Harjun pelit avattiin komealla 4-0-voitolla derbystä

21.05.2022

JJK:n esitys oli vahva ja kotijoukkue jätti FC Vaajakosken vaille mahdollisuuksia. Maalinteon aloitti Aleksis Lehtonen 34.minuutilla ja Daniel Säily jatkoi heti toisen jakson alussa. Lehtonen osui vielä toistamiseen ja loppulukemiksi 4-0 viimeisteli vaihtomies Matias Sydänmaa.

FC Vaajakoski sai alkuhetkien aikana muutamia erikoistilanteita, mutta JJK selvitti ne vaivatta. Pian JJK siirtyi kuitenkin ottelussa kuskin paikalle ja paine vieraiden päässä alkoi kasvaa. Todelliset vaaranpaikat jäivät kuitenkin puuttumaan: Kettupaidat pääsivät hyvin FCV:n boksin rajoille asti, mutta viimeisestä puolustusmuurista ei vielä päästy läpi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla JJK sai putkeen kaksi kulmapotkua, joista molempien jälkeen pallo jäi hetkeksi pyörimään maalin edustalle vaarallisen oloisesti. FCV selvitti ne, mutta JJK jatkoi painostustaan.

34.minuutilla Harju pääsi juhlimaan avausosumaa JJK:n hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Tilanne lähti FCV-puolustuksen pitkästä syötöstä, jonka Jimi Saarikko hyvin haisteli ja katkoi. Katkosta pallo päätyi Aatu Manniselle, joka otti sen haltuunsa ja syötti takaisin Saarikolle vasemmalle laidalle. Saarikko otti alempaa laidalta mukaan Jonne Porkan, joka laittoi keskityksen kohti puolustajien välistä hyvän liikkeen tehnyttä Roope Saloa. Puolustajat seurasivat Saloa ja katkoivat keskityksen puskien – ja pallo tipahti suoraan puolustuslinjan eteen vapaaksi jääneelle Lehtoselle, joka tälläsi tarkan ja matalan laukauksen maaliin! Näin Harjun kauden 2022 ensimmäinen maali näki päivänvalon ja Kettupaidat siirtyivät ottelussa ansaittuun 1-0-johtoon.

Tilanteet vaajakoskelaisten maalilla jatkuivat. 38.minuutilla Reetu Räsänen laittoi topparintontilta pitkän pallon oikealle laidalle Daniel Säilylle. Säily sai pallon haltuunsa ja lopulta tilanteesta oli seurauksena kulmapotku JJK:lle. Pallon taakse asettui Saarikko, jonka kulmuri oli kiertää suoraan maaliin! Severi Ikäheimo torjui pallon kuitenkin aivan yläriman alta takaisin peliin. JJK sai siitä jälleen hyvän paineen vieraidensa maalille, mutta lopulta Ikäheimo nappasi pallon syliinsä ja tilanne päättyi siihen.

Avausjakson viimeisen viisiminuuttisen aikana nähtiin useita tilanteita, joissa joku Kettupaidoista oli päästä karkaamaan yksin läpi – paitsiot tai Ikäheimo pelastivat kuitenkin FCV:n takaiskuilta. Vielä lisäajalla aukeni loistopaikka yllättäen Antti Åkelle, joka oli noussut vieraiden päähän vapaapotkutilanteessa. Saarikon vapaapotku jäi tällä kertaa puolustukselle helposti katkottavaksi, mutta jatkotilanteesta Säilyn keskitys löysi aivan vapaaksi maalin edustalle jääneen Åken. Kettutopparin akrobaattisesta viilmeistelystä pallo päätyi kuitenkin vain maalin katolle ja näin taukoa vietettiin 1-0-tilanteessa.

JJK jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin oli ensimmäisellä jäänyt: jo puolen minuutin pelin jälkeen Ikäheimo joutui torjuntatöihin, kun Saarikko nousi pallon kanssa vasenta laitaa ja laittoi pallon maalille. Etutolpalle oli noussut keskikentältä Vertti Lepo, joka jatkoi taidokkaasti “takavasaralla” pallon selkänsä taakse. Ikäheimon hyvä reaktiotorjunta piti kuitenkin tilanteena vielä 1-0.

