Hanslian, Kosunen ja Hasanzada jatkavat Kettupaidassa

02.12.2014

2014-08-11_jjk-fcviikingit_0013

JJK on tehnyt jälleen nipun kovia jatkosopimuksia: Benno Hanslian, Jarkko Kosunen ja Aram Hasanzada jatkavat Kettupaidassa tulevan kauden, Hanslianilla on optio myös kaudesta 2016.

Koko lupaava kolmikko oli voittamassa JJK:n A-nuorten riveissä SM-kultaa vuonna 2012. Vuonna 1993 syntynyt Hanslian debytoi edustusjoukkueessa ikimuistoisesti jo saman kauden aikana iskien myös avausmaalinsa Veikkausliigassa miltei heti kentälle päästyään.

Hanslianin tavoin vuosimallia 1993 oleva Kosunen ja vuotta nuorempi Hasanzada tekivät viralliset ensiesiintymisensä edustuksen riveissä kaudella 2014.  Molemmat ehtivät myös avata maalitilinsä Ykkösessä, Kosusen viimeisteltyä maalinsa AC Oulun verkkoon ja Hasanzadan intoutuessa tekemään vauhtiin päästyään peräti kaksi täyososumaa syksyisessä kotiottelussa Jippoa vastaan.

Kolmikon myötä JJK:lla on koossa jo 17 pelaajasopimusta ja päävalmentaja Juha Pasojalle tilanne on luonnollisesti mieleinen.

– Hyvä, että päästään näin joulukuun alusta jo isolla porukalla treenaamaan.

– Kausi 2014 oli monelle joukkueesta eräänlainen harjoittelukausi, toivon mukaan tuleva kausi on sitten varsinainen kehittymisen kausi.

2014-05-07_jjk-fcviikingit_0006

Hasanzada

”Paljon potentiaalia”

Nyt sopimukset tehneessä kolmikossa on potentiaalia kasakaupalla eikä Pasojan mukaan kaikkein parasta olla vielä nähty.

– On tärkeää, että saatiin pojat pidettyä meillä – päästään jatkamaan töitä ja toivon mukana myös hyvin alkanutta kehitystä heidän kanssaan.

Hanslian teki lähtemättömän vaikutuksen kotiyleisöönsä jo ensimmäisessä ottelussaan pari kautta sitten. Viime kaudella parikymppinen taituri nähtiin välillä myös keskikentän puolella, mutta valtaosin kuitenmin tutulla laitapuolustajan tontillaan.

– Bennon oma kausi oli hieman kuin koko joukkueenkin: alussa oli vähän hakemista ja loppua kohti parani kaiken aikaa. Loppukaudesta alettiin olla jo lähellä sitä tasoa, mihin hän pystyy. Huikea määrä potentiaalia, joka meidän on nyt saatava esiin.

Hasanzada on häikäissyt jyväskyläläisyleisöä ennen kaikkea pallotaituruudellaan jo useamman kauden ajan. Menneellä kaudella esiintymisiä Ykkösessä kertyi kymmenkunta, joissa syntyi pari maaliakin.

– Aram on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, joka menee parhaimmillaan ohi kenestä tahansa. Siitä nähtiin välähdyksiä jo viime kaudella ja onneksi saadaan hänet nyt pidettyä mukana – jos saadaan hänen tasonsa pysymään vielä , on läpimurto miesten peleissä aivan hyvin mahdollinen.

Kosunen puolestaan on painiskellut viime kausina loukkaantumisten kanssa, jotka osin sävyttivät myös viime kautta.

– Loppujen lopuksi Jaken viime kausi oli melkolailla sellainen kuin odotinkin. Hänellä on hyvä pelikäsitys ja hän on hyvä tekemään pallon kanssa oikeita ratkaisuja pienessä tilassa. Paljon vielä lunastamatonta potentiaalia kentällä ja myös todella tärkeä joukkueelle kentän ulkopuolella.

– Kuten useammalle muullekin, myös Jakelle ensi kausi on tilaisuus näyttää todella osaamisensa!