Haka vei pisteet Pirkanmaalle

17.06.2014

2014-06-17_jjk-haka_0023

Pisteet matkasivat Hakan mukana Valkeakoskelle tiistain ottelussa. Vieraat rankaisivat kahdesti vapaapotkuista armotta ensin Chido Ugwunnan  ja sitten Regillio Nooitmerin toimesta, loppulukemat 0-3 taas viimeiseli vaihtomies Obi Metzger.

Ottelun kulussa oli samoja piirteitä kuin kauden avanneessa kohtaamisessa Valkeakoskella ja pitkään mentiinkin varsin tasaisissa merkeissä.

JJK sai ensimmäisen hyvän tilanteensa jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Saku Leppänen alusti hyvän tilanteen Mikko Manniselle, joka nousi keskeltä kohti Hakan rangaistusaluetta. Sami Sanevuori kaatoi Manun vapaapotkun arvoisesti aivan rangaistusalueen rajalla. Pallon taakse asettui luonnollisesti Tommi Kari, jonka veto painui kuitenkin muurin kautta kulmapotkuksi.

Sen jälkeen hyviä maalipaikkoja saatiinkin odotella puoliajan lopulle asti. Ensimmäiset hyvät paikat avautuvat isännille – paras niistä Antto Hilskalle 37. minuutilla. Palloa ei kuitenkaan Haka-vahti Saku Pesosen selän taakse saatu ja sitten iskikin Haka.

40. minuutilla paluun entiselle kotikentälleen tehnyt Patrick Poutiainen onnistui hankkimaan vieraille varsin heppoisen vapaapotkun. Itse vapari oli kuitenkin kaikkea muuta kuin heppoinen: Eetu Muinonen laittoi hyvän pallon maalin edustalle ja Henry Ugwunna puski sen väkivahvasti maaliin.

Poutiainen oli lähellä lisätä vieraiden johtoa vielä ennen taukoa, mutta veto kolahti tolpasta takaisin kentälle ja tauolle mentiin 0-1-lukemissa.

2014-06-17_jjk-haka_0006

Toiselle jaksolle JJK tuli vahvasti – mutta ikävä kyllä vire ei ehtinyt kestää kauaa. Haka sai vapaapotkun hyvin ensimmäistä maalitilannetta vastaavasta paikasta ja tällä kertaa toppari Regi Nooitmer puski pallon verkon perukoille.

JJK sai uutta virtaa peliinsä, kun Aleksis Lehtonen ja Robert Taylor tulivat kentälle tunnin kohdalla. Vaarallisepia maalipaikkoja alkoi kuitenkin syntyä Hakalle. 63. minuutilla vierailla oli loistopaikka kolmanteen maaliin, mutta JJK:n onneksi Muinonen haki ratkaisuaan niin kauan, että Jordi van Gelderen ehti hätiin ja tilanne kuivui kokoon.

Muutaman minuutin päästä ensin Poutiainen kolisteli jälleen maalikehikoita ja sitten Antto Tapaninen pelasti pallon aivan maaliviivalta takaisin peliin.

JJK:llakin oli paikkansa kavennukseen. Viimeisellä kymmenminuuttisella vaihtomiehet Lehtonen ja Jasin Abahassine olivat pahanteossa Haka-boksissa, mutta ajatukset eivät aivan menneet yksiin. Hetkeä myöhemmin asialla olivat puolestaan Abahassine ja Manninen – seurauksena kuitenkin jälleen vain maalipotku.

Ottelun lopullisen niitin iski niinikään vaihtomies. Hakan viimeisenä vaihtona kentälle tullut Obi Metzger viimeisteli 0-3-lukemat aivan varsinaisen lisäajan viime hetkillä ja näin pisteet matkasivat Valkeakoskelle.

2014-06-17_jjk-haka_0002

Edustus juhannustauolle – Villiketut kehissä keskiviikkona

Edustusjoukkueella on seuraava ottelu juhannuksen jälkeen, kun Kettupaidat matkaavat FC Viikinkien vieraaksi torstaina 26.6. Kotiottelut taas jatkuvat sunnuntaina 29.6.

Reservijoukkue Villiketut puolestaan kohtaa nyt keskiviikkona Blackbirdin vierasottelussa Säynätsalossa. Ottelu alkaa kello 19:45.

JJK - Valkeakosken Haka 0-3 (0-1)