Honka-JJK: ”Pienet asiat ratkaisevat”

14.09.2012

Maaottelutauko on takana ja kauden ja 2012 Veikkausliigassa on aluillaan viimeinen spurtti. JJK:n osalta Veikkausliiga jatkuu lauantaina, kun Kettupaidat matkaavat Espooseen FC Hongan vieraaksi. Honka on sopinut JJK:n vastustajaksi hyvin – niin tälläkin kaudella, toteaa Jori Särkkä.

 

– Olemme pelanneet Honkaa vastaan kaksi ottelua, joista vierasottelu oli todella vahva peli meiltä, emmekä kotiottelussammekaan huonoja olleet, kertaa Särkkä tasaista ottelua, jossa Honka oli lopulta Tim Väyrysen maalin verran parempi.

 

– Ennusmerkit ovat nytkin hyvät. Treenikentällä on ollut todella nälkäistä porukkaa ja onkin mukava päästä pikku breikin jälkeen jälleen pelaamaan!

 

Ennen taukoa JJK:ssa päänvaivaa aiheuttivat useat kolhuista johtuneet poissaolot, nyt toipilaat ovat saaneet parannella vaivojaan ja tämä näkyy positiivisesti myös harjoituksissa.

 

– Sairastuvalta on tullut miehiä takaisin kehiin ja se osaltaan myös lisää asennetta harjoituksissa: kilpailu pelipaikoista tiivistyy, on pakko tehdä . Valmennuksen kannalta otteluita ajatellen tämä on tietenkin loistava tilanne, kun on vaihtoehtoja käytettävissä ja kullekin paikalle voidaan valita aina parhaassa iskussa oleva pelaaja.

 

JJK:lla on takanaan kaksi komeaa voittoa, kun ensin kaatui KuPS vieraskentällä ja sitten Valkeakosken Haka kotona hulppein 5-0-lukemin. Haka-voitossa myös erityisen positiivista oli nollan pysyminen omassa päässä – se kun on kauden mittaan ollut harvinaista herkkua.

 

– Hyökkäyshän meillä on toiminut hyvin kaiken kautta, oman pään varjelun kanssa on ollut enemmän ongelmia. Peli Hakaa vastaan oli puolustussuuntaan pelaajilta onnistuminen sekä joukkueena että henkilökohtaisella tasolla ja tuo fiilis pitää pysty säilyttämään – ja antaa sen kantaa onnistumisiin tulevissakin peleissä.

 

Hongalla on takana vaikeampi otteluputki, edellinen voitto kun on jo yli kuukauden takaa. Kuitenkin, kuten Harjulla edellisessä kohtaamisessa nähtiin, on espoolaisten kanssa oltava alituiseen tarkkoina. Tuolloin Väyrynen pääsi isäntien hetken herpaantumisesta iskemään ottelun ainoksi jääneen maalin.

 

– Ottelut ratkeavat pieniin asioihin. Jälleen kerran keskittymisen tärkeyttä onkin korostettava, fokuksen on oltava koko ajan omassa pelissä.

 

– Puolustuksessa on oltava kyllä todella ”kovalla jalalla” liikenteessä. Tunnemme kaiken kaikkiaan Hongan ja sen pelitavan meidän onkin keskityttävä siihen, että pystymme juuri niihin kohtiin, joihin pitääkin, esimerkiksi keskikenttäpeli on todella suuressa roolissa. Sitä kautta saamme sitten ottelun haltuumme – ja voittamaan tietenkin lähdemme!, Särkkä sanoo.

 

FC Honka – JJK, lauantaina 15.9.2012 kello 18:30, Tapiola, Espoo

 

    Bussissa on vielä tilaa – lähde mukaan!

 

honka-jjk_150912_harporeissaa