JJK-Hammarby: Komea toisen jakson nousu – ja Tunden paluu!

20.02.2013

JJK pelasi Kyproksella harjoitusottelussaan 3-3-tasapelin ruotsalaista Hammarby IF:a vastaan. Hammarby karkasi kahteenkin otteeseen kahden maalin johtoon, mutta Kettupaidat eivät tästä hämmentyneet vaan nousivat Mikko Mannisen, Mikko Innasen ja Jordi van Gelderenin maaleilla tasoihin!

JJK lähti otteluun vahvasti, mutta Hammarby onnistui kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa, kun Bajenille vihellettiin rangaistuspotku 14. minuutilla. Juuri tulevallekin kaudelle kettulauman kapteeniksi valittu Janne Korhonen oli hyvin mukana Robin Tranbergin vedossa, mutta kuti painui kuitenkin maaliin.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Bajen lisäsi johtoaan, kun pallo vietiin Korhosen loistavan torjunnan jälkeen kulmalipulle ja Max von Schlebrügge puski pallon tolpan kautta yläkulmaan.

JJK ei kuitenkaan tästä häkeltynyt vaan iski kavennuksen heti perään. Loistavassa vireessä alkuvuoden aikana ollut Jani Virtanen luovi pallon kanssa ylös, löysi Bajenin boksista syötöllään niinikään kovassa iskussa olevan tutkaparinsa Mikko Mannisen, joka niittasi pallon maaliin!

Hammarby kuitenkin iski vielä kertaalleen ennen taukoa, kun 36. minuutilla Christophe Lallet pääsi hyvään vetopaikkaan ja laittoi pallon takanurkkaan ohi Korhosen. Tauolle mentiinkin Bajenin 1-3-johdossa.

Kun toista jaksoa oli takana vajaat kymmenen minuuttia, vihellettiin Hammarbylle ottelun toinen rangaistuspotku. Kapteeni Korhonen oli kuitenkin päättänyt, että ei enää palloa selkänsä takaa kaiva, vaan nappasi komeasti pallon kiinni alakulmasta!

JJK iski 3-2-kavennuksensa vain muutaman minuutin päästä Korhosen pilkkutorjunnasta. Ensimmäisenkin maalin alustajana häärinyt Virtanen keskitti vasemmalle laidalle ja hetki ennen taukoa Tuomas Latikan tilalle tullut Anssi Virén jatkoi pallon keskelle. Paikalla oli Mikko Innanen, joka avasi maalitilinsa kuluvan vuoden osalta tuoden JJK:n jälleen maalin päähän.

Iloisia hetkiä nähtiin myös vajaan tunnin kohdalla, kun JJK suoritti tuplavaihdon. Keskikentällä Eero Korte vaihtui Patrick Poutiaiseen ja kärjessä Eero Markkanen teki tilaa Babatunde Wusulle, joka tuli näin kentälle ensimmäisen kerran kuluvan vuoden aikana!

Ottelun viimeiseksi jäänyt maali syntyi 72. minuutilla ja tuli jälleen erikoistilanteesta. JJK sai kulmapotkun, jota asteli antamaan – kuinkas muutenkaan – Jani Virtanen, jonka kulman puski sisään Jordi van Gelderen – 3-3!

Tasoitusmaalin jälkeen Hammarby sai vielä luotua painetta ja vaarallisia tilanteita JJK:n maalille pakottaen Korhosen esittelemään mahtavia torjuntojaan – muun muassa 80. minuutilla nähtiin kapteenilta varsinainen gamesaver! Korhonen piti maalinsa kuitenkin puhtaana painostuksesta huolimatta ja lopputulokseksi jäikin 3-3. Niinpä kolmenmaalaisista yrittäjistä kotoinen TPS onkin ainoa, joka on onnistunut JJK:n toistaiseksi kuluvan vuoden aikana nujertamaan!

Seuraavaksi JJK:n hyvää kevätkuntoa testaa sunnuntaina Venäjän 2.divisioonassa pelaava FC Fakel Voronezh. Ottelu alkaa kello 11.

JJK – Hammarby IF 3-3 (1-3) (Manninen 29′, Innanen 56′ van Gelderen 72′ – Tranberg 14′, Schlebrügge 27′, Lallet 36′)

Korhonen; Hanslian, Reintam, van Gelderen, Latikka (40′ Virén); Innanen, Tuomanen (82′ Ahola), Korte (58′ Poutiainen), Manninen (71′ Hilska); Virtanen (87′ Järvinen), Markkanen (58′ Wusu).