JJK-HJK: Kausi kohta paketisssa – ”Mestarit ahtaalle!”

27.10.2012

JJK:n kauden 2012 viimeinen ottelu on edessä, kun vastaan asettuu triplamestari HJK. Ottelu päättää Kettupaitojen osalta varsin vaiherikkaan kauden.

 

– On tämä melkoista vuoristoraaa ollut. Ei ole tarvinnut Linnanmäelle lähteä, kun on JJK:n edustusjoukkueen mukana tämän kauden reissannut – niin paljon ylämäkiä, alamäkiä ja muita käänteitä on kaudessa ollut. Välillä huippuesityksiä ja välillä sitten jotain aivan muuta, toteaa Jori Särkkä.

 

– Siitä ei pääse mihinkään, että esitykset ovat olleet aivan liian epätasaisia. Sitä, mistä se on johtunut, aletaan analysoimaan tarkemmin kauden jälkeen – nyt vielä pelataan tämä viimeinen ottelu ja keskitytään siihen.

 

JJK:lla ei ottelussa ole enää panosta sijoituksen kannalta ja Särkkä sanookin että suurin panos on halu onnistua ja näyttää vielä kerran osaamistaan – useammallekin taholle.

 

– On aika laittaa mestarit ahtaalle. Haluamme näyttää, mitä osaamme. Toisaalta itsellemme, mutta ennen kaikkea uskolliselle kotiyleisöllemme, joka on kannustanut ja meitä läpi koko kauden! Haluamme päättää kauden kunnialla.

 

Meneillään on JJK:n ensimmäinen liigakausi, kun kauden päätös ei ole trilleriä: kaksi ensimmäistä kautta käytiin loppuun asti tiukkaa putoamistaistelua, viime vuonna taas Nyt vastaavia panoksia ei ole ja myös kauden päätösotteluun voi lähteä paineitta.

 

– Jännitettävää ei nyt ole samalla tavoin kuin aiemmilla liigakausilla. Se pitäisikin osata käyttää hyväksi niin, että se näkyy kentällä rentoutena ja rohkeutena. Meidän pitää saada palloa ja miehiä liikkeelle huomattavasti nopeammin kuin edellisessä ottelussa MYPA:a vastaan, mutta toisaalta pitää sama työmoraali ja ote puolustussuuntaan.

 

Viimeisessä ottelussa kysytään vielä kanttia ja kykyä kasata ajatukset, vaikka raskaan kauden jälkeen tarpeeseen tuleva loma onkin jo aivan kulman takana.

 

– Nyt mitataan sitä, miten hyvin osaa keskittyä itse peliin. Vielä 90 minuuttia on painettava töitä, sitten voi hetkeksi puhaltaa.

 

Kun kaudet loppuvat, tietää se aina myös muutoksia pelaajistoon – näin myös nyt JJK:ssa.

 

– Eräs yksityiskohtansa on sekin, että Pasojan Juhalle tämä on pitkän peliuran viimeinen ottelu – Viljalan Villelle taas ensimmäinen liigassa. Hienosti kaksi ääripäätä – toinen lopettaa, kun toinen aloittaa.

 

Näkemään tullaan siis jälleen yhden JJK:n oman kasvatin debyytti Veikkausliigassa, kun Viljala astelee maalitolppien väliin Janne Korhosen ja Mihály Szeróvayn jouduttua sairastuvan puolelle. Viljalaa jo vuosia valmentaneella Särkällä on kova luotto suojattiinsa, joka on alle 18-vuotiaiden maajoukkueen vakionimi.

 

– Ennemmin tai myöhemmin se debyytti on kaikilla edessä – Villellä se on nyt. Hyvä tilaisuus, kotiottelu kovaa vastustajaa vastaan ja aivan varmasti Ville on himoinnut kentälle pääsemistä jo pitkään.

 

– Uskon myös, että Ville osaa sulkea muut asiat mielestään ja keskittyä kentällä olennaiseen – ja itseluottamushan hänellä on kunnossa. Varmasti hän tulee pärjäämään.

 

Maalivahtikaksikon lisäksi Kettupaidoilla on liuta muitakin poissaoloja: Babatunde Wusu, Eero Korte ja Janne Saksela ovat sivussa nivusvaivan takia, Eero Markkanen potee edellisessä kotiottelussa kolhiintunutta nilkkaansa ja Jordi van Gelderen lepäilee varotoimenpiteenä Jaro-ottelun jälkeen tuntemiensa rintakipujen takia. Patrick Poutiainen puolestaan kärsii MYPA-ottelussa saamansa ulosajon myötä pelikieltoa. Pitkään sivussa ollut toppari Mikk Reintam sen sijaan palasi kokoonpanoon ja suoraan avauskokoonpanoon Anjalankoskella.

 

 

JJK – HJK 27.10.2012 kello 14:00, Harjun ELY-stadion