Iiro Järviselle kahden vuoden sopimus!

13.12.2013

iiro_jarvinenJJK kiinnitti jälleen yhden nuoren lupauksensa, kun Iiro Järvinen teki kaksivuotisen sopimuksen Kettupaitaan! Vuonna 1996 syntynyt Järvinen on keskikentän keskustan pelaaja, joka kutsuttiin juuri myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Viime kaudella SM-hopealle yltäneiden A-nuorten riveissä viisi maalia iskenyt nuorukainen teki kauden päätöskierroksella myös debyyttinsä Veikkausliigassa tultuaan ottelun lopussa vaihdosta kentälle – ja oli myös lähellä maalintekoa.  Hetki oli luonnollisesti nuorelle pelaajalle ikimuistoinen.

– Sillon ottelua edeltävissä harjoituksissa olin oikeastaan vasta ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen mukana, enkä kyllä uskonut, että pääsisin kentälle. Olihan se älyttömän hieno tunne päästä pelaamaan!

– Samoin todella tuntuu hyvältä nyt, kun sain sopimuksen edustusjoukkueen näinkin pian. Talven aikana on tarkoitus tehdä kovasti töitä, treenata mahdollisimman hyvin ja näyttää, että ansaitsen paikkani tässä joukkueessa.

Järvinen kuvaa itseään pelaajana tasapainottavaksi.

– Olen aina pelannut keskellä, se sopii minulle hyvin – tykkään sekä hyökätä että puolustaa, Järvinen naurahtaa.

– Olen kentällä sellainen tasapainottaja.

Päävalmentaja Juha Pasoja puolestaan kehuu erityisesti nuoren suojattinsa liikettä kentällä.

– Muutaman vuoden tässä olen nyt Iiroa seurannut ja aivan alusta asti erityisesti hänen liikkumisensa on tehnyt vaikutuksen – se on todella vaivatonta ja hän tekee oikeita ratkaisuja. Erityisesti keskikentän keskustassa pelatessa on kuitenkin tärkeää, että liike kentällä on fiksua ja oikea-aikaista.

– Myös pelikäsitys on Iirolla ikään nähden jo nyt todella hyvällä tasolla. Toki kehitettävääkin vielä on, etenkin fysiikassa – mutta nyt pääsemme tekemään yhdessä töitä ja kehittämään häntä.

Tammikuussa Pietariin

Järvinen sai juuri kutsun alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukaan Pietariin, jossa Suomi osallistuu jälleen perinteikkääseen, kansainväliseen Valentin Granatkin -turnaukseen. Kutsu oli Järviselle ensimmäinen Suomen paitaan.

– Hieman yllätyksenä tuo kutsu tuli, mutta tietenkin on hienoa päästä mukaan myös maajoukkueeseen.

– Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvin ja näyttää, että kuulun maajoukkueen mukaan jatkossakin!

 

mypa-jjk-iiro_jarvinen_2013-10-26

Järvinen hätyytteli lokakuussa MYPA-maalia heti kentälle päästyään