JJK-Honka: Martonen vaatii lisää rohkeutta, kovuutta ja ilkeyttä

27.06.2012

JJK kohtasi edellisessä ottelussaan maanantaina Valkeakoskella Hakan. Tulos ei ollut toivottu – kapteeninsa Shane Robinsonin johdolla Haka marssi 3-1-voittoon ja päävalmentaja Kari Martonen oli syystäkin tyytymätön tulokseen.

 

– Ei tulos missään nimessä ole haluttu. Toisaalta se oli meiltä parempaa peliä kuin HJK:ta vastaan, vaikka Hakan puolustusmuurin murtaminen olikin meille vaikeaa. Pystyimme kuitenkin myös pitämään Hakan hyvin pois vaarallisilta maalipaikoilta, Martonen toteaa.

 

Hakalla todella olikin niukasti paikkoja, mutta koskilaiset käyttivät vähäiset paikkansa hyväkseen jääkylmällä tehokkuudella: kolmesta maalia kohti suuntautuneesta vedosta syntyi kolme maalia.

 

– Eihän noista tilanteista saisi päästää syntymään tuollaisia maaleja, Martsi suomii.

 

Eräs JJK:n alkukauden helmasyntejä onkin ollut se, että vastustajat pääsevät tekemään liian usein helppoja maaleja – yksittäisistä, heikosti pelatuista tilanteista tai pelaajien henkilökohtaisista virheistä. Päävalmentaja nostaakin yksittäisten tilanteiden puolustamisen erääksi erityisen suureksi kehityskohteeksi, kun torstaina vastaan asettuu FC Honka.

 

– Yksittäisten tilanteiden puolustaminen, yksittäisten hyökkäysten katkominen on eräs iso asia, johon pitää keskittyä. On uskallettava mennä rohkeammin päälle noissa tilanteissa, Martsi teroittaa.

 

– Honkaa vastaan etenkin tasapainon kentällä on oltava kunnossa. Ottelu tulee ratkeamaan sen hyväksi, joka saa kentän keskialueen haltuunsa, Martsi ennakoi.

 

– Meidän on oltava ilkeämpiä ja kovempia – tehtävä enemmän riistoja ja niiden jälkeen lähdettävä hyökkäämään. Emme saa tyytyä peruuttelemaan.

 

Kauden aikaisemmassa kohtaamisessa Espoon Tapiolassa JJK pelasi hyvän, tasavahvan ottelun ja ottikin ansaitun 0-2-vierasvoiton Mikko Innasen ja Tamás Gruborovicsin maaleilla. Jos Valkeakoskella haasteena oli Hakan vahvan ja uhrautuvan puolustuksen murtaminen, on Honkaa vastaan odotettavissa todennäköisesti toisenlaiset haasteet.

 

– Honka on pelillisesti yleisesti ottaen erityyppinen vastustaja kuin Haka. He pyrkivät pelaamaan ja pelaamalla luomaan paikkoja, eivät niinkään keskity tiukkaan puolustamiseen ja vastaiskujen haisteluun. Ollaan aikaisemmin löydetty ihan hyvin avaimet Hongan peliin vastaamiseen ja uskon, että löydämme nytkin. Meidän on oltava valmiita kohtaamaan Hongan aktiivinen peli – ja valmiita laittamaan itsemme todellakin likoon. Peruspelaamisen on oltava kunnossa.

 

JJK:n kotiyleisön edessä esittämät otteet ovat jättäneet parantamisen varaa ja etenkin viimeiset ottelut ovat olleet tulokseltaan murheellisia.

 

– Kurssin muuttaminen on nyt tietenkin se suuri juttu. Joukkue on nälkäinen, tietynlainen lukko vain pitäisi saada avattua

 

– Tulos määrittelee joukkueen hyvyyden. Ja me lähdemme hakemaan positiivista tulosta.

 

 

TM