JJK-HJK: Viimeistä kotiottelua viedään!

19.10.2013

Maaottelutauko on ohi – ja niin alkaa olla myös kauden 2013 Veikkausliiga. Jäljellä ovat enää kaksi viimeistä kierrosta ja ensimmäisenä JJK:lla on edessään kauden viimeinen kotiottelu.

 

Sarjaportaan vaihtuminen ensi kaudeksi pykälää alemmas on jo varmistunut, joten edessä on myös toistaiseksi viimeinen Veikkausliiga-ottelu Harjulla.

 

HJK puolestaan löytyy taulukon toisesta päästä. Ennakkosuosikki piti lopulta pintansa ja jo ennen maaottelutaukoa HJK varmisti mestaruutensa, joka on kunnioitusta herättävästi jo viides putkeen. Mestaruus varmistui edellisellä kierroksella, kun RoPS kaatui selvin 3-0-lukemin Mikael ForssellinDemba Savagen ja Sebastian Mannströmin maaleilla.

 

JJK taas teki ennen maaottelutaukoa kauden viimeisen vierailunsa Turkuun. Toiseksi viimeisenä taulukossa oleva isäntäjoukkue FC Inter oli kahdella Tamás Gruborovicsinmaalilla vahvempi ja kasvatti näin eroaan JJK:hon entisestään. JJK:n kannalta merkittävintä ottelussa oli vain 16-vuotiaan Teppo Marttisen liigadebyytti – ja tällä hetkellä maajoukkueen mukana Albaniassa oleva Tepi esiintyikin maalillaan varsin mallikkaasti.

 

Viisivuotisen liigataipaleensa aikana JJK ei ole vielä kertaakaan onnistunut voittamaan HJK:ta. Kolme kertaa pisteet on tasattu ja muutoin HJK on ollut vahvempi. Nyt olisikin siis korkea aika ottaa tuo historiallinen voitto!

 

 

jjk-hjk_271012

 

 

Kettupaidat ovat pelanneet loppukauden mittaan varsin nuorekkaalla kokoonpanolla – lupaaville nuorille on haluttu antaa peliaikaa ja kokemusta tulevaisuutta silmällä pitäen. Toisaalta myös sairastuvalla on siinä määrin ruuhkaista, että vaihtoehdot ovat Juha Pasojalta olleet ajoin melko vähissä – ennen maaottelutaukoakin sivussa olleet Tuomas Latikka ja Janne Korhonen ovat sivussa myös kauden viimeiset ottelut, lisäksi ottelusta joutuvat jäämään sivuun nyt Patrick PoutiainenMikko Manninen ja Niko Markkula. Kukin poissaolija potee jonkinlaista jalkavammaa.

 

Myös viime vuonna kotiottelut – ja tuolloin koko kausi – paketoitiin HJK-ottelulla mestarin ollessa maali-iloittelussa parempi lukemin 3-6. Kausi 2012 päättyi kuitenkin kotijoukkueen osalta Antto Hilskan ja Topi Järvisen maalijuhliin mestari-HJK:n kustannuksella – saadaanko Harjulla jälleen vaikean kauden sinetiksi viettää iloisia juhlahetkiä?

 

Tällä kertaa ottelussa on luvassa myös jälleennäkeminen, kun elokuun siirtoikkunassa HJK:hon lainalle siirtynyt Eero Markkanen tekee paluun kasvattiseuransa kotikentälle – tällä kertaa siis vierasjoukkueen väreissä. Markkanen saatetaankin nähdä lainapaidassa isäntien puolustuksen kiusana.

 

Vuosi sitten ottelu pelattiin varsin raikkaassa syyssäässä. Tälläkin kertaa ensilumi valtasi Jyväskylän juuri ottelun kynnyksellä ja jopa lumenkolaustalkoita harkittiin kentän pelikunnon varmistamiseksi. Kenttä saatiin kuitenkin kuntoon ilman talkoolaisiakin ja kaikki niinpä onkin valmista kauden viimeiseen kotikoitokseen!

 

Ottelun tauolla komean kauden pelanneet A-juniorit palkitaan hienosta saavutuksestaan – Jukka Västisen joukot nappasivat JJK:n seurahistorian kolmannen nuorten SM-mitalin. Vielä kerran onnea hopeamitalisteille!

 

 

Kauden viimeinen kotiottelu: Veikkausliigan 33. kierros, JJK-HJK, lauantaina 14:00, Harjun Stadion.