Inter vei voiton viimeisen vartin maaleilla

08.07.2017

fcinter-jjk-08072017

JJK pisti isäntänsä nollilla 74.minuutille asti, mutta lopulta Inter iski Timo Furuholmin, Guy Gnabouyoun, Mika Mäkitalon ja Niko Markkulan maaleilla loppulukemiksi 4-0.

Inter aloitti ottelun vahvalla rynnistyksellä, jonka aikana Teppo Marttinen joutui kertaalleen esittämään komean torjunnan – JJK kuitenkin kesti. Pian ottelu tasoittui ja JJK:kin pääsi paremmin peliin mukaan.

Kokonaisuudessaan isännät olivat kuitenkin avausjaksolla niskan päällä, mutta hallinnasta huolimatta tuhannen taalan paikat jäivät vähiin. Parhaaseen paikkaan pääsi Timo Furuholm, joka laukoi kuitenkin päin Marttisen päätä ja taukoa vietettiin maalittomissa tasalukemissa.

Toista jaksoa Inter hallitsi ensimmäistäkin vahvemmin ja paikkojakin alkoi syntyä JJK:n maalille – etenkin vaihdosta tunnin kohdalla tullut Guy Gnabouyou aiheutti tuoreine jalkoineen ongelmia vieraille. JJK kesti kuitenkin pitkään ja selvisi kertaalleen säikähdyksellä, kun niinikään vaihdosta tulleen Lucas Garcian tulinen laukaus kimposi ylärimasta takaisin kentälle.

Isäntien painostus kuitenkin palkittiin lopulta 74.minuutilla. Inter sai putkeen kaksi kulmapotkua joista jälkimmäisen  jäljiltä pitkän flipperin päätteeksi Furuholm tökkäsi pallon maaliin.

Kun päästiin viimeiselle kymmenminuuttiselle sai JJK luotua muutaman minuutin tiukan painostusjakson, jossa Jere Koponen joutui torjuntatöihin pariinkin otteeseen.

Tasoitusta ei kuitenkaan nähty ja sitten mentiin jälleen toiseen päähän – ja muutamaan kertaan jo kokeilemaan päässyt Gnabouyou osui ja iski 85.minuutilla tilanteeksi 2-0.

Pitkään taistellut ei JJK pysynyt enää loppuminuuteilla maalinmakuun päässeen vastustajansa perässä, vaan viimeisen viisiminuuttisen aikana Inter takoi kolme maalia: Gnabouyoun jälkeen 89.minuutilla Mika Mäkitalo laittoi pallon maaliin Marttisen torjunnan jäljiltä.

Viimeisen niitin iski kettukasvatti Niko Markkula, joka tuli vaihdosta kentälle juuri 90.minuutin tullessa täyteen ja käytännössä ensitöikseen iski ottelun viimeiseksi jääneen 4-0-maalin.

Seuraavaksi palataan jälleen kotikentälle, joskin Vaajakoskelle – vieraaksi saapuu sunnuntaina 16.7. SJK ja maanantaina 31.7. taas RoPS.

FC Inter - JJK 4-0 (0-0)

1-0 74' Timo Furuholm

2-0 85' Guy Gnabouyou

3-0 89' Mika Mäkitalo

4-0 90' Niko Markkula

JJK:n avauskokoonpano: Teppo Marttinen; Severi Vielma, Samu Nieminen, Felix Gustavsson, Antto Tapaninen; Samu Suoraniemi (46' M.Manninen), Saku Leppänen, Patrick Poutiainen, Tommi Kari (c) (83' A.Manninen); Gaël Etock, Toni Tahvanainen.

Vaihdossa: Jere Pyhäranta (mv), Mikko Manninen (46'), Matti Kohonen, Verneri Välimaa, Aatu Manninen (83').