JJK-Honka: Väyrysen maalilla pisteet Espooseen

28.06.2012

JJK:n pisteiden makuun pääseminen antaa vielä odottaa itseään ainakin maanantaihin, kun Tim Väyrysen 28. minuutilla tekemä maali jäi ottelun ainoaksi ja riitti näin Hongalle varsin tasaisen ottelun voittoon.

 

Tasapisteissä sarjan keskikastissa olleet joukkueet pelasivat ennakkoasetelman mukaisesti varsin tasaisen ottelun. Etenkin Honka puolusti keskittyneesti ja sai kotijoukkueen pidettyä hyvin pois maalipaikoilta. Myöskään kotijoukkueella ei omassa päässä ollut sen suurempaa hätää maaliin johtanutta herpaantumista lukuunottamatta. 

 

Alkuminuuteista lähtien peli aaltoili keskialueella, eikä kunnon maalipaikkoja ottelun alussa nähty, ennen kuin vajaan puolen tunnin kohdalla Honka sai ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa. Kulman isännät selvittivät, mutta sen jälkimainingeissa pallo ajautui vapaaksi boksiin jääneelle Väyryselle, joka niittasi kauden toisen osumansa JJK:n maaliin.

 

Pari minuuttia maalin jälkeen vieraat saivat vaarallisen hässäkän JJK:n maalin edustalle, mutta Kettupaidat selvittivät tilanteen kunnialla. Kotijoukkue ei antanut maalin sekoittaa peliään, vaan haki paikkaa iskeä numerot tasoihin. Paikka tulikin 34. minuutilla, kun JJK sai vapaapotkun pari metriä Hongan rangaistusalueen nurkalta. Mikko Mannisen napakka vapaapotku tuotti vaikeuksia Hongan maalia vartioineelle Tuomas Peltoselle, joka ei saanut palloa haltuunsa. Hongan ja Peltosen onneksi kuitenkaan kukaan Kettupaidoista ei ehtinyt tiputetun pelivälineen kimppuun ja näin vieraat selvisivät säikähdyksellä.

 

Ensimmäisen puoliajan loppu mentiin jälleen tasaisissa merkeissä. Viime minuuteilla molemmat saivat vielä paikanpuolikkaat: ensin Janne Korhonen torjui Juuso Simpasen 25 metristä täräyttämän kovan kaukovedon, sitten juuri ennen taukovihellystä kollega Peltonen toisessa päässä nappasi Mannisen hyvän keskityksen, joka oli menossa kohti takatolpalla kärkkyvää Tamás Gruborovicsia.

 

Toiselle puolikkaalle tuli ärhäkkäämpi kettulauma, joka selvästi halusi tasoittaa puntit. Vain parin minuutin pelin jälkeen Babatunde Wusulla on loistava paikka iskeä tasoitus – kotijoukkueen harmiksi Peltosen torjunta oli vähintäänkin yhtä loistava. Tilanteessa myös nuori Honka-toppari Lum Rexhepi loukkasi itseään sen verran, että joutui vaihtoon paareilla.

 

JJK jatkoi painostustaan ja seuraava läheltä piti-tilanne nähtiin jo 50. minuutilla, kun Peltonen torjui Mikko Innasen napakan vedon. JJK jatkoi tasoituksen hakemista, mutta Hongan hyvä puolustuspelaaminen sai Kettupaitojen hyökkäykset tyrehtymään ennen aikojaan. 70. minuutilla Väyrynen kokeili vielä Korhosen yllättämistä komealla kääntölaukauksella – kapteeni oli kuitenkin hereillä ja torjui kudin varmasti yli yläriman.

 

Ottelun loppu on kotijoukkueen hallussa ja JJK saa useammankin kerran aiheutettua sekasortoisia hetkiä Hongan boksiin. Hyvistä yrityksistä huolimatta pallo ei kuitenkaan maaliin mennyt, joten pisteet lähtivät Tapiolaan. Tappiosta huolimatta JJK ei pelannut huonoa ottelua – Waarin toteamuksen mukaisesti joukkueen potentiaali on valmiina räjähtämään, ja kunhan ketsuppipullo saadaan auki, on luvassa varmasti vapautunutta ilotulitusta! Seuraava mahdollisuus tähän tarjoutuu jo maanantaina, kun Kettupaidat matkaavat Vaasaan VPS:n vieraaksi.

 

 

 

JJK – FC Honka 0-1 (28′ Väyrynen)

 

Korhonen; Markkula, van Gelderen, Nieminen, Tapaninen (72′ Turpeenniemi); Innanen, Poutiainen (83′ Hilska), Tuomanen (62′ Virtanen), Manninen; Gruborovics (v), Wusu.

 

Szeróvay, Reintam, Pasoja, Hilska, Turpeenniemi, Virtanen.