JJK ei pystynyt yllättämään huippuvireistä SJK Akatemiaa

05.07.2023

Seinäjoella nähtiin maalirikas ottelu, kun SJK Akatemia ja JJK iskivät kaikki neljä osumaansa pelin ensimmäisen nelivitosen aikana. Kotijoukkue piti pisteet OmaSP Stadionilla lukemin 3-1.

Yhä tappioitta kotikentällään porskuttava SJK Akatemia nousi voitolla sarjassa kolmannelle sijalle ja sai kaipaamansa revanssin hävittyään joukkueiden välisen kohtaamisen huhtikuussa Viitaniemessä.

Kotijoukkueen erikoistilanteet ja etenkin kulmapotkut olivat myrkkyä kettulaumalle ja Akatemia johtikin peliä jo 2-0, kun vain seitsemän minuuttia oli pelattu, mikä käytännössä määräsi pelin kuvan jo heti alkuminuuteilla.

SJK pääsee antamaan ensimmäistä kulmaansa, kun vain reilun minuutin verran on pelattu. Kulma putoaa maalin edustalle, eikä JJK saa sitä kunnolla purettua vaan ghanalaispelaaja Salim Yussif pääsee tälläämään irtopalloon kuudentoista kaaren tuntumasta ja matalana pomppiva laukaus painuu pelaajameren läpi maaliin saakka. Myös toinen osuma syntyy, kun kettupuolustus ei saa kulman jälkitilanteessa palloa purettua omasta boksistaan ja kotijoukkue on ensimmäisenä irtopallossa.

JJK kasasi kuitenkin rivinsä hyvin shokkialusta toivuttuaan ja sai paremmin peliä haltuunsa rakennellen useamman hyvän maalipaikan. Palkinto saatiin lopulta 2-1-kavennusmaalin muodossa 39. minuutilla, kun vanhalla kotikentällään pelannut Oskar Pihlaja ja Roope Salo rakentelivat Joel Pasaselle mainion vetopaikan ja mies pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa Ykkösessä.

SJK rokotti kuitenkin vielä kertaalleen ennen taukoa ja jälleen kerran kulmapotkusta, kun korkeimmalle ponnistanut Oskari Väistö voittaa taistelun pääpallosta takatolpalla ja siirtää kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon.

Myös toisella jaksolla JJK pääsi pyörittämään omaa peliään ja rakenteli myös huippuhyviä tekopaikkoja, joista aavistuksen paremmalla viimeistelyllä tai jopa tuurilla olisi voinut maalin tai pari tehdäkin, mutta maaliin asti se ei yrityksistään huolimatta palloa saanut. Kotijoukkue pelasi kypsästi ja puolusti johtoasemaansa blokaten laukauksia. Tappiosta huolimatta hyvän pelin maalillaan jälleen pelannut Ville Viljala piti puolestaan huolen siitä, ettei Akatemia onnistunut lisäämään maalimääräänsä enää toisella jaksolla.

Ottelun koosteen pääset katsomaan alta:

JJK:n pelit jatkuvat jo lauantaina, kun se saa vieraita Oulukylästä: Harjun yleisölle varsin tuttujen miesten Eero Markkasen ja Topi Järvisen edustaman sarjakärki Gnistanin! Liput ovat myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa.

Ennen Ykkösen ottelua pelataan myös nostalginen esiottelu, kun JJK-85 ja Huima-85 ikäluokat ottavat mittaa toisistaan klo 17 alkaen! Esiottelusta luvassa lisää infoa pian.