertaa tilanne oli paitsio. Muutamaa minuuttia myöhemmin puolestaan Tamás Gruborovics kokeili rankaista jälleen vanhaa seuraansa, mutta tällä kertaa Ludwig Bergström oli tarkkana ja torjui.

Peli oli aktiivista ja tilanteita nähtiinkin molemmissa päissä: puolen tunnin kohdalla ensin Kangaskolkka vetäisi pahannäköisen kudin, joka painui niukasti ohi maalin, ja hetkeä myöhemmin toisessa päässä Jukka-Pekka Tuomanen kolisteli tolppaa kulmapotkun jälkitilanteesta. Paluupallo ajautui vielä Jordi van Gelderenille, mutta Bergström torjui hollantilaisen yrityksen. Seuraavaan maaliin ei kuitenkaan mennyt kuin hetki!

37. minuutilla Gruborovics pelasi hienon paikan Innaselle, joka ei erehtynyt vaan niittasi kauden kahdeksannen maalinsa ja lisäsi kotijoukkueen johdon jo kahteen maaliin! JJK:n painostus jatkui ja Kettupaidoille aukesi vielä parikin hyvää paikkaa ennen taukoa – molemmilla kerroilla asialla oli Markkanen, jonka maalinlähentely-yritykset Bergström onnistui vielä kuitenkin torjumaan, niinpä taukolukemat olivat 2-0.

IFK:n valmentaja Pekka Lyyski teki tauolla kaksi vaihtoa ja otti Patrick Byskatan ja Ermin Gadzon Amos Ekhalien ja Mika Niskalan tilalle. IFK olikin väkevä ja painoi jatkuvasti hyökkäyksiään kohti JJK-maalia. JJK kuitenkin varjeli rangaistusaluettaan hyvin, eikä IFK:lle jäänyt muita vaihtoehtoja kuin kokeilla kaukovetoja, jotka jäivät kuitenkin tuloksettomaksi.

Tunnin kohdalla Virtanen pääsi kokeilemaan parikin kertaa Bergströmin refleksejä, jotka kuitenkin olivat kunnossa ja niinpä IFK-maali varjeltui. Seuraavaksi maalin tekikin vierasjoukkue: JJK:n kulmapotkun jälkitilanteesta Östlind pääsi karkuun ja kavensi lukemiksi 2-1.

IFK sai maalistaan lisää virtaa ja ahdistelikin jatkuvasti JJK:n maalia. Painostus tuotti tulosta 77. minuutilla, kun jo aiemmin kaudella kolme maalia JJK:n verkkoon tehnyt Aleksei Kangaskolkka vetäisi todella komean vedon ylänurkkaan ja tasoitti pelin.

Jos on Kangaskolkka osunut usein JJK:ta vastaan, ei Markkanen jäänyt huonommaksi: ottelussa oltiin 82. minuutilla, kun JJK saa ensin parikin kulmapotkua putkeen. Ne IFK selvitti, mutta hetken päästä JJK iski: Innanen toi pallon ylös, harhautteli, syötti kalakaveri Mikko Manniselle, joka puolestaan näki aivan loistavasti taka-alalle täysin vapaaksi unohdetun Markkasen, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin ja JJK 3-2-johtoon! Maali oli Markkaselle kauden kuudes – ja peräti viisi osumista on syntynyt IFK:ta vastaan.

IFK:lla oli loppuminuuteilla vielä paikkansa tasoitukseen, mutta epäonnistunut viimeistely ja JJK:n uhrautuva puolustaminen estivät lisämaalien synnyn – niinpä Kettupaidat väänsivätkin komean voiton ja nousivat sarjataulukossa FC Hongan ohi.

Seuraavaksi pisteitä lähdetään saalistamaan sunnuntaina 7.10. Turusta TPS:n kustannuksella!

JJK – IFK Mariehamn 3-2 (Markkanen 19′, 82′, Innanen 37′ – Östlind 60′, Kangaskolkka 77′)

Korhonen; Markkula (v) (77′ Latikka), van Gelderen, Pasoja, Saksela; Innanen, Tuomanen (v), Gruborovics, Hilska (Manninen); Virtanen (84′ Poutiainen), Markkanen.

Szeróvay, Manninen, Tapaninen, Latikka, Linjala, Turpeenniemi, Poutiainen.