JJK-HJK: Supersub-Pelvas johdatti HJK:n 0-3-voittoon

16.06.2012

Varsin tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen HJK otti lopulta selkeän 0-3-voiton JJK:sta lauantaina. Ottelun hahmoksi nousi Akseli Pelvas, joka tuli vaihdosta kentälle 60. minuutilla, teki ensimmäisen maalinsa 61. minuutilla ja toisen 76. minuutilla. Maaliensa välissä hän ehti pohjustaa Juho Mäkelän 0-2-osuman.

HJK aloitti ottelun terävästi ja jo neljännellä minuutilla Joel Perovuo kokeilee Sebastian Mannströmin esityöstä. Veto painuu kuitenkin ohi maalin. Parin minuutin päästä puolestaan JJK rakentelee hyvää hyökkäystä: Babatunde Wusu nousi vahvasti oikeaa laitaa ja syötti taaksepäin Jukka-Pekka Tuomaselle, joka keskitti HJK:n rangaistusalueelle Mikko Innaselle. Innanen jatkoi hyvin päällään Tamás Gruborovicsille, joka on kuitenkin paitsiossa.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen kuvasti melko hyvin koko ensimmäistä puoliaikaa: peli aaltoili  keskialueella päästä päähän, mutta todella vaaralliset maalipaikat olivat harvassa. HJK:n ensimmäisen puoliajan vaarallisin paikka nähtiin 22. minuutilla. Mannström haki vielä hyvässä paikassa syötöllään Mäkelää, jonka vedon eteen JJK-puolustus kuitenkin ehti.

Kotijoukkueen ensimmäinen kunnon tilanne HJK-maalilla nähtiin reilun puolen tunnin jälkeen, kun Innanen pääsi karkaamaan Klubi-puolustukselta – viimeistely ei kuitenkaan aivan onnistunut ja veto meni ohi maalin. Seuraava maalipaikka tuli jo muutaman minuutin päästä: 37. minuutilla Antto Tapaninen riisti loistavasti pallon laidalla Erfan Zeneliltä ja keskitti hienosti boksiin Innaselle. Maalia ei kuitenkaan tästäkään syntynyt.

Parin minuutin päästä tästä JJK sai avausjakson kolmannen hyvän paikkansa. Tapaninen heitti rajaheiton Manniselle, jota rikottiin vapaapotkun arvoisesti muutaman metrin päässsä rangaistusalueen nurkalta. Manninen itse asettui pallon taakse ja antoi hyvän vapaapotkun, joka löysi mainiosti boksista Gruborovicsin pään. Unkarilaisen pusku painui kuitenkin yli maalin. Tämä jäi ensimmäisen puoliajan viimeiseksi tilanteeksi ja niinpä tauolle mentiin 0-0-tilanteessa.

Toisen puoliajan alku sujui samoin kuin ensimmäinen päättyi – tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen todella hyvä maalipaikka syntyi vierasjoukkueelle 58. minuutilla. Rami Hakanpää pääsi puskemaan vaarallisesti kulmapotkun jälkeen, mutta laitapakkina viilettänyt Niko Markkula siivosi puskun aivan maaliviivalta.

Ottelun käännekohta nähtiin 60. minuutilla. Tuolloin HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen teki ensimmäisen vaihtonsa: kentän jätti Sherif Ashraf ja vaihdosta tuli Akseli Pelvas. Pelvas ei ehtinyt olla kentällä minuuttiakaan, kun hän iski rajaheiton jälkitilanteesta HJK:n 0-1-maalin.

Takaiskumaalin jälkeen JJK haki tasoitusta ja saikin hankittua useammankin kulmapotkun – kuitenkin tuloksetta. 72. minuutilla Markkula on yllättää Timi Lahden, joka joutuu selkä maalia kohti laittamaan päänsä väliin napakkaan vetoon. JJK:n harmiksi ja Lahden onneksi pallo päätyy kuitenkin yli maalin.

Vartti ennen loppua HJK karkasi: ensin 75. minuutilla Pelvas petasi takatolpalle unohtuneelle Juho Mäkelälle hyvän paikan, josta tämä ei erehtynyt. Vain minuuttia myöhemmin Pelvas itse teki illan toisensa ja näin lukemat olivat 0-3. Kun kumpikaan ei enää maalinteossa onnistunut, jäivät ne myös ottelun lopputilanteeksi.