JJK-FC Lahti: Kiri jäi vajaaksi – pisteet Lahteen

25.08.2013

jjk-fclahti_ersin_maali_250813

Kettulauman kohtaloksi koituivat jälleen herpaantumiset omassa päässä, kun FC Lahti niittasi ensimmäisellä jaksolla kymmeneen minuttiin kolme maalia ja vei niiden turvin pisteet mennessään. JJK sai vielä kirivaihteen silmään, mutta Mikko Mannisen ja Eero Markkasen maalit eivät riittäneet, vaan lopputulokseksi jäi 2-3. Vieraiden maaleista vastasivat Konsta Hietanen ja kahdesti osunut Rafael.

Ottelun alku oli tunnustelevaa peliä, mutta varsin pian saatiin huomata, että FC Lahden tiukka prässi aiheutti isännille suuria vaikeuksia, eivätkä Kettupaidat saaneet palloa juurikaan pidettyä.

JJK:n saama todella kylmä suihku alkoi 19. minuutilla, kun Rafael aloitti vieraiden maalinteon. Maalin alustajana kunnostautui Jyväskylässä varsin tuttu mies – Tommi Kari vasemmalta laidaltaan syötti pitkän pallon puolustajien väliin ja Rafael jatkoi sen todella komeasti tolpan kautta ylänurkkaan.

Lisää seurasi jo 25.minuutilla, tällä kertaa kulmapotkusta: Konsta Hietanen tykitti pallon voimalla verkon perukoille. Vain muutaman minuutin päästä Rafael osui jälleen, kun FC Lahdelle vihellettiin rangaistuspotku, josta kokenut brassikärki pussitti pallon varmasti. Tuo maali nosti Rafaelin myös Veikkausliigin kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi maalintekijäksi – enemmän maaleja on tehnyt vain Haka-legenda Valeri Popovits.

Nopeat maalit olivat melkoinen shokki ja hetken stadionin tunnelma olikin hyvin epäuskoinen, kun äärimmäisen tärkeän ottelun saamaa musertavaa äkkikäännettä yritettiin tajuta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kentällä ei kuitenkaan jääty turhan pitkäksi aikaa ihmettelemään, vaan rivit kasattiin nopeasti ja kavennus iskettiin jo 31. minuutilla – kolme minuuttia lahtelaisten kolmannen osuman jälkeen. Mikko Manniselle pelattiin loistava paikka, josta tämä kiitti laukomalla varman maalin ohi voimattoman Juha Tuomen.

JJK saikin vaikean alun jälkeen peliä paremmin uomiinsa ja viritteli avausjakson viimeisellä vartilla takaa-ajoa hienon kotiyleisönsä tukemana. Tauolle mentiin kuitenkin vieraiden 1-3-johdossa.

Toiselle jaksolle JJK suoraviivaisti peliään ja haki lisämaaleja yksinkertaisella kuviolla: palloa pelattiin pitkänä Eero Markkaselle, joka tiputteli sitä vierellä viilettäville Kettupaidoille. Markkasen avuksi pääpallopainiin otettiin kentälle Antto Hilska Patrick Poutiaisen jäätyä tauolla pukukoppiin lepuuttamaan kolhuja saaneita jalkojaan.

Lahtelaisten neljäs maali oli hyvin lähellä jo puoliajan toisella minuuitlla: avausmaalin syöttänyt Tommi Kari kokeili kaukaa yllättää kolmattasataa Veikkausliigaotteluaan pelanneen Janne Korhosen, mutta veto napsahti ylärimaan ja siitä takaisin peliin.

jjk-fclahti_juniori_vs_karkkainen_250813

JJK pääsi tämän jälkeen jälleen paremmin peliin mukaan ja näytti haluavansa toden teolla taistella pisteistä. Muutaman minuutin pelin jälkeen avausjaksolla kentälle tullut ja hienosti vääntänyt Topi Järvinen ahdisteli pariinkin otteeseen Tuomen vartioimaa maalia: ensin JR haki vetoa kulman jälkitilanteesta ja hetkeä myöhemmin pelitilanteesta. Ensimmäinen painui yli oikean ylänurkan ja jälkimmäisen poimi Tuomi – vaikka hetken pallo näyttikin polttelevan sylissä liikaa.

Kun tunti alkoi olla takana, pelasivat nuoret vaihtomiehet Järvinen ja Hilska hyvän vetopaikan Eero Kortteelle. Korte vetikin, muttei onnistinut entistä seuraansa rokottamaan, vaan pallo painui hieman yli yläriman.

Vartti ennen loppua tuotti taistelu tulosta maalin muodossa: Markkanen nousi kulmatilanteessa korkeimmalle ja puski pallon maaliin – ensimmäistä kertaa aikoihin sai JJK maalin kulmapotkusta ja tilanne oli jo 2-3!

Lisää maaleja ei ikävä kyllä runsaslukuisena omiaan loppuun asti tukenut kotiyleisö saanut nähdä – Kettupaidat joutuivat jälleen toteamaan vastustajan olleen maalien valossa vahvempi.

Taisto jatkuu tulevana lauantaina Turussa TPS:n vieraana – sitten onkin maaottelutauon paikka ja seuraava kotiottelu pelataan vasta 12.9., kun vastaan asettuu VPS. Liput tuohon kamppailuun voit ostaa tästä!

Ottelun videokooste löytyy jälleen Keskisuomalaisen verkkosivuilta

JJK – FC Lahti 2-3 (1-3) Manninen 31′, Markkanen 76′ – Rafael 19′, 28′, Hietanen 25′

Korhonen; Virén, Vielma (v), Reintam, Latikka; Virtanen (32′ Järvinen), Korte, Tuomanen (77′ Taylor), Manninen; Poutiainen (46′ Hilska), Markkanen.

Viljala, Nieminen, Järvinen, Hilska, Taylor, Hanslian.