HIFK musertava vieras

23.05.2014

HIFK väänsi voiton Ketuista

HIFK oli isännilleen  tyly perjantai-iltana. Tähtipaidat käyttivät paikkansa musertavasti hyväkseen ja veivät pisteet 0-4-lukemin – maalinteossa onnistuivat Matias Hänninen kahdesti sekä Jonathan Karlsson ja Esa Terävä kertaalleen.

Ottelu sai kotijoukkueen kannalta shokkialun, kun Hänninen pääsi laitapakin tontilta viemään vieraat johtoon jo puolen minuutin pelin kohdalla.

Tämän jälkeen ottelun kuva vakiintui – HIFK antoi JJK:n hallita palloa, piti oman pakkansa puolustussuuntaan tiiviinä ja iski paikoistaan musertavalla prosentilla maalit. Vieraat varjelivat rangaistusaluettaan tiukasti saaden isäntänsä pidettyä hyvin pois maalipaikoilta.

JJK myös joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo reilun vartin jälkeen, kun Antto Tapaninen sai iskusta puujalan eikä pystynyt ottelua jatkamaan. Tapanisen tilalle tuli Aram Hasanzada ja vaihdon myötä vasempana laitapakkina aloittanut Joona Itkonen siirtyi Tapanisen tilalle toppariksi, Benno Hanslian putosi keskikentältä pakiksi ja Hasanzada otti paikkansa keskikentän laidalta.

Seuraavan maalinsa HIFK iski puolen tunnin kohdalla – Kettupaitojen puolustus uinahti, Jukka Halme pääsi pujottelemaan etukulmalle ja syötti maalin edustalle, jonne hiipinyt Terävä sai laittaa pallon käytännössä tyhjiin.

Ensimmäisen puoliajan loppuminuutit mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. JJK sai avausjakson parhaan paikkansa juuri ennen taukovihellystä. Antto Hilska pääsi painelemaan pallon kanssa HIFK:n boksiin aivan päätyrajaa pitkin ja yritti etukulmalta syöttää maalin edustalla vapaana olleelle Aram Hasanzadalle – mutta HIFK-vahti Lassi Hurskainen oli välissä.

Toisella puoliajalla JJK alkoi saada paikkoja HIFK:n maalille. Maaliin asti ei palloa paikoista kuitenkaan saatu – ja sitten rokottikin jälleen HIFK. Suunnilleen tunti oli pelattu, kun vaihdosta tauolla tullut Karlsson pääsi karkaamaan kettupuolustukselta ja viimeisteli varmasti vieraiden kolmannen maalin – ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Hänninen niittasi neljännen.

Viimeisten parinkymmenen minuutin aikana JJK sai järjestettyä mylläkkää HIFK:n maalille ja paikkoja avautui useammallekin kettupaidalle, mutta maaliin asti eivät vedot päätyneet – joko viimeistelyt karkasivat ohi maalin tai välissä oli joku tähtipaidoista, ja niin ottelu päättyi vieraiden 0-4-voittoon.

JJK - HIFK 0-4 (0-2)

Maalit:

0-1 1' Matias Hänninen

0-2' 31' Esa Terävä

0-3' 58' Jonathan Karlsson

0-4 65' Hänninen

JJK:n kokoonpano: Korhonen; Itkonen, Tapaninen (16' Hasanzada), van Gelderen, Velija; Hanslian, Kari (c), Kuhmonen (65' I. Järvinen), Abahassine; Hilska (69' Lehtonen).

Vaihdossa: Ikäheimo (mv), Leppänen, Lehtonen (69'), Hasanzada (16'), Järvinen (65'), Vielma, Maltsin.

Veikkauspörssin 1x2-pelaajat:

1. Matias Hänninen 2. Jasin Abahassine 3. Esa Terävä

Yleisöä: 1310