IFK Mariehamn-JJK: Maalihanoja aukomaan!

21.08.2013

erzin_tuuletus_jjk-mifk_011012

JJK suuntaa neljän kotiottelun putken jälkeen vieraskentälle, kun keskiviikkona vuorossa on kauden toinen matka Ahvenanmaalle – 24. kierroksen ottelussa vastaan asettuu IFK Mariehamn kolmatta ja viimeistä kertaa kuluvan kauden aikana.

JJK:n kausi alkoi päivälleen neljä kuukautta sitten juuri Maarianhaminassa IFK.n vieraana. Tuolloin ottelussa päädyttiin vauhdikkaiden ja dramaattisten vaiheiden jälkeen 2-2-tasapeliin – ja JJK koki myös pahan takaiskun menetettyään Eero Markkasen pitkäksi aikaa sairastuvalle reisivaivan takia.

Tuon jälkeen on ehtinyt kettuleirissä tapahtua paljon – matkan varrella valmennuskin on ehditty laittaa uuteen uskoon. Liigakauden ollessa kolmannella ja viimeisellä ottelukierroksella on aika ottaa loppukiri ja rynnistää loppukauden ottelut läpi niin, että Jyväskylässä saadaan nauttia liigafutiksesta tulevalla kaudellakin!

Avausottelussa loukkaantunut Markkanen palasi liigakentille Harjun kotikentällä kesäkuussa – ottelussa juuri IFK Mariehamnia vastaan. Erzi tuli toisella jaksolla vaihdosta kentälle ja ehti iskeä kaksi maalia ennen kuin traagisesti loukkaantui jälleen. Kuudentoista minuutin kentälläolon aikana tehdyt maalit riittivät kuitenkin takaamaan JJK:lle 3-2-voiton.

Nyt Markkanen on toipunut tuostakin loukkaantumisesta ja pelannut sen jälkeen kolmessa ottelussa. Viime kaudella kärkimies takoi saarella uransa ensimmäisen, toisen ja kolmannen liigamaalin ja kotikentällä syntyi pari lisää, joten maalinteko IFK:n verkkoon on tuttua puuhaa – ja luonnollisesti osumia halutaan tämän illan jälkeen olevan entistä enemmän!

Maalinteko-ongelmat ovat vaivanneet Kettupaitojen peliä koko kauden ajan. Useista alkukauden peleistä poiketen maalipaikkoja on viime kierrosten peleissä saatu luotua hyvinkin, mutta maaliin asti ei palloa olla saatu – edessä ovat olleet aina viimeistään maalipuut tai unelmapeliä pelaavan vastustajan maalivahdin hanskat. Avausmaali avaisikin varmasti maalihanat, jolloin peli vapautuu ja maaleja syntyy kertaheitolla useampikin!

Paikkoja maalintekoon oli myös lauantaina, kun Kettupaidat pelasivat edellisen ottelunsa. Tuolloin Suomen Cupin välierässä jatkopaikka lipesi vahvan esityksen jälkeen KuPS:lle Chris Jamesin loppuhetkien 0-1-maalilla. Pettymys oli luonnollisesti JJK-leirissä synkkä, mutta se on nyt käännetty sisuksi, jolla kuparinen saadaan vihdoin saarella ryminällä rikki!

JJK saa nyt takaisin kokoonpanoon Anssi Virénin, joka on vapautunut pelikiellostaan – korttitilin täyttymisen takia sivussa tällä kertaa on puolestaan Jukka-Pekka Tuomanen. Ruotsin Eskilstuna Citysta paluun tehnyt ja sen jälkeen loistavasti pelannut Niko Markkula joutui jättämään kentän KuPS-ottelun toisella jaksolla. Vamma ei näillä näkymin aiheuta pitkää poissaoloa, mutta IFK-ottelu tullee laitapakille vastaan liian pian.

Myös IFK Mariehamn pelasi lauantaina Cupin välieräottelun – ja myös saarelaisten kohtalona oli pettymys. Pekka Lyyskin joukot tekivät pitkän matkan Rovaniemelle ja vielä pidemmän matkan sieltä pois, kun kotijoukkue iski toisen jakson alkupuolella kuuteen minuuttiin kolme maalia ja marssi finaaliin lopulta selvin 4-0-lukemin. IFK koki myös pahan takaiskun, kun joukkueen kantaviin voimiin kauden aikana kuulunut Pekka Lagerblom jouduttiin vaihtamaan kentältä jo ottelun alussa. Lagerblomilla saattaa olla edessään parinkin kuukauden huili ja IFK onkin pyrkinyt paikkaamaan keskikenttäänsä kiinnittämällä riveihinsä kanadalaisen Charles Traffordin.

Vastakkain asettuvatkin nyt siis kaksi erittäin näytönhaluista joukkuetta. Kettuleirissa tiedostetaan pisteiden tärkeys – nyt lähdetään hakemaan tuota maalintekoa vapauttavaa osumaa ja sitä kautta täyttä pistepottia!

Veikkausliigan 24. kierros: IFK Mariehamn – JJK keskiviikkona 21.8.2013 kello 18:30