IFK vahvempi vappuaaton Cup-kamppailussa

30.04.2014

Kotijoukkue IFK Mariehamn oli 2-0-lukemin vahvempi vappuaaton Suomen Cupin puolivälieräottelussa Maarianhaminassa – isäntien maalit tekivät Robin Sid ensimmäisellä ja Ribeiro toisella jaksolla.

Varsinaiset huippupaikat olivat ottelussa kortilla. Ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin puolen tunnin kohdalla – ja seurauksena oli myös avausmaali. Albin Granlund ja Petteri Forsell alustivat yhteistyöllään hyvän paikan Robin Sidille – joka ei erehtynyt, vaan vei isännät 1-0-johtoon.

Tasoitusta lähinnä oli hetki ennen taukovihellystä vaarallisesti laukomaan päässyt Tommi Kari, jonka veto karkasi kuitenkin yli maalin.

Toiselle jaksolle JJK tuli aktiivisesti ja etenkin Kari ja Antto Hilska olivat hyökkäyspäässä näkyviä – maaleihin asti hyökkäykset eivät kuitenkaan johtaneet, vaan kotijoukkueen puolustus tai viimeistään Otso Virtanen IFK:n maalilla torjui lähentelyt.

67.minuutilla JJK sai hyökkäyspäässä vapaapotkun, jonka IFK kuitenkin selvitti – ja rokottikin heti perään vieraitaan, kun brasilialainen Ribeiro pääsi Luis Solignacin esityöstä viimeistelemään 2-0-osuman.

Reilut kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä sai JJK sai vielä mainion paikan. Amos Ekhalie joutui rikkomaan Janne Kuhmosta ja vieraat saivat vapaapotkun hyvästä paikasta paristakymmenestä metristä. Kari haki suoraa vetoa, mutta Virtanen torjui kuitenkin tällä kertaa vedon.

Tämän jälkeen ei maalipaikkoja nähtykään, joten IFK jatkaa matkaansa 2-0-tuloksella.

Hyvää taistelua, tulos ei Kettujen puolella

Päävalmentaja Juha Pasoja sanoo marginaalien olleen ottelussa loppujen lopuksi pienet.

– Ihan hyvää taistelua pojilta, mutta kummankin maalin edessä meidän olisi pitänyt olla terävämpiä. IFK käytti omat paikkansa tehokkaasti hyväkseen, me taas emme saaneet palloa maaliin omistamme.

– Maaleja ja sen myötä tulosta alkaa kuitenkin tulla, mikäli jatkossakin teemme töitä samalla tavalla kuin nyt olemme tehneet, joten huolissaan ei tarvitse olla!

Kettupaitojen osalta hieno cup-taival päättyi siis tällä kertaa puolivälierään – nyt keskittyminen täysillä Ykköseen ja 7.5. edessä häämöttävää kauden kotiavausta.

IFK Mariehamn - JJK 2-0 (1-0)

Maalit:

1-0 30' Sid

2-0 68' Ribeiro

JJK:n kokoonpano:

Marttinen (mv); Maltsin, Itkonen, Tapaninen, Velija; Van Gelderen; Kari (79' Hasanzada), Kuhmonen, I. Järvinen (72' Abahassine), Manninen (v); Hilska

Vaihdossa: Ikäheimo (mv), Abahassine (72'), Hasanzada (79'), Kosunen, Hanslian

 

JJK-FC Viikingit ke 7.5. klo 18:30 Harjun stadionilla