Se ei kuitenkaan kestänyt kauaa. 47.minuutilla Lepo sai pallon omalla kenttäpuolikkaalla Manniselta, kuljetti ja näki loistavasti oikealta laidalta keskelle leikanneen Säilyn. Lepo laittoi täydellisen syötön puolustajien välistä Säilylle, joka pääsi näin nokikkain Ikäheimon kanssa. Säily laukoi pallon maaliin vuorenvarmasti ja näin JJK tuplasi johtonsa heti toisen jakson alkuun.

53.minuutilla puolestaan Manninen luovi komeasti tiensä läpi FCV-puolustuksen ja vetopaikkaan. Napakka laukaus suuntautui kuitenkin sen verran päin Ikäheimoa, että tämä torjui.

FC Vaajakosken urakka vaikeutui entisestään 54.minuutilla. Mustafa Hussein Zada liukui myöhässä Juho Luoman jaloille keltaisen kortin arvoisesti. Kortti oli topparille toinen lyhyen ajan sisään ja näin FCV joutui pelaamaan viimeisen reilun puolituntisen vajaamiehityksellä.

Toisella puoliajalla nähtiin muutoinkin kovia otteita. Vain hetki Hussein Zadan ulosajon jälkeen puolestaan Säily sai kipeästi sukilleen Niilo Pirttiseltä. Pallo päätyi tilanteesta Lehtoselle, joka pääsi laukomaan – Ikäheimo sai kuitenkin jälleen torjuttua. Tunnin kohdalla niin Pirttinen kuin Akeg Deng kuittasivat itselleen varoitukset kohdeltuaan isäntiään kaltoin keskialueella.

Jos JJK oli hallinnut tapahtumia ulosajoon astikin, joutui FCV alivoimaisena melkoiseen myllytykseen. 62.minuutilla Lehtosen toinen maali oli vain senttien päässä, kun laukaus painui maata pitkin hieman takatolpan väärälle puolelle. Hetken päästä puolestaan Manninen kokeili kaukaa, mutta se laukaus nousi korkeuksiin.

Siinä missä Ville Viljalalla JJK-maalilla oli varsin rauhallinen ilta, riitti kollega Ikäheimolla toisessa päässä töitä. 69.minuutilla Lehtosta tavoiteltiin kärjestä pitkällä pallolla, mutta Ikäheimo tuli maaliltaan kauas vastaan ja selvitti tilanteen.

Seuraavaksi vieraiden kiusana oli vaihdosta Säilyn paikalle tullut ja pirteästi pelannut Matias Sydänmaa. Lehtonen antoi syötön mennä taakseen Sydänmaalle, jolla oli avopaikka laukoa – mutta aivan viime hetkellä Killian Denoual liukui eteen ja pallo päätyi jälleen kerran Ikäheimon haltuun.

FCV:n hyökkäykset olivat toisella puolikkalla harvassa, mutta välillä myös vierasjoukkue sai hetken hengähtää pallon kanssa hyökäten. 74.minuutilla hyökkäys päättyi Saboor Salimin laukaukseen, jonka Räsänen kuitenkin blokkasi, eikä siitä tullut isännille vaikeuksia.

Pian mentiin jälleen toiseen päähän. Tilannetta olivat juonimassa niin Manninen, Luoma kuin Sydänmaakin ja Sydänmaa lopulta syötti pallon maalille. Syöttöä peittämään tullut Pirttinen sai jalkaansa väliin, mutta pallo päätyi kuitenkin takatolpalle Lehtoselle, jolla oli helppo työ viimeistellä illan toinen osumansa!

Viimeinen niitti nähtiin 88.minuutilla ja sen iski edellisen maalin syöttänyt Sydänmaa. Syöttäjänä kunnostautui tällä kertaa kapteeni Luoma, joka vapautti maalin edustalla pahantekoon Sydänmaan, joka kruunasi hyvän pelinsä harhauttamalla Ikäheimon ja sinetöimällä loppulukemiksi 4-0! Maali oli Sydänmaalle uran ensimmäinen edustusjoukkueessa sekä Miesten Kakkosen tasolla.

Harjulle kerääntynyt yli 2000-päinen yleisö pääsi näin juhlimaan komeaa kotivoittoa kauden ensimmäisestä derbystä!

Kuriiri Korhosen tarjoama derbyn maalikooste on katsottavissa JJK TV:ssä täällä.

Seuraavaksi JJK matkaa Kajaaniin KajHa:n vieraaksi reilun viikon päästä sunnuntaina 29.5. Harjulle palataan kahden viikon päästä sunnuntaina 5.6., kun JJK isännöi puolestaan GBK:ta.

JJK - FCV 4-0 (1-0)